Tävla och vinn ett Geforce GTX 1080 Ti med bredbandsleverantören Ownit

Permalänk
Inaktiv

Skulle önska en inställning i routern som kan heta något i stil med ”Game Server Ready”. Tjänsten öppnar korrekt portar (på korrekt sätt) för att göra det smidigare att hosta en spelserver. Ett reglage som justerar On och Off samt en dropdown-lista med de vanligaste spelen bör också finnas. Hade kunnat betala 39kr i månaden för en sådan tjänst.

Aldrig mer ”Jag hittar inte din server”.

Permalänk
Medlem

Den enda service som en ISP kan erbjuda mig är att det faktiskt funkar 24/7. Leverera mina paket ofiltrerade och ologgade till internet. Det är value.

Permalänk
Medlem

ISP mejl man får behålla även om man byter internetleverantör, kan vara en billig tjänst som kostar några kronor i månaden. Dvs att man kan vara kvar som kund med endast mailen utan någon aktiv tjänst. Ger trygghet i mailen, och om man tvingas byta leverantör pga flytt eller dylikt slipper man byta email överallt.

Permalänk
Medlem

En fet router som ingår i abonnemanget som ska kunna följande.

Vill ha en app i telefonen som jag kan använda för att starta och stoppa nedladdningar vart jag än befinner mig. Med en extern eller intern HD som fungerar som en NAS. Jag ska kunna surfa på mobilen för vad jag vill ha nedladdat och även kunna sköta utdelning lätt i telefonen. Se delningstjänst nedan.

ISP baserad adblock med full kontroll och färdiga profiler.

Ett burst mode för onlinespel och streaming. D v s det tar prioritet+ över nedladdningar i bakgrunden. Fullständigt konfigurerbart.

En delningstjänst likt Dropbox i routern/NAS i datorn och telefon.

Minne i routern som kan användas till att buffra tex Netflix.

Detaljerad bruksanvisning i pdf?? i routern offline.

Ett läge som gör att alla med Mac/Iphone inte kan använda den )

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Medlem

Då gaming på riktigt börjar bli stort så tror jag att tjänster som vänder sig till just gaming skulle tas emot väl.
Jag tänker mig spelservrar, VPN (för att skydda sig mot DDOS), VPSer osv.
Allt uppbackat av ett kompetens serviceteam som själva har djupt kunnande inom gaming och tekniken som behövs för att drifta servrar osv.

Permalänk
Medlem

Ser många bra förslag. Jag tror inte det är en tjänst som vinner alla utan möjligheten att kombinera det paket man vill ha.

* Bredband på semestern. Pausa linan och använd 4G när du åker på semester. Eller när Ralf gräver upp fibern ett kvarter bort. När den ena är passiv är den andra aktiv. Det ska konkurrera med kontaktkort, så gratis SIM (goodwill), några modem till olika priser (sticka till en dator eller liten router så man kan välja det man behöver) och XGB fritt per vecka, sedan betalar du marknadspris pris för det du surfar utöver.

* Kunna välja QOS-paket på ISP nivå beroende på vad man vill prioritera. Liten kostnad i månaden, typ 30kr. Det ska ändå fungera hyggligt i bas tjänst.

* Jag tror fler kommer att efterfråga sådant som går att ställa in i en bra router, t.ex. föräldrakontroll, DDNS, blockera sidor, sätta upp firewallregler etc. Jag vet inte hur det gick för OVPNbox, men de kanske är något på spåren. olika router för olika behov. Dessutom tror jag många inte kan göra det själva, så om kundtjänst kunde göre det remote tror jag många se det som value added service utöver konkurrenterna.

Jag gillar tjänsterna "turboknappen" och DNS-hosting. Jag hade inte lagt pengar på knappen, men DNS-hosting hade jag betalar ett par tior i månaden för.

Permalänk
Medlem

VPS windows 10

VPS tjänst där man kan komma åt en egen dator på molnet för riktiga arbeten genom sin surfplatta eller mobil.

Permalänk
Medlem

För endast 25kr extra per månad så får man fri tillgång till en server med en av marknadens lägsta ping för seriösa gamers.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Chassi: FD Meshify 2 Compact - Mobo: Asus PRIME Z590-P - CPU: Core i7 10700 - Kylare: Noctua NH-D14
Grafik: RTX3070 - Minne: 2x16GB HyperX DDR4 3200MHz CL16
Lagring: Samsung 970 EVO Plus 2TB - Nätagg: Seasonic FOCUS GX 650W Skärm: ASUS PG279Q 27" 1440p 144Hz G-Sync

Permalänk
Medlem

Paket med olika tjänster

Gör ett färdigt paket där man kan välja diverse olika tilläggstjänster där man kan hyra till extra fasta ip adresser i enklaste fall ipv6 för hosting av hemma servra. En annan tilläggstjänst är att man tillfälligt skall kunna höja sin hastighet. VPN tjänst med olika krypteringsalgoritmer. Molntjänst. Virtuella servrar för de som behöver. Alla tjänster skall kunna köpas och avbrytas när man vill. Lite som att hyra film online exempelvis.

Prisförslag för suiten:
Hyra ipv6: 25kr/månad
Höjning av hastighet: beroende på tid och hsdtighet. Ex 5kr extra/dygn eller 50-100kr extra /månad.
Vpn 50kr /månad kanske mer beroende på vilken hastighet man vill få ut.
Molntjänst gratis upp till 50gb sedan från 15kr/månad för 200gb
Virtuella servrar 15kr/timme och val av os bör finnas. Ta extra beroende på lagring.

Permalänk
Medlem

Eget antivirus + anti malware program och adblocker. Nu har jag banhof + Nod32 + Malwarebytes + ublock. Vore simpelt om jag hade Ownit och allt var inbakat. Lätt värt att betala en extra summa, bara malwarebyte kostar 400 kronor per år och nod likaså. En 50 lapp mer i månaden för att få allt under samma tak? som hittat.

Permalänk
Medlem

Som alla andra ISP:er har ni paket för allt, TV, telefon, bredband. Ingen möjlighet att få det som jag vill ha det, det blir alltid en kompromiss. Måste det vara så?

Om jag vill ha TV kan jag inte välja att betala för bara de kanaler jag vill ha. Varför inte? Skulle betala mer för varje enskild kanal om jag bara kunde välja de jag vill ha. TV är inte intressant för mig längre dock.

Men det som intressant är bredband. Då är ni som alla andra, ej kundanpassade. Man blir tvungen att välja ett av era paket, har man tur passar det mina behov. Jag vill se att man får möjlighet att välja hastighet själv. Både upp- och nerhastigheten.

Nu tar ni 16,9 kr/Mbit för 10/10 hastighet. Medans det kostar 0,5 kr/Mbit med 1000/1000.
Visst, jag förstår att nån slags grundkostnad måste det ju vara. Skulle vara bra om den var separat. Säg 100 kr i grundkostnad. Sen kan jag välja Mbit/s fritt för 1 kr/Mbit extra. Det blir tydligt för mig vad jag betalar för. Det hjälper mig att känna att jag inte blir lurad.

Då kan jag välja 100/10 Mbit/s för 200 kr/mån (kostar nu 219 kr). Men det är på mina villkor. Jag kan välja 120 om jag känner för det.

Om ni dessutom gör det lätt och snabbt att byta hastighet, minuter inte dagar, då börjar vi snacka. Så skit i VAS-tjänster och leverera bredband på riktigt.

Permalänk
Medlem

Varför inte en VPS (virtual private server) tjänst som är kopplad till ens abonnemang och molnlagring. D.v.s. man behöver inte ens ha en dator i hushållet utan med ett abonnemang och denna VPS tjänst kan man få en windows desktop på en iPad och tillgång till molnlagring etc.

Exempel: Det finns bara en dator i hemmet men nu behöver någon en dator till för att göra skolarbete eller bokföring på. Man skapar då ett VPS konto hos er med kod och lösenord och kan sedan logga in på ett windows desktop via exemplevis en iPad eller annan enhet. Självklart behöver man tangentbord och mus för bästa upplevelse men det är ändå billigt och smidigt jämfört med att köpa en dator.

Om man är på resa kan man även logga in på denna tjänst med antingen en dator eller platta och har då tillgång till alla sina molnfiler etc precis som i hemmet. Fungerar även som backup ifall ens dator skulle gå sönder eller bli stulen.

Väldigt många bra förslag som inkommit i övrigt

Permalänk

Kombination av mobiloperatör/surf?

Skulle vilja se tjänster som kombinerar mer mobiltelefoni samt bredband. Erbjuds det tjänster som skydd och säkerhet varför inte då försöka sälja det för mobiltelefoner likaså. Man använder väl förmodligen mer eller mindre en mobil av något slag mer än bara en dator nuförtiden.

Några exempel:
Bredband: 100/100 Mbit 299 kr per månad.
Mobiltelefoni: 145 kr 3 GB per månad.
Virusskydd: 29 kr per månad (mobiltelefoni och PC)
Ownit TV Anywhere: 229 kr per månad

Och om ni skulle sälja en tv-tjänst så skulle jag gärna vilja se att detta hade kunnat streamats vidare till portabla enheter (Ownit TV Anywhere) som t.ex. surfplattor (passande om ni hade sålt mobilsurf också då). Titta på tv i sommarstugan genom boxen ståendes i vardagsrummet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaco8:

Vore häftigt om man kunde aktivera en orimligt hög nedladdningshastighet under en begränsad tid, till exempel 1-2 timmar / månad. Perfekt om man ska ladda ned ett spel på 45 GB, som jag gjorde häromdagen.

Som engångstjänst kanske det är värt några tior. Och sen ingår det alltid en "turbo" per månad.

Det här tycker jag är en kanonidé. Desvärre behöver ju ISPs nappa på idén också - Jag funderar på om de vill implementera en sådan idé då de lär tappa de abonnenter som som betalar för 500+ mbit nedströms.
Eller?

Mvh Fee

Visa signatur

| 12900k w/ Noctua NH-D15 | Gigabyte Z690 Aorus Pro | 32GB DDR5 Kingston 4800mhz | Corsair MP600 XT M.2 1TB | Gigabyte RTX 3090 Vision OC | Be Quiet! Dark Base 900 Pro | Seasonic Prime TX 1000w | 1x LG GN950 (27" 4k 144hz IPS) + 2x LG 27UK850 (27" 4k 60hz IPS)

Permalänk
Medlem

Mer anpassningsbara paket och en app där man kan modifiera dom "on-the-fly" helt efter smak och tycke. Tex byta kanal om man vill pröva en annan ett tag.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk

Kombinera mobil telefoni med bredband. Det här är teknik trend, för 5g kommer kunna erbjuda bredband till hushåll för vissa område.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Erbjud trådlösa routers anpassade för olika behov kombinerat med en guide som hjälper folk att välja rätt beroende på bostad, hastighetskrav och liknande. Dessa routers ska vara av de som räknas som bäst i respektive prisklass och vilken roll de ska fylla. Inga noname routers som man många gånger stöter på hos bredbandsleverantörer. Även trådlösa nätverkskort som passar bra ihop med routerns hastighet får gärna finnas som alternativ. Viktiga är att ni själva är pålästa så att produkterna ni erbjuder fungerar bra.

När jag felsöker nätverksproblem hemma hos vanligt folk så är en underdimensionerad router ofta problemet. För dålig täckning och för klen hårdvara när det är hård belastning med många användare samtidigt är två av de vanligaste problemen. Med dagens ökade hastigheter är det även viktigt med tillräckligt hög throughput för att få ut maximal hastighet. Många behöver hjälp för att göra det rätta valet och för att slippa många problem om man är dumsnål och väljer det billigaste möjliga.

Jag tror att många väljer att köpa till router när de beställer bredband, men jag har aldrig sett någon ISP som erbjudit riktigt bra valalternativ och en guide för kunderna som inte är så insatta. Tror även att ni skulle slippa en hel del telefonsamtal från kunder med problem som har med deras egen hårdvara att göra.

Prissättningen är antingen som avbetalning eller ett fast kontantpris. Det här gäller inte bara vid nybeställning utan ni har det som en extratjänst att man kan välja att uppgradera sin hårdvara med. Ett alternativ är att man hyr sin hårdvara mot en fast månadskostnad istället. Då blir det lättare för vissa att byta till det senaste och för andra kanske en begagnad router till billigare pris är den bästa lösningen.

Permalänk

en enkel och smidig molnbackup till bra kostnad, typ som man kan köpa av t.ex Ilait.

Visa signatur

Ryzen 5 3600|Asus X-470|32Gb DDR4|Asus 2060 Super
Ryzen 5 3600|ASRock B-450 itx|32Gb DDR4|2060FE
2xE5-2630v3|DL360G9|256Gb|8Tb|Server 2019|4 Windows 10 & 11 VM |
NES|SNES|N64|Wii|Switch|PsOne|PS1|PS2|PS3|PS4|PS5|Xbox|Xbox360s|Xbox One X|Xbox Series X|

Permalänk
Medlem

fler prefix på grafikkortsnamnen

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk

En IPTV lösning där man slipper alla paket, man kan välja precis vilka kanaler man vill ha, till en viss kostnad för varje kanal. Jag vill tex ha viasat Fotboll, men vill inte betala för ett paket med 79 andra kanaler jag inte vill ha, och man ska verkligen kunna välja ALLA kanaler, sen kanske en mängdrabatt, 10 kanaler så får man 10% på avgiften eller liknanade. Digitalboxen skall vara bra och snabb så att det inte blir störande när man vill hoppa mellan kanaler mm.

Sen the usual suspects, VPN som hanterar mer än bara webbläsartrafik, integritetsskydd och möjlighet till fast IP.

Visa signatur

WS1: | Gigabyte X670 G AX | Ryzen 9 7950x3D | 32GB G.Skill Trident Z5 NeoRGB | Sapphire RX 7800XT Pure | Corsair RM650i | Lian-Li O11 | EK Nucleus CR360 | WS2: | Asus RoG Strix X470-F | Ryzen 7 5600x | 16gb G.skill Trident Z Neo 3600mhz | Asus RoG Strix 3070 | Lian-Li Lancool 205 | ESX Srvr1 | MSI B450-A Pro Max | Ryzen 7 3700x | 64GB Corsair Vengence | Jonsbo UMX4 | Srvr2 MacMini | ClearOS

Permalänk
Medlem

Jag presenterar härmed idén "Mindre vrede".
Det finns inget mer irriterade för en inbiten datoranvändare som när ens uppkoppling slutar fungera, gärna när du har en ledig gamingdag, eller när du är hemma och är sjuk (Vreden infinner sig snabbt).
Du börjar då, som den technörd du är, direkt att felsöka allt på din sida. Därefter när du uteslutet något fel på din sida, får du ringa supporten, som lungt och metodiskt försöker guida dig igenom de steg du precis har tagit (Risk för att vreden ökar något).
Bredbandsleverantörer har ofta en sida för driftstörningar, "för tillfället har vi inga driftstörningar i ditt område". (Vreden är total!).

Nu har de flesta en 3G/4G-uppkoppling på sin telefon, så det jag skulle vilja se, är en tjänst/sida, där du får knappa in kundnummer eller liknande. Du får då upp satistik om personer av samma leverantör i närheten av dig som har tappat kontakten. Du kan då direkt gå in och kolla där, och se status i området. Du har då den informationen direkt du behöver när du ringer supporten om du väljer att göra det.(besparar väldigt mycket vrede). Det känns bra att veta om det är fel för enbart dig, eller om det är ett större problem.

Denna tjänst bör vara gratis, och tillhandahållas av alla seriösa leverantörer som värnar om sina kunders välbefinnande. #lessvrede.

Visa signatur

Jag gillar att försöka odla tropiska växter från frön, i ett nordiskt klimat.
🌱 Min YouTube-kanal: https://www.youtube.com/c/NordicPlantLover 🌱

Permalänk
Medlem

Inkludera streaming i tvpaketen med möjlighet att ha paket för streaming av tv till en, två eller fem enheter. Skippa tvillingabonnemanget det känns väldigt gammalt. Inkludera mobiltjänst i utbudet med möjlighet att koppla upp sig mot routern hemma och i realtid se vad som händer och vilka som är inkopplade. Med möjlighet att sätta upp gränsvärden och få rapporter och varningar om något överskrids.

Visa signatur

Man made the electrolyte to make us see the horrors in the dark.

Permalänk

Möjlighet för ordentlig assistans med planering av Nätverk.
Nu då lite vem som helst börjar samla på sig enorma mängder uppkopplade produkter, så sätter det en helt annan press på de stackars routrar man har i hemmet.

I ett hus där allt är uppkopplat så blir det snabbt problem och är man inte insatt så kan vet verka som "routern är dålig".

I själva verket kanske det är helt andra faktorer som spelar roll, tyvärr brukar kundtjänst för denna typen av problem vara väldigt begränsad.
Så ett added value vore en tjänst där man antigen kan gå guidning av en kunnig, alternativt möjligheten att boka en tekniker för planering av nätverket hemma.
Vad kan gå trådlöst, vad bör fortfarande ha kabel, optimal placering av router/extender/switch.
Vad bör gå på 2.4ghz vad bör gå på 5ghz?

Det kan också vara en möjlighet för att göra merförsäljning i samma veva.

Visa signatur

http://www.solliefoto.se - En hobbyfotografs hem - Datorsystem:
Många, har tappat räkningen....

Permalänk
Medlem

(smått oseriöst, och vet ej om förslaget redan finns) Varför inte hoppa på mining hysterin med att sälja förpackade mining system i små enkla paket? bara att köpa en eller flera paket i olika prisklasser, och sedan ansluta dem till sin router, företaget kan även hjälpa sätta upp en konto för preffererad valuta, eller hjälpa ansluta mining riggen till ens existerande konto. Nu kan alla farfäder och mormödrar joina gruvbranschen!

Visa signatur

CPU: Intel i7 4790k Moderkort: MSI gaming 7 z97
RAM: Gskill Tridentx 2x8GB Grafikkort: Nvidia MSI GTX 970
Nätagg: EVGA 750W Supernova G2 Chassi: Phanteks enthoo luxe
Storage: 1x Corsair SSD GS 128GB, 1x WD red pro 3TB

Permalänk
Medlem

Vad är bättre än att ha egen backup på sin internetlina hemma?

En bra router som sköter det automatiskt när du har din 4g-wifi-modem inkopplad via usb,
även när routern inte kan kommunicera med internet på vanliga linjen så felrapporterar den till ISP automatiskt att det är ett avbrott.
och du får ett sms från 4g-wifi-modemet att den nu sköter internet driften men att det är rapporterat till ISP.

Denna extra 4g-wifi-modem, kan även fungera fristående, vilket gör att man kan ta med sig den till sommarstället eller på bilresan.
Viktigt att den har bra batteritid och går att ladda med micro-usb.

Hade en riktigt dålig stadsnätstjänst som internet var nere väldigt ofta.
Då internetdelade jag min telefon med resten av hushållet.
Det gick då så långt att jag tecknade och byggde min egna lösning av just detta förslag.
Nu märks det bara om man kör saker som behöver snabbare svarstider, men netflix och surf fungerar som vanligt när primär ISP ligger nere.

Prisförslag 89kr/mån

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

c:\spel

Permalänk
Medlem

Jag skulle gärna se att min leverantör erbjöd VPN under kortare tider som VAS. Vi reser en hel del, och i utlandet är det mycket som inte är tillgängligt via exempelvis Netflix, om jag kunde betala säg 49:- (utan bindningstid) för att få tillgång till en riktigt bra VPN-tjänst och betala för den på min ordinarie faktura skulle jag lätt göra det när jag åker iväg med ungarna. En sådan tjänst skulle jag som kund enkelt kunna aktivera via hemsidan, och den skulle inte innebära någon direkt administration för leverantören.

Visa signatur

Rigg: Intel Core i7-8700K @ 3,7 GHz, 32GB RAM (3200 MHz), ASUS TUF RTX 3080, Corsair TX850M
Tillbehör: Iiyama ProLite X4372UHSU (43", 4K), Razer Naga Hex MOBA, Func KB-460 (Cherry MX Red)
NAS: Synology Diskstation 413j + 4 * 3TB WD RED

Permalänk
Medlem

Är väl egentligen bara två saker jag skulle önska. En bra krypterad molnlösning, behöver inte vara speciellt stor, men bra för att spara känsliga dokument. Skulle lätt vara bredd att betala typ 49kr per månad för 1GB krypterad lagring.

Det andra är en bra och tillförlitlig VPN. Betalar i dag 299 kronor för VPN-tjänster, så är väl i det spannet jag är villig att betala för den tjänsten.

Permalänk
Medlem

Jag hade faktiskt betalat för en ISP baserad adblock! Det hade varit väldigt i tiden och på tiden..!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Icte:

Detta är en väldigt god idé, men problemet ligger tyvärr även hos tjänsten du laddar ner spelet från. Håller på just att ladda ner Battlefield 1 Apocalypse DLC:n som släpptes idag via trådad 100/100 fiberlina men kommer upp i max 10 Mb/s, och då med endast SweClockers uppe...

Du kan ju max komma upp i 12,5 mb/s på den linan så det var ju inte så långt ifrån.

OnTopic: Många goda idéer här, ISP-baserad adblock och en "turboknapp" låt trevligt

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Medlem

Hade gärna betalt för en säkrare extern access med ReverseProxy, SSL, och DNS. Med mer extern access för IoT behöver gemen man hjälp att höja säkerheten för accessen.