Akustikplattor i vardagsrummet - reducera eko?

Permalänk
Medlem

Akustikplattor i vardagsrummet - reducera eko?

Hej Sweclockers!

Har nyligen flyttat in i min nya lägenhet och irriterar mig så ofantligt på att det ekar för mycket i vardagsrummet. Layout bilder: https://imgur.com/a/hICce

Rummet är ca 5x4m stort och jag funderar på att sätta upp skumplattor på väggen ovanför skrivbordet. Tittat på dessa: https://www.gear4music.se/sv/Inspelning-and-datorer/EQ-akusti...

Någon som har erfarenhet av liknande projekt? Kommer det göra stor skillnad av att bara ha de på ett ställe i rummet eller kommer jag behöva sprida ut det för att få effekt?

Kan tillägga att alla väggarna är av betong.

Tacksam för hjälp!

Permalänk
Medlem

Skulle tipsa om takmontering istället.
Garanterat den största kala ytan du har, plus att det ser bättre ut då du kan köpa akustikplattor som är snudd på osynliga.

Permalänk
Medlem

Kan absolut vara intressant. Tips på modeller? (finns de dubbelhäftande modeller så man slipper borra?)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rickzter:

Kan absolut vara intressant. Tips på modeller? (finns de dubbelhäftande modeller så man slipper borra?)

https://www.kompanjonen.se/produktkategori/isolering--akustik
Brukar ha en hel massa saker.
Om man kan/vill tejpa eller limma dom vette 17 dock

Permalänk
Medlem

Finns det någon med erfarenhet av att sätta upp några plattor på väggen och hur stor skillnad det gör så föredrar jag det

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem

Golv och tak brukar vara det viktigaste eftersom man oftast har möbler efter väggarna så börja med rejält med mattor som täcker hela golvet, tjocka, stora gardiner i fönstren, gärna bokyllor med böcker i olika storlek utefter väggarna, inga skinnmöbler utan bara tygklädda, så lite glas som möjligt och akustikplattor i taket.
Du kan efter det dämpa med markskiva bakom högtalarna och när det är klart så kan man börja fundera på akustikplattor på väggarna.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.