Asus Zenbook UX32VD-R4013H eller Samsung 730U3E-S03SE

Permalänk
Medlem

Asus Zenbook UX32VD-R4013H eller Samsung 730U3E-S03SE

Står i valet och kvalet mellan att köpa Asus Zenbook UX32VD-R4013H eller Samsung 730U3E-S03SE. Ska förutom till vardagssaker använda den till film- och fotoredigering. Måste ha en lätt bärbar - därav dessa som alternativ. Räcker de till? Är Samsungs skärm bättre kvalitativt sett? Är Samsungen tystare? Är tangentborden likvärdiga? Tacksam för synpunkter!

Permalänk
Medlem

Jag har läst på massor om dessa och tycker de verkar likvärdiga. Asusen är ju en hel del billigare men har inte SSD som Samsungen. Min känsla efter att ha läst massor i olika forum är att Asusen har en del problem med lite skev bottenplatta, döda pixlar, ojämn fläktgång mm. Samsungen verkar väldigt välbyggt och upplevs som tyst och sval.

För mig kommer det nog bli Samsungen om inget annat intressant dyker upp innan jag bestämmer mig.

Permalänk
Medlem

Jag köpte en sådan Asus igår, och köpte till en Samsung 256 GB SSD och 8 GB RAM (får då 10 GB totalt). Tycker den fungerar klockrent för det jag tänkt ha den till (arbete, surf, bildbehandling och enklare spel). Priset efter uppgraderingarna blir något högre än Samsungdatorn, men då har jag mer minne och dubbelt så stor HD.

Permalänk

Jag köpte precis samsungen:-) Orkade inte läsa på mer, snurrig i skallen nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av teamleader99:

Jag köpte precis samsungen:-) Orkade inte läsa på mer, snurrig i skallen nu.

Var köpte du den? Är ju omöjlig att hitta i fysisk butik och finns bara i ett par nätbutiker.

EDIT:
Såg nu att det var I5 i denna, är på jakt efter I7.

Permalänk
Medlem

Jag har också köpt Samsung datorn men inte hunnit prova den än. Det finns en I7 variant också http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1655156.

Permalänk
99:e percentilen

Min Asus UX32VD-R4002H har en konstig fläktkurva. Den växlar mellan passivt kyld och att blåsa på en del, eftersom fläkten går igång redan vid 49 °C eller något sånt. Det hörs ingenting när man har normal ljudnivå runtomkring, men i ett tyst rum, t ex på kvällen när alla lagt sig, är det irriterande.

Jag hade föredragit att den antingen lät sig bli varmare eller lät fläkten snurra långsamt hela tiden.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers