Nytt headset. Transmitterar mitt utgångsljud

Permalänk

Nytt headset. Transmitterar mitt utgångsljud

Windows 10. Jag var tvungen att köpa ett headset eftersom det jag har börjat glappa i kontakten. Flytta gärna tråden till Microsoft eller var den nu passar bäst.

Den jag köpte var Asus gaming h5 lite: https://www.kjell.com/se/produkter/dator/gaming/gaming-headse...

Det här headsetet har alltså den konstigaste kopplingarna jag har sett. En mikrofon på headsetet som är borttagbar. En ensam pin som går till en medföljande splitter som sen går in i min frontpanel. Ljudet fungerar felfritt.

Så problemet jag har är att mikrofonen tar in det exakta ljudet som jag har i mina öron. När jag tittar i kontrollpanelen ser jag att det bara finns 1 (mikrofon) att välja mellan. Och som utgång 2st (frontpanel och moderkort) precis som innan. Jag kan se på nivåerna när jag har något ljud på att mikrofonen och headsetet matchar varandra exakt. Mikrofonen reagerar inte det minsta när jag pratar. Om jag trycker på "lyssna på den här enheten" i kontrollpanelen och trycker verkställ får jag en enorm feedback som säkert spränger hörlurarna om jag inte är snabb nog att stänga av det.

Jag har forskat lite online men inte riktigt sett någon lösning som fungerar för mig. Det ska väl ändå inte vara nödvändigt att ladda ner en mixer för att få sitt headset att fungera? Det måste väl ändå vara något fel med Windows eller headsetet?

Windows hittar inga uppdateringar på enheterna. Mitt förra headset fungerade perfekt på ingångarna innan. På moderkortets ingångar fungerar endast ljudet. Spatialljud för headsetet är AV. När jag laddade ner Realteks senaste drivrutin och kör installationprogrammet säger den att "ingen drivkrets understöddes i detta drivpaket." Det ska sägas att jag uppgraderade till Win10 från 8.1 för inte så länge sedan. Så här ser mina ljudenheter ut: https://i.imgur.com/zQFispr.png

Tack för hjälpen i förhand

Visa signatur

not one step back

Permalänk
Moderator
Testpilot

Har du testat med deras mjukvara Armoury II?

Det kanske kan hjälpa dig att få rätt på inställningarna.

https://www.asus.com/Headphones-Headsets/TUF-Gaming-H5/HelpDe...

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt