När Apple i mars höll sitt senaste evenemang låg fokus på TV, med sådant som den länge omtalade strömningstjänsten Apple TV Plus. Avtäcktes gjorde även Arcade, en prenumerationstjänst för spel till Mac, Iphone, Ipad och Apple TV med exklusiva speltitlar från ett flertal utvecklare.

AppleTV_DS4.jpg
AppleTV_XboxOne.jpg

I och med företagets fokus på spel presenteras under WWDC 2019 nästa version av operativsystemet TV OS – TV OS 13. En av de stora nyheterna är stöd för handkontroller från både Microsoft och Sony. Det innebär att spel på Apple TV kan styras med antingen Xbox One S- eller Dualshock 4-handkontroller.

Nämnvärt är att stödet inte sträcker sig till tidigare Xbox One- eller Xbox 360-kontroller, utan det är begränsat till Xbox One S-varianten. En trolig anledning till detta är att handkontrollen till Xbox One S har Bluetooth-stöd, något som inte gäller för tidigare versioner.

Stödet för handkontrollerna introduceras i och med lanseringen av TV OS 13. Uppdateringen släpps någon gång under hösten 2019, men något exakt datum har ännu inte tillkännagivits.

Mer från WWDC 2019