Nvidia har sedan länge separerat vanliga konsumenter och den professionella marknaden med sina olika serier grafikkort. Geforce-serien riktas mot enklare sysslor i form av spel och mjukvara medan Quadro och Tesla anpassats mer för arbetsstationer och servermiljö. Tidigare har bara de professionella modellerna varit möjliga att köra med virtuella maskiner, men nu får även Geforce-serien visst stöd för det.

Enligt Nvidias supportsida är "GPU virtual machine passthrough" ännu i beta-stadiet, men aktiverad. Den tillåter Linux-användare nyttja grafikkort ur Geforce-serien i virtuella uppsättningar av Windows 10. Det är användbart framförallt för att spela eller testa kod beroende av Windows på en dator med Linux som primärt operativsystem.

Med stödet öppnas större möjligheter till virtualisering, men det är inte utan begränsningar. Bland annat kan endast en virtuell maskin i taget användas och det implementerar inte stöd för "single root input/output virtualization (SR-IOV)". SR-IOV används för att få en PCI Express-enhet att tolkas som flera olika, exempelvis för att låta flera virtuella maskiner använda samma grafikkort samtidigt. För att kunna nyttja det krävs fortfarande ett grafikkort ur Nvidias Tesla-serie.

För att det ska fungera behövs två grafikkort, ett för Linux-värden och ett för den virtuella Windows-miljön. Virtualisering är aktiverad för alla grafikkort ur Geforce-serien som stöds i drivrutinen Geforce 465.89 Game Ready för Windows 10.