Enligt uppgifter till Wall Street Journal planerar Netflix att höja priserna på sina prenumerationsalternativ. Det råder för tillfället oklarhet kring vilka marknader påverkas och hur mycket extra prenumerationerna kommer kosta, men prishöjningen ska vara på plats inom de kommande månaderna.

Prishöjningen sker i sviterna av skrivstrejken i USA, där manusförfattare och skådespelare i Writers Guild of America strejkat för bättre ersättning och omfattande jobbsäkerhet. Strejken är avslutad och förhandlingar mellan facket och filmstudiorna väntas starta inom kort. Var förhandlingarna landar återstår att se, men Netflix uppges göra sig redo för ökade utgifter genom att höja priserna på prenumerationen.

Även om det pratas om prishöjning inom de kommande månaderna kan det dröja till det faktiskt sker en justering. Netflix, liksom andra produktionsbolag, har haft produktionsstopp i samband med strejken. Företaget väntas inte göra justeringar förrän nya filmer och serier börjar släppas mer frekvent.

Senast Netflix gjorde en prishöjning var år 2021, när priserna höjdes med mellan 10 och 20 kronor till de prisnivåer som är aktuella idag. Vidare har Netflix även lagt till möjligheten att lägga till ytterligare användare utanför hemmet, vilket kostar 49 kronor per extra användare. Huruvida Netflix planerar en liknande förhållandevis blygsam prishöjning återstår att se.

Hur mycket är du villig att betala för Netflix?