Artikelarkiv

32 387 artiklar i arkivet
21

Nyhetssammanfattning: Intel Arc, Nvidias priser och Samsungs vikbara drömmar

Studion ekar tom denna fredag, men för den som vill skaffa sig en bild av veckans tekniknyheter sammanfattar @wittwang ett enkelt fredagspanelssubstitut.

35

Sårbarhet hos Intels färska arkitekturer uppdagas

Säkerhetsfunktionen SGX är inte helt säker hos arkitekturerna "Ice Lake" och "Alder Lake", där skyddad data kan läsas på grund av en bugg.

78

Samsung: "År 2025 är vikbara standard i premiumsegmentet"

Höga priser och mindre beprövad teknik avskräcker nog många från att hoppa på det vikbara tåget, men inom tre år tror Samsung att detta har vänt.

28

Studie visar att energisnåla SSD-enheter har större miljöpåverkan än hårddiskar

En energiintensiv produktionsfas kompenserar för det lägre effektuttaget SSD-enheter har vid drift, men studien förbiser och förenklar ett antal parametrar.

37

Optimal minnesfrekvens för Ryzen 7000 kan bli 6 000 MHz

Rykten pekar på en maximal frekvens för Infinity Fabric på 3 000 MHz för den kommande AMD Ryzen 7000-serien och tillhörande AM5-moderkort.

51

Intels Arc-satsning blöder pengar – analysfirma förordar nedläggning

I en artikel beskriver Jon Peddie Research hur Intels stora investeringar inte lyckas bära frukt, och att handlingskraftige Pat Gelsinger borde agera.

83

Quiz: Elektrifierande quiz om nätaggregat – spänning utlovas

"Watt kan du ohm nätaggregat?" var det effektfulla namnet på vårat förra quiz på samma ämne. Den här veckan är vi laddade och presenterar uppföljaren.

33

Intels Arc A750 besegrar Geforce RTX 3060 i 50 testade spel

I väntan på lanseringen av Arc A750 presenterar Intel prestandasiffror från en hel hög spel, som pekar på att kortet i bästa fall slår Nvidias populära mellanklassmodell.

Sponsras av Samsung
46

Ett välsvarvat ekosystem finpoleras med Samsungs uppdaterade Galaxy-produkter

Vid sidan av Galaxy Z Flip4 och Galaxy Z Fold4 släpper Samsung Galaxy Buds2 Pro samt klockduon Galaxy Watch5 och Watch5 Pro. Vi sammanfattar nyheterna.

32

CHIPS and Science Act ska locka kretstillverkning till USA

Med 76 miljarder USD i investering från USA ska den nya akten övertyga företag att producera halvledare i landet.

29

Nothing Phone 1 en pina att reparera

Bakom den exponerande glasbaksidan finns en fasad av plast, LED och dolda skruvar, som gör Phone 1 till en mycket svårarbetad telefon.

77

Nästa Grand Theft Auto ska sätta ny standard för spelbranschen

Många väntar med spänning på vad Rockstar kokar ihop som efterträdare till seglivade GTA V. Företaget förklarar att ambitionsnivån är skyhög.

37

Intel förtydligar prestandamål och lanseringsfönster för Arc "Alchemist"

I en sammanfattande artikel konstaterar Intel att AMD och Nvidia möter prisvärt motstånd i moderna spel, och att lanseringen kanske inte nödvändigtvis sker i sommar.

63

Diskreta nyheter när vikbara Samsung Galaxy Z Fold 4 och Z Flip 4 lanseras

Förändringarna med årets upplaga av Samsungs vikbara satsningar är inte övertydliga, men för den som eftersöker bättre kamera eller mer prestanda finns intressanta nyheter.

13

Youtube-videor lär AI att spela Minecraft

I Minecraft finns inte rätt eller fel, men maskininlärning med understöd av instruktionsvideor som träningsdata knäcker den komplexa koden.