#sk-hynix

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

30

SK Hynix avtäcker första primärminnet enligt DDR5-standarden

Nästa år väntas standarden för DDR5 spikas av JEDEC, och nu meddelar SK Hynix att de ta tagit fram de första kretsarna som lever upp till denna.

79

Samsung skalar ned kapitalutgifter med en fjärdedel – SSD-enheter kan bli dyrare

Samsung spår lägre efterfrågan på minneskretsar, och i ett försök att undvika överproduktion och låga marginaler skär nu tillverkaren i kapitalutgifterna med en fjärdedel.

68

Priset på minneskretsar för SSD-enheter kan mer än halveras under 2019

Enligt branschkällor kan NAND-minnen tack vare tekniska framsteg bli betydligt billigare att tillverka, vilket kan ge mer än 50 procent lägre priser på SSD-enheter under 2019.

26

Samsung och SK Hynix sänker expansionstakten för minnestillverkning

Dalande försäljningspriser och en långsammare ökning av efterfrågan på minneskretsar gör att tillverkare som Samsung kan komma att skära i sina ambitiösa expansionsplaner.

19

SK Hynix introducerar minnestekniken 4D NAND

Under konferensen Flash Memory Summit avtäcker SK Hynix vad de kallar för 4D NAND, en förbättrad minnesteknik som ska möjliggöra mer lagring på samma yta och lägre kostnader.

54

Kinesiska företag anklagas för att ha inkräktat på Samsungs och SK Hynix patent

Enligt nya uppgifter har Samsung och SK Hynix utsatts för industrispionage, då kinesiska företag har stulit affärshemligheter relaterade till minnestillverkning.

122

Minnestillverkare väntas dömas till höga böter för kartellbildning

Samsung, SK Hynix och Micron uppges med stor sannolihet dömas till höga böter i Kina, då de bedrivit otillåten kartellverksamhet för att hålla uppe priserna på minnesmarknaden.

57

Samsung, SK Hynix och Micron stäms för kartellbildning

Priserna för minneskretsar har stigit kraftigt och misstankar om kartellbildning har väckts, och nu stäms tre av de största DRAM-producenterna för detta i USA.

34

Nvidias kommande grafikkort kan dröja till sommaren

Nvidias konferens GTC 2018 har avslutats och några nya grafikkort riktade till konsumenter lanserades inte. Nu rapporterar Gamersnexus att dessa kan dröja till juli.

29

Intel och Tsinghua Unigroup i samtal om samarbete kring NAND-minnen

I ett försök att minska beroendet av utländska aktörer och säkra tillgången på halvledare uppges nu kinesiska Tsinghua Unigroup samtala med Intel om tillverkning av flashminnen.

22

SK Hynix släpper GDDR6-minne för nästa generations grafikkort

Inför en ännu icke känd generation av grafikkort följer SK Hynix i Samsungs fotspår och gör sitt GDDR6-minne tillgängligt för tillverkare.

87

Minnestillverkare kan utredas för kartellbildning

De höga minnespriserna har nu gjort att kinesiska myndigheter fått upp ögonen för situationen. Enligt dem kan det handla om kartellbildning, där priserna medvetet hållits på en hög nivå.

19

Fortsatt begränsad tillgång på NAND Flash genom hela 2017

Enligt nya uppgifter kommer tillgången på flashminne vara fortsatt låg under resterande del av 2017, något som tros innebära ökade priser på bland annat SSD-enheter framöver.

22

Priset på grafikminne från Samsung och SK Hynix skjuter i höjden

Under den senaste månaden har priset på grafikminne från Samsung och SK Hynix ökat med cirka 30 procent, något som beror på en ökad satsning på minne för servrar och smarta telefoner.

71

AMD Radeon RX Vega för spel lanseras inte under andra kvartalet

Grafikmakaren AMD bekräftar att Radeon Vega Frontier Edition för professionella användare blir först ut med arkitekturen Vega och att lanseringen för konsumenter dröjer till senare.