Om bara några veckor, mer specifikt den 12 oktober, anländer Assassin's Creed Mirage. Den här gången följer berättelsen Basim Ibn Ishaq, som introducerades som en sidokaraktär redan i tidigare spelet Valhalla. Inför den stundande lanseringen släpper Ubisoft nu fram vilken hårdvara som rekommenderas för de PC-spelare som vill ut på lönnmördaräventyr.

Ubisoft: "Känslan av knivhugg förhöjer Assassin's Creed Mirage"

Systemkraven är uppdelade i fyra kategorier: "Minimum", "Rekommenderat", "Entusiast" och "Ultra". För den som siktar på lägsta möjliga grafikinställningar och nöjer sig med 30 FPS i 1080p krävs ingen monsterdator. På grafiksidan räcker det med antingen de lite äldre alternativen Geforce GTX 1060 och Radeon RX 570, eller färskare Arc A380.

1695191649225.jpg

Systemkrav: Assassin's Creed Mirage

Processorkraven specificerar minst fyrkärniga Intel Core i7-4790K, eller sexkärniga AMD-alternativet Ryzen 5 1600. Intressant är att de klämmer in ett undantag. För de med ett Arc-grafikkort rekommenderas istället Core i5-8400 med Resizable BAR aktiverat, ett undantag som inte upprepas i någon av de övriga kategorierna. Till "Minimum" räcker det även med 8 GB primärminne, medan resterande kategorier rekommenderar som lägst 16 GB.

I både "Rekommenderat" och "Entusiast" får Arc-alternativ hänga med, med Arc A770 som förslag i "Entusiast"-kravet för att uppnå 60 FPS i 1440p. Varför kategorin bytt namn trots att målet för grafikinställningar fortfarande är "High" framgår inte. Allra högst krav syns föga förvånande vid "Ultra", där högsta grafikinställningar, 60 FPS och 4K är målet. Där rekommenderas som minst toppkort ur Nvidia och AMD:s föregående generationer, tillsammans med antingen Core i5-11600K eller Ryzen 5 5600X.

Inget officiellt stöd för DLSS eller FSR

Trots att Intel Arc-grafikkorten funnits på marknaden i snart ett år har de lyst med sin frånvaro i systemkraven till flera färska spel, däribland Bethesdas Starfield. Att de dyker upp i Assassin's Creed Mirage är däremot föga förvånande, eftersom Intel är samarbetspartner för spelet.

Uppdatering 2023-09-20 21:55
Under kvällen anlände en uppdatering från Ubisoft som förtydligar att både FSR och DLSS är planerade till spelen. Varför informationen inte framgick vid första publicering framgår inte.

Originaltext följer nedan

Intressant i sammanhanget är att uppskalningsteknikerna DLSS och FSR från konkurrenterna Nvidia och AMD saknas – vid lansering är det endast Intel XESS som gäller. Det behöver däremot inte betyda att teknikerna är helt uteslutna. Det är vanligt att utvecklare lägger till fler i senare uppdateringar. Intels uppskalare fungerar även till flera tillverkares hårdvara, även om det finns en version som är specifik för Arc-grafikkorten.