Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week
Permalänk
Medlem

Z490 PCIe Lanes på ASUS ROG Hero

Blev ett
https://www.asus.com/Motherboards/ROG-MAXIMUS-XII-HERO-WI-FI/

Jag har läst manualen och förstår inte helt säkert hur jag skall kunna ansluta GPU x8 + NVMe x4 +NVMe x4 direkt mot CPU utan att passera chipset. Ploppar jag i SSDerna i M.2_1 & M.2_2 och GPU i PCIEX16_1 så blir allt rätt och jag kan använda alla 6 SATA-portarna och ingen bandbredd delas? Hade varit nice med ett blockdiagram i manualen.

Permalänk
ASUS Nordic

Hej Mordekai,

du har ingen möjlighet att koppla M.2 direkt till CPU via moderkortets egna M.2-platser eftersom CPU:n i sig har 16 lanes till förfogande som är dedikerade till X16 1 och 2.

Här har jag lagt upp blockdiagram och jämförelse med en plattform vars CPU har fler än 16 PCIe-lanes: https://drive.google.com/open?id=1qstputCvrozroxHAP2e7ePY3wRL...

Här finns en lösning för att ansluta direkt till CPU för plattformar där CPU:n inte har fler än 16 lanes till förfogande: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4539676 (finns även från andra tillverkare, viktigt att tänka på eftersom jag representerar ASUS)

Mvh,
Marcus

Permalänk
Medlem

Var inne på ett Extreme pga de kraftiga rabatten på webbhallen men landade på ett Hero du jag vill kunna använda datorn med iGPU. 1080 och lite nvme kommer från förra datorn.

Permalänk
Medlem

@kinc: Bästa supporten! Stort tack!