Nu ska vi ta en titt på LCD-displayen som är placerad mitt i fronten på den stående routern. Bredvid displayen finns det sex stycken knappar för att navigera mellan olika informationslägen och inställingar.

Vid start visas Belkins logotyp samt en indikator som talar om hur lång tid av uppstarten som är kvar. Detta tar drygt en minut vilket får ses som en relativt lång uppstartstid för en router. Tanken är dock att routern alltid ska stå på och därmed aldrig startas om (det finns ingen avstägningsknapp).

Därefter går routern in i standardläge och visar med ikoner om anslutningen till internet fungerar, om någon dator är ansluten och om det trådlösa nätverket är aktiverat och krypterat.

För att växla mellan de olika informationslägena använder man sig av pilknapparna på enheten. Ett problem med styrningen av displayen är att knapparna inte alltid ger önskad respons utan att man ibland råkar trycker flera gånger. Om det beror på ett dåligt exemplar eller är en konstruktionsmiss av Belkin låter vi vara osagt.

Om vi klickar oss vidare i displayen är nästa informationsläge en mätare som visar hur mycket data som tas emot från internet för tillfället.

Efter att ha använt routern dagligen i en vecka, oftast med hastighetsmätaren framme, kan jag konstatera att den fungerar riktigt bra och för det mesta visar korrekt hastighet. De enda då gångerna vi fick mätaren att visa fel var vid belastning som snabbt pendlade mellan 40 till 80 Mbit/s. Fördröjningen varade i maximalt ett par sekunder för att åter visa rätt hastighet.

Om man är intresserad av statistik finns en mätare som visar hur stor datamängd de olika anslutna datorerna tagit emot. I det här fallet har vår dator "benny" tagit emot drygt fyrtioåtta gigabyte under det senaste dygnet.

Det finns även en lista med aktuell hastighet för alla anslutna datorer. En toppenfunktion för att se om någon dator ligger och drar bandbredd när internet känns långsamt. Här drar "benny" drygt 3 Mbit/s.

Sist men inte minst har vi ett läge som visar klocka samt aktuellt datum. Inte mycket att säga om denna funktion.

LCD-displayen kan inte bara visa information, utan det går även att ställa in en del saker.

De två mest genomtänkta funktionerna är enligt oss att man kan stänga av det trådlösa nätverket samt aktivera och inaktivera gästläget. Exempel på användningsområde är om man ibland har en bärbar dator hemma, men inte alltid vill ha igång den trådlösa delen på grund av säkerhetsrisk eller strålning. Man kan i detta fall enkelt sätta på eller stänga av det trådlösa nätverket med ett par knapptryckningar.

Som nämndes ovan är gäståtkomsten något som går att stänga av eller sätta på. Det här är exemplariskt om det kommer en gäst med en bärbar dator och vill ansluta till ditt trådlösa nätverk. Man knappar igång "guest mode" och gästen får skriva in nätverksnyckeln som dyker upp på displayen.

Belkin har tänkt på oss miljömedvetna användarre genom att lägga till en strömsparfunktion. Om "power save" aktiveras slocknar automatiskt displayen om ingen knapp trycks in på två minuter.

Om routern vill varna för något som att till exempel ditt internet går ner tänds displayen automatiskt upp. En ganska smart funktion.