Intel meddelar att Box-versionerna av Core-processorer från den 13:e generationen kommer sluta tillverkas. Varför bolaget avslutar tillverkningen nu är för närvarande oklart. Det finns heller ingen information kring tray-versionerna av dessa processorer, som vanligtvis säljs till andra företag och har en annan garanti.

Om du vill få tag på ett Core i5-13600K/KF, Core i7-13700K/KF, eller Core i9-13900K/KF/KS bör du lägga en beställning senast den 24 maj. De allra sista box-processorerna från den 13:e generationen kommer att skeppas den 24 juni.

jonas_2.jpg

Jonas Thörnqvist, testredaktör på SweClockers.

Enligt datorsidan Anandtech är det ingen överraskning att Intel avslutar produktionen. Den 14:e generationens Core-processorer använder Raptor Lake Refresh-arkitekturen och erbjuder högre prestanda på alla sätt för ett liknande pris enligt sidan. Något som Jonas Thörnqvist, testredaktör på SweClockers, håller med om.

– Det är inga konstigheter att Intel väljer att avsluta tillverkningen av 13:e generationens Core-processorer, i och med att de sedan i höstas erbjuder 14:e generationens produkter vid liknande prislappar och något högre prestanda. Med detta sagt kan det finnas fall där man kan hitta 13:e generationens processorer vid något lägre priser än tidigare i takt med att återförsäljarna tömmer lagren, säger han.

Efter att de sista box-processorerna har skeppats och sålts kommer Intels processorutbud för konsumenter fokusera på den 14:e generationen.

Tänker du köpa en 13:e generations processor innan de fasas ut?