Permalänk
Medlem

Jag använder fortfarande Windows 7 på jobbet. Cheferna är lata med att uppgradera.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem

Jag kör Windows 10 på min huvudmaskin, men kör Linux Mint på övria maskiner istället för att använda Win 7 licencer.

Linux Mint är lika lätt att installera som Win 10 (tom enklare) + det påminner om Windows i looken samt man får säkerheten och alla drivrutiner installeras automatiskt utan att man behöver leta runt. Man kan tom spela väldigt många spel i Steam direkt i Linux.
https://linuxmint.com/

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X 3,4GHz
Asus GeForce RTX 4070 Dual OC 12GB
Asus ROG Strix X570-E Gaming
G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 32GB
Samsung 980 Pro Series 1TB

Permalänk
Medlem

Skönt, nu kan vi gå vidare i 2020 utan att behöva blicka bakåt. WIN10 är min favorit ändå så det var längesedan jag hade nått win7 baserat, förutom jobbet då men där går vi tack och lov över till WIN10 såklart

Visa signatur

TV: LGOLED65B1
PC:
Corsair Crystal 570X - ASUS ROG Strix B560-A GAMING - i9 11900K - ZOTAC 3080Ti AMP EXTREME HOLO - SAMSUNG 960 EVO 250GB - WD Blue SSD 1,5tb RAID - Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz 32GB - Corsair RM1000i - ASUS VG27BQ - Steel Series Apex Pro - Steel Series Rival 5.
Mobil: OnePlus 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZothOmmog:

Hur så? det var ju bara bilder på Vista / 7 / 10.

8an var ju tablet OS nästan.

Nja, Windows 8, 8.1 var riktigt bra rent prestandamässigt. Sen tog man GUI:t ett steg längre i och med Windows 10.
Jag lämnade Windows 7 för länge sedan.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av dlq84:

Var är 3.11 då?

För att inte tala om 3.0

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

Bytte också från Windows 7 till 10 för fyra år sen, upplevde Win10 snabbare även på min dåvarande äldsta dator i bruk, Core 2 Duo och 8800GT med 2GB RAM.
På alla laptops och stationära har Win10 även varit överlägset bäst vad gäller att fixa drivrutinerna själv. Den enda drivrutin jag tvingades installera själv var när jag provade ett Geforce 6-kort.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ratatosk:

Man kanske kan säga att Vista röjde mark för Windows 7.
T.ex krävde massor av program att få gå i adminstratörläge, det ändrade Vista på.
Listan kan göras lång.
Detta gjorde också att mycket krånglade till en början, Vista tillät inte lika mycket som XP.
Efter ett par år hade de flesta tillverkarna uppdaterat sina program, då fungerade det som det skulle.

Vad som gjorde Vista omöjligt för mig var avsaknaden av Servicepack, även med den senaste var man tvungen att slänga fruktansvärt många uppdateringar, vid en nyinstallation, men fullpatchat var det ganska liten skillnad.

Helt korrekt, Windows Vista var den största förändringen av operativsystemet på länge. Hade inte skadat om man väntat lite med att släppa systemet, fanns problem redan vid lanseringen som inte borde ha funnits med redan då.

Windows 7 var i princip Windows Vista med annat namn. När sista Vista Service Packet släppts så var det just också i princip detta. Men världen är nog inte mogen att rationellt befatta sig med Vista faktiskt var.

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Nja, Windows 8, 8.1 var riktigt bra rent prestandamässigt. Sen tog man GUI:t ett steg längre i och med Windows 10.
Jag lämnade Windows 7 för länge sedan.

Ja. Jag sade ju nästan.

Visa signatur

There is grandeur in this view of life, with its several powers, having been originally breathed into a few forms or into one; and that whilst this planet has gone cycling on according to the fixed law of gravity, from so simple a beginning endless forms most beautiful and most wonderful have been, and are being, evolved.

Permalänk
Inaktiv

måste säga att win 7 nog är det som funkat bäst för mig, har inte ens gjort en enda uppdatering på flera år då winuppdate är avstängt. Testase win 10 ett par månader med gick tillbaka till 7an igen och det lär funka några år till

Permalänk

Windows 7 så länge det går för att det är trevligare, jag gillar designen och det funkar.
Vad är en säkerhetspatch?

Först har vi Firefox som uppdateras så fort det bara går, sen uBlock Origin på det. NoScript kör jag inte men borde kanske.
Nyligen köpte jag en Router för första gången då det är en bättre brandvägg jämfört med windows egna.
Sen Avast som uppdateras dagligen, som faktiskt har blockerat en sida för mig för några månader, där var det webbhotellet(som var infekterat) som omdirigerade all trafik till nån mindre trevlig sida fick jag höra när jag besökte restaurangen fysiskt.
Utöver det så har min Windows 7, 10 år av uppdateringar och patchar och när det bara är en bråkdel kvar som använder windows 7 borde det vara väldigt säkert
Problemet är när hemsidor(banken) och program börjar bråka med vilket operativsystem man kör med.

https://www.askwoody.com/2020/patch-lady-windows-7-faqs/
Skrev ett inlägg på askwoody där det hade skrivits så här om windows 7:
Från punkt 2: "you’ll want to be very careful and not do random surfing on any device that no longer receives patches."
Har man frågor eller kommentar att fälla så är det enkelt att göra anonymt i Comment on the AskWoody Lounge.

Hur säker är en Windows 10 med 1803 uppdatering och misslyckas uppdatera sig...?
Jag vet en som har en laptop där 18 månadersgränsen för windows 10 tar slut snart för ägaren till datorn har ingen aning om att win10 datorn inte är kapabel till att uppdateras på grund av någonting, förmodligen en för långsam hårddisk.

Skrivet av ojz0r:

Jag körde W7 fram till i april när (L)ubuntu 19.04 släpptes och slängde in det på en ny ssd och arkiverade windowsdisken, den har inte behövt komma fram en enda gång sedan dess och det är jag glad för - allt bara fungerar med linux.
Dock hade jag inte kört någon windows update sedan hösten efter att "gratis" uppdateringen till W10 hade gått ut då jag var rädd att de skulle försöka med någon ny tvångsuppdatering/införa mer telemetri à la W10.

Från och med Juli började Ms med telemetri i sina "bara" säkerhetsuppdateringar till Windows 7 också, så ingen går säker längre.
https://www.askwoody.com/forums/topic/julys-updates-kb4507449...
Grupp A är det som tar hem allt Microsoft trycker ut(telemetri i windows7). Grupp B, är de som valt att välja sina uppdateringar till tidigare OS, och då kunnat välja bara säkerhetsuppdateringar fram till Juli 2019 utan dold agenda.
Windows 10 är här har du allt och ta emot skiten... Vad jag märkt av iaf så det känns lite som att man har inget eget val med det nya livet hos MS.
Om det är nutid/framtiden, då var stenåldern bättre.

https://gs.statcounter.com/os-market-share/all/sweden Än så länge är Windows största tårtbiten, men varken windows 10 eller windows 7 är det som används mest och det ser ännu värre ut worldwide.

Visa signatur

An application program (sometimes shortened to application) is any program designed to perform a specific function directly for the user or, in some cases, for another application program.
https://www.userbenchmark.com/ Talar om vad du har!

Permalänk
Medlem

Föredrar Windows 7 design, filvägar och placering på inställningar.

Kommer behålla Windows 7 på laptopen, den bästen är 8 år+ gammal.

Men på jobb och sådant om man är kopplat till nätet kan det nog vara värt att köra senaste OS.

Visa signatur

i7 5775C, GTX 1080 Ti, 16GB RAM, 1TB Samsung SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vince_G:

Föredrar Windows 7 design, filvägar och placering på inställningar.

Kommer behålla Windows 7 på laptopen, den bästen är 8 år+ gammal.

Men på jobb och sådant om man är kopplat till nätet kan det nog vara värt att köra senaste OS.

Är nog ingen större fara att köra med internet på den.
Även om folk säger att man inte ska använda internet och inte göra si eller så , så kan jag inte säga att mycket har hänt när jag använder datorerna med XP eller Vista och min farfar har en stationär med Windows 2000 som kördes med online , surfade med mera så jag hade nog inte oroat mig allt för mycket

Permalänk
Medlem

Jag är ganska ung dock har jag kört lite 98 när jag typ var 6 år dock har jag kört en hel del XP, Vista, 7, 8/8.1 och 10. Tycker 10 är det bästa OS som jag har använt. Saknar absolut inte den fula GUI från vista och 7. Dock finns det en sak man stör sig på i W10 och det är varför settings och kontrollpanel är två olika saker

Visa signatur

Race-sim T300 Ferrari 599XX & playseat challenge
Skärm LG OLED 55C9 Bärbar Dell xps 13 9360 Lur iPhone 7
DAC/AMP Aune x1s Lurar Fidelio x2 & Air Pods

Permalänk
Hedersmedlem

Kan inte påstå att jag är jätteförtjust i att överge Windows 7. Det har varit den överlägset krångelfriaste versionen jag har kört. Det är inte många windowsinstallationer som överlever i drygt 8 år trots flitigt användande och installationer av en del konstigheter. Kan nog räkna antalet blåskärmar under de åtta åren på ena handens fingrar.

Windows 10 kan jag acceptera, men det är inte allt jag gillar med det. En del hyss det har haft för sig är väldigt svåra att förklara. Uppdateringar som tappar bort sig, allmänt strul med ljudenheter och vilka program som låser upp dem.

Sen är jag allmänt anti till alla moderna platta gränssnitt. De är i många fall otydliga och det är svårt att se skillnad på vad som är vad. Snabbhet, produktivitet och tydlighet går för alla former av design över funktion för min del.

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Medlem

Microsoft har nog väntat på dagen Windows 7 skulle läggas ner? Gissar på att de glada nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mocka:

Grymt OS men skönt att vi gått vidare till Win10 (även om W10 inte är perfekt).

GUIt på Windows 10 är horribelt. Windows 7 är sista versionen som har ett vettigt UI.

Permalänk
Medlem

@Punnisher:
Jo jag vet, det var därför jag slutade uppdatera. Jag tog bort alla kb som skulle vara dåliga för integriteten, men kan säkert ha missat någon.

MS sket verkligen i det blå skåpet för min del när de började hålla på med sådant. Min dator är min dator och ingen datagruva.

Permalänk
Medlem

Win10 är grymt förutom alla virrvarr av inställningar. Skitsvårt att hitta. Vad var det för fel på kontrollpanelen, liksom?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

En gammal trotjänare

Då blir man väl tvungen att uppgradera till win10 på 2,st datorer då här hemma snart.
Aldrig känt eller haft behovet att byta från win7 då det har fungerat utan problem för våra ändamål.
Och då finns det ingen anledning att byta.

Kör med win10 på en dator och det fungerar bra också men aldrig riktigt gillat layouten och hur det ser ut som.

Nu spenderar man mindre och mindre tid framför datorn i vilket fall, för mobilen har tagit över mer samt barn och familj.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

ThermalTake Tsunami Dream "Ljudisolerad", Corsair HX 650W Plus Gold, Gigabyte Z68XP-UD3P, Intel Core i5 2500K 4GHz, 2x Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3 1,5V, MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G, Samsung SSD 840 Evo 250GB. Vi människor är mystiska varelser
-
http://www.minhembio.com/Camridge

Permalänk
Medlem

Win7 är det bästa och stabilaste jag haft med minst buggar och konstiga fel. nu med win10 får jag kosta fel ibland av att bilden eller spelet "fryser" fast och inte går att minimera. det går att spela som vanligt men det går inte att göra något enda sättet är omstart. "tabba" ut tänker säkert flera, det fungerar inte eftersom man redan är "ute" start menyn och allt syns men alla fönster hamnar "bakom" spelet som täcker alla ikoner på skrivbordet.
Ur arbets synpunkt så delar jag mångas frustration av alla inställningar i win10 och känslan av att simma runt i dom. dessutom är många detsamma som de som finns i kontrollpanelen.

nåja kanske MS kan fixa till sånt tillslut? "platta" UI's är inte min smak heller. vill ha aero...

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ExcZist:

Är nog ingen större fara att köra med internet på den.
Även om folk säger att man inte ska använda internet och inte göra si eller så , så kan jag inte säga att mycket har hänt när jag använder datorerna med XP eller Vista och min farfar har en stationär med Windows 2000 som kördes med online , surfade med mera så jag hade nog inte oroat mig allt för mycket

Ja, för vanlig slösurf hemma är det lugnt.

Men kommer alltid finnas brister hos icke-supportade OS. Därför hade jag inte kört gammal OS på jobb pga sårbarhet/ingång för eventuella hackers.

Visa signatur

i7 5775C, GTX 1080 Ti, 16GB RAM, 1TB Samsung SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Joppis:

Idag den 14 januari 2020 slutar Microsoft med support samt säkerhetspatchar.

Företag kan fortsatt använda det mot betalning och får då patchar.
Vilket jag antar är väldigt många, så W7 kommer finns kvar länge till.
Har t.om sett XP datorer 2020...

Som privatperson är det ett ickeproblem > bara kör W10.
Ett antal procent säkrare än W7 och det finns så många program att använda för att få det att verka som W7, om man nu vill det.

Hela anti W10-snacket är så löjligt.
" Han fick ett äpple, jag bara en banan "
Sura då.

Permalänk
Medlem

Enda jag kan tycka som är jobbigt med W10 är alla dessa builds som måste uppdateras med jämna mellanrum från en administratörs synvinkel. Bra på ett sätt men jobbigt på ett annat. Behöver ju inte byta vid varje build men relativt kort uppdateringscykel ändå på CB builds och har man en stor datorpark tar det ju sin tid & bandbredd och att de nya builden måste testas så det inte dyker upp kompabilitetsproblem med lite äldre datorer osv. Sen om man kör LTSC istället så är man lite "dare devil" då MS meddelat att de inte kommer stöda bl.a. O365 med LTSC builds bland några andra saker då MS prompt vill inte att företag ska köra med LTSC av nån anledning förutom i uppdateringskritiska maskiner.

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk

Äntligen kanske alla bakåtsträvare får en spark i ändan och kastar ut denna gamla skiten.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MB: MSI X99S MPOWER | CPU: i7 5820K 4.4GHz | RAM: HyperX Savage 32GB DDR4 2666mhz | GPU: MSI GTX1070 FE | | PSU: EVGA Supernova G2 850w | Chassi: Fractal Design R5 Titan/Window | Kylning: Noctua NH-D15 | HDD 1: Samsung EVO 970 500GB | HDD 2: 2TB WD 7200rpm | HDD 3: 500GB Samsung EVO 850 SSD RAID0 | HDD 4: Samsung EVO 850 1TB | Skärmar: 3x DELL U2515H |

Permalänk

R.I.P Windows 7. Du kommer att vara saknad.

Visa signatur

R5 | i5 12600K | RTX 3060 | Z690 | 16 GB RAM | 1 TB M.2 SSD | 3xNH-A14 | NH-D15S | 750 W PSU

Permalänk
Rekordmedlem

Nu saknar jag ett inlägg från @strejf han lär ju festa idag och nån admin borde kontakta honom bara för att få ett inlägg i klassiska stil om denna stora dag för få har ju kämpat så ihärdigt för att bli av med win 7.
Åhhh vilken propaganda han gjorde mot win 7. tex i med trådar som dessa >
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1100005-forbattringar-...
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1380061-vad-tycker-ni-...

Skrivet av Söderbäck:

Nä, det är sant. Det var problem med RAMminnet. Både Vista och W7 fungerar på 1 gig ram. Båda två är en ganska trist upplevelse. Kanske aningen värre på vista faktiskt. Vista lanserades dessutom några år tidigare och borde dessutom då haft ännu lägre krav på RAM. Yes, jag håller med. Men framförallt var väl problemet att Microsoft certifierade för klen hårdvara med 1GB ram (och mindre?) som lämpliga - både för vista och för W7.
Här ser jag huvudproblemet faktiskt. För det gav en skitupplevelse. På 4GB ram funkade däremot både vista och W7 galant ;). Men det handlar kanske inte så mycket om grundfrågan "de stora förändringarna" w7 kom med.

Vi ska inte heller glömma bort att win 7 var det som i praktiken gjorde att vi lämnade 32 bit träsket och började skaffa datorer som körde 64 bit os och kunde använda mer än (nästan) 4GByte ram.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Har hängt med sen dos tiden endast två op som var rena katastrofer
windows millennium och Windows Vista..

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

W10 är det enda operativsystem jag kastat ut ett flertal gånger inom loppet av 60minuter, både Windows ME och Vista överlevde hästlängder i jämförelse.
Vista fungerade utmärkt i 3 månader, sedan totalhaverade och åkte ut.

Blir att köra Win8.1 till 2023 och under tiden migrera till någon Linux-distro.
Win7maskienen får nog fortsätta snurra som offlinemaskin tills hårdvaran ger med sig.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ehsnils:

GUIt på Windows 10 är horribelt. Windows 7 är sista versionen som har ett vettigt UI.

Exakt. Fortfarande dubbla kontrollpaneler också. Startmenyn har ofta slutat att fungera och på senare tid så slutar även sök i windows explorer att fungera. Får starta om datorn för att åtgärda felet. Lite märkligt att gamla funktioner som alltid har fungerat numera inte alltid gör det.

Sedan så har man mycket mindre möjlighet att ställa in utseendet som förr i tiden, men man kan kanske åtminstone välkomna att de skapade dark theme, i alla fall bättre än det mesta vitt.

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Outtröttlig köprådgivare

Windows 7 stödjer väl fortfarande bara DirectX 12 till viss del?
En klar fördel med Windows 10 om man vill använda sin dator till att spela.

Visa signatur

|i5 6600K|Be-Quiet Dark Rock TF|Vengeance 2x8GB @2133MHz|2x850 EVO 500GB|Asus Z170I Pro Gaming|Lian Li PC-Q10|
Acer CB290Cbmidpr 29" 2560x1080 @76Hz|Infinity ErgoDox w/ Gateron Clear|Corsair K65 RGB w/ Cherry MX Red|Logitech M570|Steam Controller|Wii Remote Plus|Sennheiser HD 558|Antlion ModMic 4.0|