Bethesdas lansering av Starfield är bara någon vecka bort och AMD har hoppat in som hårdvarupartner för det efterlängtade spelet. Trots detta har AMD blivit omsprungna på drivrutinfronten då Nvidia är först med att officiellt ha stöd för spelet.

AMD och Starfield

Med senaste versionen av Nvidias GeForce Game Ready-drivrutin blir Nvidias grafikkort redo för Starfield, samt Icarus-expansionen New Frontiers. Med den officiella lanseringen av Starfield 6 september, med smygstart 1 september för folk som förbokat specialversion av spelet, är Nvidia inte bara före AMD med stöd för spelet utan även överraskande tidiga.

Utöver stöd för Starfield ger senaste versionen av grafikdrivrutinerna även bättre stabilitet i Battlefield 2042 vid användning av filter via Nvidias mjukvara samt bättre stabilitet i Ratchet & Clank: Rift Apart. Sedan har ytterligare spel lagts till i Geforce Experience som låter dig snabbt finjustera grafikinställningarna baserat på spel.

När AMD släpper drivrutiner med ordentligt Starfield-stöd återstår att se, men att vara tvåa på bollen när man står som officiell hårdvarupartner ser inte speciellt bra ut.