Edgerouter-X hur hittar jag ip-adress till AP

Permalänk
Medlem

Edgerouter-X hur hittar jag ip-adress till AP

Hej
var tvungen att byta ut en router hemma pga den sacka ihop fullständigt.
Blev tipsad om Edgerouter-x och slog till.
Jag konfigurerade efter en Youtube video och internet och allt fungerar.
Problemet är bara att jag har 2 andra routrar i huset konfigurerade som accespunkter för Wifi och nu vet jag inte alls vilken ip-adress som har.
Dom var tidigare som 192.168.0.2 och 3 tror jag men det fungerar inte det nya nätverket är på 192.168.1.x
Så dom har blivigt tilldelade nån adress och jag undrar om det finns nått sätt att se dom?

Jag provade ett comando i routern "show dhcp leases" men det visar bara datorerna/telefonerna inte själva routrarna.

Permalänk
Medlem

Hade enheterna statiska eller dynamiska IP-adresser tidigare? Om de är statiska kan du bara sätta din egen dator på samma nät (192.168.0.x) och sen ansluta mot IP-adresserna.

Annars är det nog lättast att nollställa enheterna och konfigurera om dem. Om det prompt inte är ett alternativ kan du sniffa ARP-förfrågningarna från enheterna. Se video: https://www.youtube.com/watch?v=3VAlvtFWOwE

Alternativt skulle du kunna plugga in en dator i samma nät som enheterna och köra kommandot "arp -a" i kommandotolken. Var dock för länge sedan jag höll på med nätverk för att jag ska våga lova om det går att ta reda på IP:t den vägen, eller om jag tänker bakvänt nu. 🙈

Permalänk
Medlem

@Molotov:

I GUI kan du kolla under DHCP leases (eller vad det nu heter, kommer inte ihåg), för mig att den ligger under "Service".
Annars borde du väl kunna köra programmet Advanced IP Scanner och leta upp dem? Har du startat om APs efter att du bytt router så de blir tilldelade ny IP?

Permalänk
Medlem

Tack för era svar men det var ganska enkelt.
Hade ju satiska ip så precis som @Gorian skrev så ändrade bara datorn till det gamla 192.168.0.x så kunde jag logga in på AP igen. Har nu ändrat allt så det är på samma adress.
Jag trodde inte dom hade det statisk först eftersom itnernet och allt fungerade direkt efter jag configurerade Edgerouter-X men tydligen hade det ingen betydelse.