Intel kan släppa Xe-nyheter den 14 augusti

Permalänk
Melding Plague

Intel kan släppa Xe-nyheter den 14 augusti

På Twitter skrivs att den fräscha grafikarkitekturen ska få tid i rampljuset om några veckor, något Intel eventuellt backar från.

Läs hela artikeln här

Permalänk
Medlem

Okej men vad är så stort den 2'a September då?

Hade låtit trovärdigt om det handlade främst om XE grafikkorten.

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@Vangen: Det finns indikationer på att 2 september-eventet faktiskt handlar om Tiger Lake, som vi gissade i nyheten om just det. Detta gör dessa indikationer ytterligare mer trovärdiga.

Permalänk
Datavetare

Möjligen kommer Intel presentera något om Xe den 14:e, eller så kom det bara ut tre dagar för tidigt. Den 17:e hålls minst två presentationer om Xe, båda på Hot Chips 2020

Första är är keynote av Raja Kaduri och lite senare samma dag är den en presentation med namnet "The Xe GPU Architecture".

Vet inte riktigt vad man man förvänta sig kring 3D-prestanda för Xe, men blir allt mer optimistiskt kring att Xe kommer bli riktigt bra för GPGPU. Håller med om det Phoronix skriver

"While Intel on the hardware manufacturing side continues facing stiff challenges, on the open-source software side the company continues making legendary progress."

Vi får se hur sant det markerade är, men råder inget tvivel om att om man ska ha någon chans mot Nvidia måste framförallt programvaran vara top-notch. För kislet räcker det att vara i närheten.

Under hela perioden sedan Xe först nämnes känns det som Intel verkligen fattat hur kritisk programvarudelen är. OneAPI ser riktigt bra ut och massor med jobb har gått in i kritiskt projekt som Linux-kärnan och LLVM relaterat Xe.

Vore ju väldigt intressant om Nvidia köper ARM och kör över Intel totalt på CPU-sidan medan Intel samtidigt lyckas bli en formidabel konkurrent på GPU-sidan. Kanske ett av allt färre halmstrån att hålla sig i för Intel?

Permalänk
Hedersmedlem

AMD släpper traditionsenligt nyheter 7/7, och här kommer Intel med nyheter den 14:e? AMD har klart ett övertag i datumteknik.

Permalänk
Medlem

Hur tänkte du nu? 7 nm och 14 nm?