Virtuell verklighet för konsumenter är på ingång och medan många ser fram emot konceptet finns en oro om innehållet, som av allt att döma blir begränsat till en början. Någonting det dock finns gott om är teknikdemonstrationer och här sluter Crytek upp med en demo baserad på spelmotorn Cryengine.

I Back to Dinosaur Island befinner sig spelaren i ett dinosaurienäste, varifrån denna kan kan beskåda och interagera med en djungelmiljö fylld av vegetation och liv. Huvudnumret kommer en bit in i demonstrationen när spelaren står öga mot öga med en köttätare modellen större.

Systemkrav: Back to Dinosaur Island

Systemkrav

VR-headset

Oculus Rift Development Kit 2

Operativsystem

Windows 7 eller senare, 64-bitars

Processor

Intel Core i7-2600K (3,4 GHz)

Primärminne

16 GB RAM

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 980 (4 GB)
AMD Radeon R9 290 (4 GB)

Lagringsutrymme

2 GB

För minimikraven märks Oculus Rift Development Kit 2 och hårdvara en bit över vad Oculus VR rekommenderar för den första konsumentversionen. Crytek anser att det behövs en Intel Core i7-processor ur generationen Sandy Bridge, 16 GB RAM och ett Geforce GTX 980 alternativt Radeon R9 290.

Nämnvärt är att Back to Dinosaur Island är mer än ett teknikdemonstration, då den dessutom lägger grunden för speltiteln Robinson: The Journey för Playstation 4 och Playstation VR. Demonstrationen finns tillgänglig för nedladdning via Steam.