Tävla och vinn ett Geforce GTX 1080 Ti med bredbandsleverantören Ownit

Permalänk
Medlem

Jag skulle betala 50:- extra varje månad för ett abonnemang utan blockering av diverse portar på ISP-nivå, tex port 25.

Permalänk
Medlem

För att göra det enklare och säkrare att lagra sina kryptovalutor så skulle bredbandsleverantörerna kunna erbjuda krypto-plånböcker som är kopplade till ens BankID. Denna tjänst kan kostar ca 3-400 kr per år (liknande kostnad för ett bankkort på storbankerna).

Går sedan att bygga vidare på denna tjänst med betalkort som är kopplade till krypto-plånböckerna, eller möjlighet att betala Klarna-fakturor, etc. FinTech är rätt hett just nu, går säkert att hitta riskkapital som vill investera i utveckling av ovan nämnda tjänster.

Visa signatur

Kör endast Debian numer...

Permalänk

Annons och tjänstfiltrering via något liknande pihole. Kan också agera som föräldrakontroll på internet, kombinera med en app där man kan kolla vad barnen gör på nätverket så blir många föräldrar glada.

Permalänk
Medlem

Jag vill att en ISP tydligt ska profilera sig att de står på sina kunders sida i debatten om ett fritt internet. Bahnhof gör ju detta och det är något som även andra ISP skulle tjäna på tror jag.

Permalänk
Medlem

Bättre och känt router märke då routers som följer med vid teckning av abonnemang inte är bra nog i mitt egna tycke samt är av noname namn. Bättre att sälla till en kvalitets router " ASUS " för ett tilläggspris 800 - 1200kr.

Samt det viktigaste. att ni kontaktar kunder efter 1 vecka samt 1 månad efter teckning av abonnemang för att göra en kontroll av hur bra/ eller dåligt kundens tjänst fungera. Det tror jag många kunder uppskattar. Samt ni som företag, visar att ni bryr er om era kunder. KOSTAR BARA TID, och ni får mycket information ni kan använda till att göra eran tjänst bättre.

Mer kampanjer !!!. Valde min nuvarande operatör med en grym 6 månaders kampanj med halva priset eller 3 månader grattis och fritt byte av hastighet.

stavfel
Visa signatur

Chassi Fractal design R6 USB C, Skärm LG UltraGear 38GN950 38" Moderkort ASUS ROG STRIX X570-E GAMING CPU 5800X3D RAM G.Skill 4x8 DDR4 3600MHz CL16 Ripjaws SSD 1 Samsung 970 EVO Plus 250GB SSD 2 CRUCIAL MX500 2TB. SSD 3 WD SN770 2TB,SSD 4 SAMSUNG 970EVO 512GB, GPU Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB AORUS XTREME NON LHR. Nätagg Corsair RM1000x.

Permalänk

Varje gång jag går ut på nätet med en dator vill jag bli pushad till Sweclockers hemsida oavsett inställd startsida, för annars glömmer jag att läsa dagligen.
Jag skulle också vilja ha mitt eget Online-namn på fakturan.
En annan tanke kunde vara en liten lootbox-prenumeration som kan kosta 99 spänn/mån och innehålla allt från spelnycklar, kepsar, skins eller nyckelringar till sin hemnyckel.

Permalänk
Medlem

Behovet av molnlagring ökar ju ständigt. Det skulle vara utomordentligt trevligt med en riktigt säker en.
En tjänst du loggar in på med hjälp av kort och kortläsare tillhandahållen av ISP för 49:- /mån och lösenord samt att tjänsten använder den senaste och bästa krypteringstekniken. Backuper flera gånger om dagen. (Lite likt bank-id)
49:- för 10GB lagring /år
99:- för 30GB lagring /år
199:- för 60GB lagring /år
249:- för 90GB lagring /år
499:- för 250GB lagring /år
1299:- för 750GB lagring /år

Jag har ett stort behov av att skydda data. Speciellt familjefoton men även mycket annat. En sådan här säker tjänst är väldigt efterlängtad och det finns nog rätt många som har grejer de bara måste ha i säkert förvar (den inskannade kopian på lagfarten till huset, de viktiga avtalen, kopian på testamentet, övervakningsfilmen till inbrottet på firman)

Det borde finnas ett valbart alternativ också i tillägg till detta ifall man skulle dö - om man vill att efterlevande skall kunna ta del av lagringen eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

En ISP sitter i en unik sits då hög bandbredd fram till slutkund är billigt. En naturlig utveckling vore att dra nytta av det faktum och produktifiera, såsom en nätbackup-tjänst eller kameratjänst med lagring som tjänst som ISP:n.
Hur vore att kunna köpa en personlig NAS som tjänst av sin ISP?

En kontroversiell idé vore att ta in externa CDN leverantörer i egna nätet och vidareförsäljare åtkomst till dessa som premium tjänst (kanske bryter mot nätneutraliteten, policies hos dessa leverantörer och gott samvete dock).

Men det absolut enklaste som skulle ge mest effekt mot marknaden vore att angripa det folk stör sig på mest, i.a.f. enthusiast-användare - dom medföljande routrarna!
Att inkludera toppsäljarna på marknaden hos detta kundsegment och låta kunden betala kalaset i form av högre månadskostnader skulle absolut gå hem och inte vara någon större kostnad. Detta kan lämpligtvis kombineras med andra tjänster som är billiga att producera såsom prioritet i support-kön.

Visa signatur

Networking geek, #28735

Permalänk
Medlem

Jag är old school, jag vill ha fysiska saker!
Tidningar är ju föregångare gällande detta, man får ju massa kul saker när man tar en "99:- för 4 nr prenumeration"!

Saker som skulle vara kul att få är multipla wifi-högtalare att ha i olika rum. Man kan få en till var 3:e månad!

Annars skulle det va roligt att med varje månadsfaktura få en värdecheck på 50:- (eller mer! Mo money mo problem!) på Elgiganten/liknande, kanske med förbehållet att dessa kan täcka högst 50% av varans pris.

Permalänk

Det vore najs om man kunde få typ DN och SvD inbakat i bredbandet. Så det blir som på den gamla goda tiden då man kunde läsa nyheter gratis på internet. Typ handla upp att från deras IP'er så loggas man in automatiskt eller så, vore väl värt 25-50 spänn i månaden. Men det skulle helst vara 'gratis'.

Visa signatur

AMD Ryzen 3900x @ 4.3 GHz 1.28125 V | G.Skill trident Z 3200 MHz cl 16 | ASUS DUAL RTX 2600 | Noctua NH U12A | Fractal design R6

Permalänk

Olika abonnemang för olika tjänster, i priset ingår kostnad för abonnemanget, paketpriser på tjänster samt rätt hastighet för att klara av dessa.

- Gillar man film/serie så ska det finnas ett abonnemang som har ett paketpris med flera leverantörer tex Netflix, HBO, Viaplay mm.

- Liknande upplägg för spel, längre in i framtiden kommer ett sådant abonnemang innehålla sk spelstreaming tjänster där man med tillräckligt snabbt internet kommer kunna spela utan att behöva riktigt spelhårdvara utan att servern har det.

- "Arbets"abonnemanget innehåller ett paket med cloudtjänster och där man kan välja mellan tillågng till de senaste versionerna av Mircosoft Office, Adobe Photoshop mfl.

Visa signatur

Fractal Design Define C, ASUS PRIME Z370-A
Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB
HyperX Predator DDR4 3200MHz 16GB( PC4-25600 CL16 16-18-18 )
Palit GTX 1070 TI, Samsung NVMe SSD 960 EVO M2
Seasonic Focus+ 750W 85+ GOLD PSU

Permalänk
Medlem

Något slags skydd mot lurendrejeri, t.ex. för äldre. Skulle exempelvis kunna delvis bestå av blockering av sidor som inte kommunicerar över https. Blockering av sidor med konstiga unicode-tecken som liknar legitima sidor, ex. áftonbladet.se, om någon nu skulle vilja låtsas vara aftonbladet. Kanske någon whitelist med sidor som tillåts köra javascript också och blockera de andra.

Permalänk

Att ge användaren några utav dom bättre VPN:en som finns där ute, och fler valmöjligheter att välja vilken man vill ha.

Möjligheten att kunna skaffa VirtualShield eller NordVPN till ett billigare pris och att dom är anknutna till Internet abonnemanget så att man slipper tänka på att man måste betala till VirtualShield eller NordVPN eller andra VPN.

Nu vet jag inte priset på NordVPN men jag har för mig man betalar mer än 300kr/månad för VirtualShield.
Kan ju vara bra att man får ett pris på typ 199-249kr/månad.

Visa signatur

nuvarande dator: Asus ROG STRIX Z370-E GAMING, Intel i7 8700k 4,7Ghz, Corsair 32gb3200mhz, ASUS RTX 2070 STRIX Gaming OC

Permalänk
Medlem

att skräddarsy sin anslutning med tex HBO, twitch-prime liknande så man kan subscriba till tex en kanal varje månad (kan såklart utökas till flera sub-tokens om man vill det men ja), netflix, VPN, etc etc

Permalänk
Medlem

Ett par bra DNS-tjänster att lägga till. Om inte fast IP alltid är möjligt, DDNS och gärna i någon bundlad variant med cert-tjänst, typ letsencrypt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

/Zaint

Permalänk
Medlem

Jag skulle tycka en larmtjänst för hemautomation skulle vara en mycket bra VAS som säkert bara kommer bli änu mer eftertraktad i framtiden. Det är många inkl. mig själv som håller på med hemautomationssystem eller har egna hemlarmsystem som är uppkopplade mot internet men som inte smidigt går att koppla till någon riktig larmtjänst.

Man kan ha något abonnemangssystem typ detta.
1. 20:-/ månad för endast sms notifiering
2. 50:-/månad för uppringd tjänst
3. 100:-/månad för uppringd tjänst + utkörning

Permalänk

Uppkoppling via satellit och E-handelslösningar för företag

1. UPPKOPPLING VIA SATELLIT

Enligt diverse källor ska det 2019 ska det vara möjligt att koppla upp mobiler/enheter till nya generationens satelliter.

Det är ett "space-race" för att utöka tillgången till internetleverans från satelliter. Kanske detta kan vara ett alternativ från Ownit? Internet över satellit kommer vara annorlunda än vad det en gång har varit. Erbjud detta som alternativ till nuvarande mobiltjänster.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artike...

Erbjud bredband över satellit för att nå mer avlägsna platser som alternativ till mobiltjänster.

- Paketera in satellituppkopplingen i att erbjudande/paket som tilläggstjänst till nuvarnade bredband/IP-telefontjänster.
- Erbjud en pott eller en viss tidsfrist då du kan använda tjänsten.
- Perfekt till landstället/semestern på sommaren.
- Kan vara ett bra tillägg som mer fast uppkoppling än nuvarande mobiltelefonsuppkopplingar/"dela uppkoppling"-tjänster.
- Nu mer delar man mobiltelefonens uppkoppling eller köper kontant- och/eller korttidsuppkoppling genom tredje part för en dyrare summa.

Pris: Kanske runt 100 sek/månad extra under den tiden du behöver den uppkopplingen. Erbjud paket för sommarmånaderna (juni till augusti)?

---

2. E-HANDELSLÖSNINGAR FÖR FÖRETAG

Bli tydligare med tjänster för egenföretagare/mindre företag. Hemsidan visar endast ytterst lite om vad som erbjuds.

- Erbjud E-handelslösningar och/eller TV för företag. TELIA erbjuder E-handelslösningar; konkurerra där!
- Paketera E-handelslösningar med telefon/bredband, etc.

Pris: Konkurrenter erbjuder ett ganska brett prisspektrum, men 150sek/månad och uppåt?

Visa signatur

Intel i7-3770k @ 4.5 GHz HT ON (Antec Kuhler H20 920) | ASUS P8Z68-V/GEN 3 (Socket 1155) | Corsair 8.00 GB Dual-Channel DDR3 1600MHz (8-8-8-24-2T) | ASUS GTX 580 DirectCU II | Corsair 900W PSU | Corsair SSD | 120 GB Western Digital 1TB HD | WINDOWS 7 64-bit Home Premium | LCD BENQ G2420HD 1080p @ 75Hz

Permalänk
Medlem

Jag är en av de personerna som trots att jag inte begår illegala handlingar från min hemdator, ändå värnar om min personliga integritet.
Ni borde ingå ett samarbete exempelvis Vilfo för att kunna tilhandahålla en VPN-tjänst åt era kunder som är busenkel att använda. Ni förkonfigurerar den och dom behöver endast koppla in den för att sedan surfa säkert. Denna tjänsten hade jag lätt kunnat lägga 150:- på i månaden. Busenkelt att sälja in hos familjer så dom slipper oroa sig för att få kravbrev och anmälningar för att barnen tankat ner Bamse utan att dom visste det.
Smidig och kravlös säkerhet, det är på tapeten idag.

Erbjud en router med Android/Iphone interface där du enkelt och smidigt han sätta gränser/stänga av data till klienterna. Enkla parental controls för snusk och annat olämpligt. Bedrägeri kontroll med spärrar för olämpliga sidor. Långt ifrån alla vuxna vet hur dom ska göra för att kunna begränsa sina barns internetvanor. Ge dom en enkel möjlighet till det! "Vi hjälper dig att skydda din familj"

Erbjud en stor krypterad molnlagring.

Erbjudande för billigare Spotify/Deezer samt film streamingtjänster. Gärna familjepaket också. (Köp 100/100 hos oss och få Netflix, HBO eller Viaplay 20% billigare under tiden du är kund hos oss!) Jag som har alla tre hade tjänat en hundring i månaden på det. Stor morot.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

10Gbps för 300 kr i månaden...

Visa signatur

Gaming: Asus 3080 Ti + 5900X
Proxmox: Intel NUC,i7-8559U + i5-8259U 32GB Ram
Rojter: UCG-Ultra, WAN 1000/1000

Permalänk
Medlem

Gillar också att få saker och att vara säker. Varför inte erbjuda ett paket för alla med anlag för foliehatt? Ett paket med högkvalitativ router, vpn-tjänst (openvpn)och dedikerad hårdvara med pfsense skulle jag se som en dealbreaker! Beroende på hårdvara som erbjuds skulle jag kunna tänka mig +~100-150:-/månad för ett sådant säkerhetspaket om support ingår.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem

As an average Joe gamer with average needs and the fact i never think about the internet till it doesnt work a VAS would be something i would seriously consider and pay between 50-150kr more than competing options depending on how many of the below options were to be included. I would be looking basically at getting a good deal for the options i want and pay less than if i had payed myself. Just by having the option to get these things cheaper i would probaly take the dive.

*choice to receive a new router if yours isnt up to par (not sure if you still need to send back your dusty 5 year old one your current supplier ).But the option to not receive a new one to help reduce cost. p.s. i hope most gamers use a LAN cable and not wifi.
*choice to get a AP to extend wifi range to certain places. be it a one off cost or included in a hardware package but as long as its half good quality and does its job
*A way to boost speeds during those laggy internet rush hours 8-9pm thurs-sunday. whether this be some kind of boost you can have via an APP interface or a set package prioriering better speeds when it happens(not sure it this is possible)
*A vpn would seriously add value even over the 50kr mark if it included several other options mentioned here
*your own fixed IP
*a choice of included streaming sites, be it neflix or hbo nordic, the more the better and the ability to change that monthly or have several at once. we all know having the same service gets old pretty quick.
* some kind of quality/proven virus protection software.

Im assuming half decent customer service and delivery of such services of course but these above item be they all combined into a package that would offer a decent total discount would entice me to get on board.

Cheers Reese

Visa signatur

>>X3D o sval=yeet^2!

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronnylov:

Fasta ip-adresser typ 10 kr för en extra ipv4 per månad och 1 kr för ipv6. För övrigt borde det ingå 10 stycken ipv6-adresser gratis. Problemet det löser är nör man vill komma åt sina enheter från internet utan att behöva köra icke-standard portar. Med IoT växer behovet av ipv6-adresser snabbt.

De flesta ISP:er som planerar rulla ut IPv6 kommer nog rulla ut /64-nät per kund, vilket ger varje kund 18 446 744 073 709 551 616 IPv6-adresser Personligen tycker jag man ska rulla ut färre än så, även en miljon IP:n per kund räcker lååååååångt.

Permalänk
Medlem

Som VAS hade jag önskat att man kan köpa till webfilter/IDS.
Detta levereras exempelvis genom att kundens anslutning ligger i en egen VDOM i en Fortigate (eller motsvarande produkt ifrån konkurrerande leverantörer).

Kunden får sedan tillgång till en portal där denne kan se statistik samt administrera regler som ska gälla för sin egen VDOM.
By default så appliceras alla filter på samtliga enheter på kundens anslutning och den inkluderar AV-scan, Intrångsfilter (IDS).
Möjligt extra tilläggstjänst där är också webfilter som även scannar SSL-trafik, förutsatt Fortigate då agerar proxy och signerar om trafiken med ett certifikat som görs betrott på klientenheterna av kunden.

I portalen kan administratören (kunden som står på avtalet) även lägga upp blockering av trafiktyper (P2P, Dropbox, Youtube o.s.v.) för enheterna på sin anslutning.
Reglerna ska kunna ställas att endast gälla enligt kalender, samt enheter ska kunna undantas ifrån utpekade filter baserat på klientens MAC.

Då all trafik går igenom en VDOM kan administratören även se trafikdiagram som visar trafiken ner på klientnivå (trafikmängd och tidpunkt).
URL:er som besöks kan rent tekniskt även listas men detta bör man avstå ifrån och endast visa typ av trafik (HTTP/HTTPS, Strömmande media o.s.v.)

Permalänk

Enhetsstyrd föräldrakontroll

Jag skulle vilja ha en funktion för få en vettig föräldrakontroll på vad barn kommer åt på internet, helst styrt per enhet.
Exempelvis om min 9-åring sitter och surfar på sin telefon skulle jag vilja ha ett gränssnitt där jag för varje uppkopplad enhet kan bestämma vad de kan få och inte då tillträde till.
Det skulle också funka om man får upp en startsida när man ansluter till routern och att man där behöver en föräldrakod eller liknande för att få full internetaccess.
Det finns sjukt mycket man inte vill att sina barn ska komma åt samtidigt som det finns massa bra de kan lära sig på ex youtube. Just nu är det framförallt instruktionsfilmer om hur man tillverkar eget slime som gäller hos oss...

Jag skulle vara beredd att betala 50-100 kr/månad för den här tjänsten.

Permalänk
Medlem

Provision

Hej.
Skulle gärna sett ett system där kunden kan värva släktingar eller vänner till Ownit och på det sättet få en hastighets boost. Ett sånt system skulle tilltalat mig att kunna påverka min internet hastighet utan att det påverka rmig rent av ekonomiskt. Utan en win/win situation.

Ungefär som en tele leverantör för många år sen. Jo fler som ringde och pratade desto mer bonus vid nästa kontanta påfyllning. Man ringde 1 signal och sen cashade man in när kompisen ringde upp. Kanske inte jämförbart men i båda fallen kunna påverka något i sitt abonnemang till det bättre samtidigt som Ownit också får ut något av det skulle tilltala mig.

Permalänk
Medlem

Möjlighet att ändra abbonemanget eller pausa abbonemanget när som helst genom en app.

Hur: Ni skapar en app där man kan se sitt avtal, fakturor med inställningar för att enkelt ändra hastighet, pausa abbonemanget, chatta med kundservice, se om det är störningar etc. Ni skulle dock kunna göra så att ni ger erbjudanden/freebies(typ få en månad Netflix) om man inte pausat abbonemanget under en viss tid.

Varför: Vi behöver olika hastigheter olika tider på året, på sommaren kanske alla inte surfar lika hårt. Någon som drar iväg under en längre period på semester eller någon som kanske inte har behov av abbonemanget en stund ska också kunna pausa det. Detta kommer göra att kunderna känner att avtalet är på deras villkor. Dessutom kommer ni skilja er från alla andra som binder upp folk helt i onödan. Detta skapar värde för alla.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Fractal Design Define C (Noctua 2x 140 1x120)| MSI X370 Krait Gaming | Ryzen 3700X | Noctua DH15-S | G. Skill Flare X (3200Mhz XMP) | ASUS TUF RTX 3070 OC | Kingston A2000 1Tb NVMe & 2x Samsung 850 Evo 500Gb | EVGA Supernova G2 650W |

Permalänk
Medlem

En turbo som slår in vid tunga nedladdningar. Exempelvis när man ska hämtar filer som vanligtvis skulle ta än 30 sekunder.
Det är inte varje kväll man hämtar så pass tunga spel/uppdateringar, men när man väl gör det vill man att det ska gå extra fort.
Endast nedladdning för att slippa "missbruk". Möjligen någon tidsspärr till max en timme per dag.
Pris? Kan ni dubbla min hastighet när jag behöver det så kan jag betala 50 kr extra i månaden.

Permalänk
Medlem

Solklart, en tjänst jag frågat efter men ingen av mina bredbandsleverantörer historiskt kunnat erbjuda.
Möjligheten att låsa upp användning för kommersiellt bruk på sin privata lina. Vill man köra en server ens för små datamängder i något slags vinstsyfte nu bryter man mot avtalet för slutanvändare. Det börjar bli rätt vanligt för kommersiella mjukvaror för skapande att erbjuda nån form av entusiast/startuplicens för att få tillgång till bra grejer redan under uppstart. Eller för all del om man är glad med att vara entusiast och bara dra in lite extra. Kunde man för en månadskostnad få lagligt använda linan för kommersiellt syfte vore det kung för startups innan första finansieringsrundorna, en möjlighet att driva webbutik, etc etc.

Visa signatur

8700K 5Ghz | 32GB 3200Mhz | 2080Ti 11GB | Phanteks Enthoo | Asus PG27AQ

Permalänk
Medlem

Enklare hosting av spelservrar gärna. Routern har det nödvändiga för att göra spelhosting två klick ifrån. Den hämtar nödvändiga filer till valt spel och gör nödvändiga åtgärder med post-forwarding.

Sen möjligtvis om routern själv hade lagring med alla filer för spelen, så kan man välja vilken dator som ska hosta servern via t.ex. en app eller via routerns hemsida. (Man kopplar själv upp en hårddisk/ssd till routern för detta)

T.ex. Säg att jag vill spela på min dator med kompisar på en server. Då går jag in på appen, går till undermenyn "Host game server". Väljer sedan spel, "Minecraft" kan vi säga. Sist väljer jag "HTPC" i listan där datorer uppkopplade till nätverket finns.
Vips så är servern uppe och kör i bakgrunden på min HTPC efter några sekunder. I appen kan jag också kontrollera servern med commands och välja om man ska starta om den, byta dator eller liknande.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | RX 7900 XT

Permalänk
Medlem

För oss som gärna drar igång diverse servrar för hemmabruk eller det närmaste kompisgänget, med filservrar, spelservrar, voip-servrar och dylikt, så hade jag gärna sett en ISP som även säljer domännamn, eller åtminstone erbjuder DNS-hosting samt mail-servrar och DDNS. Kunden kan få en enkel och personlig mailadress och ett domännamn som alltid pekar hem oavsett om man har statisk eller dynamisk IP-adress. Slå ihop detta med en "modernare" router med möjligheten att ansluta externa hårddiskar så kan man sälja in detta som personlig molnlagring i det egna nätverket.