Den som inte räds att modifiera PC-spel för att nå bättre prestanda, grafiska alternativ och liknande förbättringar har säkerligen kommit i kontakt med verktyget Reshade. Det modifierar spelmotorer för att ge tillgång till egenskaper och funktioner som de i standardutförande inte tillåter och utbudet av spel som stöds expanderas kontinuerligt.

Nvidia_Reshade3.jpg

Reshade fungerar på så sätt att olika grafiska filter "injiceras" i spelkoden under körning. Filtren kan modifiera allt från spelens lösning för kantutjämning (eng. anti-aliasing), färgsammansättningar i miljöer, aktivering och deaktivering av funktioner i spelmotorn, och mycket mer. Dessa filter adderas till en samling per spel och Reshade erbjuder idag filtersamlingar till en stor mängd speltitlar.

The-Dark-Tower-Reshade-Tonemapping-SweetFX-1.jpg

Videocardz rapporterar nu att Nvidia integrerar Reshade i en kommande uppdatering av Geforce Game Ready-drivrutinen. Enligt uppgifterna innefattar Nvidias implementation av Reshade "hundratals filter", men uppgifterna specificerar inte om lösningen tillåter manuell import av nya filter likt Reshade i fristående form stöder.

Drivrutinen med integrerat stöd för Reshade ska lanseras i samband med Nvidias kommande grafikkort Geforce GTX 1660 Super. Grafikkorten väntas lanseras under oktober månad, men har ännu inte officiellt avtäckts.

Använder du Reshade flitigt för att förbättra spelupplevelsen, eller har du aldrig hört talas om verktyget? Dela med dig i kommentarerna!