Installation

Routern levereras i en svart stilren kartong. Till skillnad från många andra förpackningar som brukar vara både krångliga att packa upp och trånga fungerar denna förpackning ovanligt bra med allt placerat lättåtkomligt.

Det följer med en skiva med "Setup Assistant" samt en snabbinstallationsguide. Vi ger oss på snabbinstallationsguiden som stegvis illustrerar hur kablarna ska kopplas in.

Nästa steg är att slå på allting varpå LCD-skärmen på routern tänds upp. Vi blir instruerade att öppna webbläsaren och när den startat skickas vi automatiskt till routerns konfigurationssida. En smart detalj som Belkin valt att använda sig utav är att man första gången kommer till routerns konfigurationssida oavsett vilken adress man skriver in i sin webbläsare. Därmed slipper man krångla med IP-nummer, användarnamn och lösenord.

Om man har dynamiskt IP-nummer känner routern av detta och man slussas direkt fram till nästa steg i installationen, vilket är konfigurationen av trådlöst nätverk.

Man får i denna del säkra upp sitt trådlösa nätverk genom att fylla i lösenord för WPA-kryptering, namn på nätverket och om "guest mode" ska vara aktiverat (mer om detta senare). Nu är grundinstallationen av routern klar och den kan börja användas!

Nästa steg är att installera ett trådlöst nätverkskort för att slippa dra sladdar. Nätverkskortet vi använder oss utav är ett PCI-kort från Belkins N1-serie och är specificerat till 300 Mbit/s.

Vi monterar kortet i datorn och startar. In med CD-skivan och installationsguiden drar igång.

Installationen är enkel och vi klickar oss snabbt igenom guiden. Installationsprogrammet kräver en omstart av datorn och efter detta dyker Belkins programvara för att hantera trådlösa nätverk upp.

Ett dubbelklick på valfritt trådlöst nätverk gör att den ansluter och frågar om lösenord om detta behövs. I vårt fall valde vi SweClockers.com då detta är vad vi tidigare döpte det trådlösa nätverket till.