Minidator till vardagsrum för casual surf och SteamLink

Permalänk

Minidator till vardagsrum för casual surf och SteamLink

Hej! I dagsläget har jag en bra gamingdator i vardagsrummet som jag vill flytta in till vårat studierum för att jag ska kunna spela spel med tangentbord och mus som vanligt folk. För att kringgå att flytta datorn så har jag använt sambons laptop och steamlinkat spel vilket har fungerat väldigt bra. Problemet är då att vardagsrumsdatorn blir upptagen och därför så bör det enda vettiga vara följande:
Köp ny minidator till vardagsrummet och flytta gamingdator till studierum. På denna dator så skulle jag vilja köra steamlink och allmänt surf och googlande, stundtals också se på serier och filmer. Därför tänker jag att en windows 10-baserad PC bör vara perfekt, problemet är bara att jag inte vet vad jag ska köpa eftersom det finns en uppsjö av olika småformat-PC och jag är osäker på vad en dator bör ha för spec för att klara av dessa enkla arbetsuppgifter: *SteamLink & *Titta på 1080p 60fps. Datorn kommer också ha följande kopplat till sig: 1080p-skärm, trådlöst tangentbord+touch, xbox 360 hub med 3 kontroller + en standalone xbox one-kontroll

Så, hoppas det var tydligt. Är det någon som har varit i samma situation och har en perfekt lösning för detta? Tipsa mig gärna. Har ni andra ideer på hur man bör styra upp situationen så godtages dessa tips också varmhjärtat.

Permalänk
Medlem

Jag har kört den här i ett års tid: https://www.webhallen.com/se/product/306928-Intel
-NUC-NUC7CJYH2-J4005-0Gb-0GB-UHD-600-Inget-OS

Komplettera med 8GB ram och ssd.

Används mest för svtplay och youtube samt filmer och musik.

Permalänk

@pcdoktor: Tack för tipset, det var ett bra pris också. Tycker du att den setupen känns seg stundtals eller flyter det på bra? Förstår att det ju beror på vad man sysslar med, har du testat steamlink på den? SteamLink i sig bör ju inte vara så krävande i och för sig, då det i princip är som om man kollar på en interaktiv youtubevideo

Permalänk

Hoppas trådskaparen inte har något emot att jag frågar i dennes tråd, men är också på jakt efter en minimal dator endast för surf. Jag har 16GB DDR4 RAM redan och kan köpa till en liten SSD. Budget runt 1-3k?

Permalänk
Medlem

Nej har inte upplevt den seg någon gång. Steamlink har jag inte testat på den men att se full hd klipp på youtube har inte varit några problem om det kan ge någon för av vägledning.

Glömde att skriva att förutom minne och ssd så måste du skaffa os också.

Permalänk

Jag har nu klickat hem Intel NUC: NUC7CJYH2 (Föreslaget av pcdoktor [Bra tips!]) + 120gb SSD + 2 x 4 GB 2400 SO-DIMM. Hoppas detta blir bra. Återkommer med verdict! Det jag kunde läsa på om denna NUC verkar ändå lovande då priset gör att man kommer undan väldigt smärtfritt dessutom.

Permalänk

@pcdoktor: Tack för din hjälp! Har satt ihop allt nu och fixat det exakt som jag vill ha det med den NUC du tipsade om. Köpte 120gb ssd och 8gb ram. Fungerar utmärkt! Gömt datorn i tv-bänken och slår igång den via Wake-on-LAN från telefonen