Asus moderkort som har I225-V nätverkskort

Permalänk

Asus moderkort som har I225-V nätverkskort

Jag fick i dagarna hem ett nytt Asus Rog Strix Z490 Gaming-G lyckligt ovetandes om att dessa verkar säljas med en defekt i nätverkskorten, alltså I225-V som sitter på mitt moderkort.
Nu har jag grava problem med nätverket där nätverkskortet sällan tycker att det sitter någon nätverkskabel i nätverksuttaget.
Jag kör med Intels egna drivrutiner, dom senaste, senaste bios från ASUS men vad jag förstått ska inget av detta hjälpa eftersom det är ett hårdvarufel i intel-chippet. Det står dock att man kan ställa ner hastigheten på nätverkskortet till 1Gbps, vilket jag gjort men det hjälper ingenting. Så fort datorn gått ner i strömsparläge eller liknande så likt förbannat så funkar inte nätverkskortet.
Jag köpte ett moderkortet just för att det hade 2,5Gbps då jag håller på att uppgradera till lite snabbare nätverk hemma, och så drabbas man av den här skiten, som inte ens är nytt problem men butikerna fortsätter sälja moderkort med defekta nätverkskort!?
Och detta utan att nämna problemen, det är fan dåligt alltså.

Men åter till topic, någon som hört något om vad som kommer göras åt detta? Det verkar ju inte som dom återkallar korten? Jag kan inte ha ett kärvande nätverkskort, det måste funka hela tiden. Jag har ett mATX-kort, och fyllt dom två platser utöver grafikkortet med två andra kort så jag har ingen plats för ett extra nätverkskort heller.

EDIT: Varenda uppstart eller strömsparläge får jag inaktivera och aktivera det satans kortet igen.. Fruktansvärt störande.
Undrar verkligen varför butikerna fortsätter att sälja ett moderkort med uppenbara och erkända hårdvarudefekter.

Permalänk

Ingen som kör ett Asus Z490 här på forumet? Inga besvär med nätverket?

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=fredrik=-:

Ingen som kör ett Asus Z490 här på forumet? Inga besvär med nätverket?

Jag har jätteproblem, precis satt ihop en dator med det moderkortet och har kört fast totalt. Jag kommer inte ens åt internet på något vis (ethernet, wifi, USB/mobil) Googlat överallt och installerat Intel-Driver-and-Support-Assistant-Installer, Intel® Network Adapter Driver for Windows® 10, dragit ut stömkabel mm och inget fungerar. Skivan jag fick med till moderkortet installerar bara chipset, resten på skivan vill den inte ens installera
Vet inte om jag bara gjort det i fel ordning =( installerat om windows 5 gånger nu och provat olika ordningar, vet knappt vad jag gjort längre.

Permalänk

Har ni kört firmware-uppdateringen som medföljer senaste drivrutinen på asus sida?
Mitt funkar klart bättre efter den.

Permalänk
Medlem

Hjälpte en polare med det här igår!
Kan finnas flera faktorer här:
1. Hämta senaste bios firmware från asus hemsidan(inte armory).
2. Installera drivrutinerna för LAN från asus hemsida (inte Intels hemsida).
3. Kan de vara så att din router inte klarar av den hastigheten? Testa att ändra hastigheten på Nätverksadaptern(Link Speed).

Kolla igenom dem sakerna, skriv också vilka drivrutiner du har installerat.

Permalänk
Skrivet av Erixzon67:

Jag har jätteproblem, precis satt ihop en dator med det moderkortet och har kört fast totalt. Jag kommer inte ens åt internet på något vis (ethernet, wifi, USB/mobil) Googlat överallt och installerat Intel-Driver-and-Support-Assistant-Installer, Intel® Network Adapter Driver for Windows® 10, dragit ut stömkabel mm och inget fungerar. Skivan jag fick med till moderkortet installerar bara chipset, resten på skivan vill den inte ens installera
Vet inte om jag bara gjort det i fel ordning =( installerat om windows 5 gånger nu och provat olika ordningar, vet knappt vad jag gjort längre.

Jag har kört firmwareuppdateringen av nätverkskortet som beskrivs här ovan samt installerat drivrutinerna efter det. Nu funkar det faktiskt ok, även i 2,5Gbps-fart.
Men frågan kvarstår ju vad dom gjort avkall på för att få det att funka, eftersom intel själva erkänt att det är ett hårdvarufel som kräver en hårdvarurättning..

Edit:
Förtydligar zmet:s inlägg ovan:
Ladda ner senaste drivrutiner från Asus hemsida, de inkluderar firmwaren. Se till att alla drivrutiner för nätverkskortet inte är installerade.
Följ instruktionerna för att köra firmware-uppdateringen (kör install.bat-filen som administrarör, tryck enter två gånger har jag för mig)
Se instruktionerna vad du ska få fram som input för lyckad uppdatering. Observera att dom i den blurrade texten i instrultionerna får ett felmeddelande (som dom blurrat). Detta felmeddelande fick jag också, värt att notera.
Stäng av datorn, dra ur sladden så länge dom anger.
Starta datorn,installera drivrutinerna. Sen har det funkat för mig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zmet:

Hjälpte en polare med det här igår!
Kan finnas flera faktorer här:
1. Hämta senaste bios firmware från asus hemsidan(inte armory).
2. Installera drivrutinerna för LAN från asus hemsida (inte Intels hemsida).
3. Kan de vara så att din router inte klarar av den hastigheten? Testa att ändra hastigheten på Nätverksadaptern(Link Speed).

Kolla igenom dem sakerna, skriv också vilka drivrutiner du har installerat.

Det sista jag gjorde igår kväll var punkt ett och körde det, fick svart skärm sen bios, inget windows.
Tänkte installera om windows nu efter jobbet

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=fredrik=-:

Jag har kört firmwareuppdateringen av nätverkskortet som beskrivs här ovan samt installerat drivrutinerna efter det. Nu funkar det faktiskt ok, även i 2,5Gbps-fart.
Men frågan kvarstår ju vad dom gjort avkall på för att få det att funka, eftersom intel själva erkänt att det är ett hårdvarufel som kräver en hårdvarurättning..

Edit:
Förtydligar zmet:s inlägg ovan:
Ladda ner senaste drivrutiner från Asus hemsida, de inkluderar firmwaren. Se till att alla drivrutiner för nätverkskortet inte är installerade.
Följ instruktionerna för att köra firmware-uppdateringen (kör install.bat-filen som administrarör, tryck enter två gånger har jag för mig)
Se instruktionerna vad du ska få fram som input för lyckad uppdatering. Observera att dom i den blurrade texten i instrultionerna får ett felmeddelande (som dom blurrat). Detta felmeddelande fick jag också, värt att notera.
Stäng av datorn, dra ur sladden så länge dom anger.
Starta datorn,installera drivrutinerna. Sen har det funkat för mig.

Kört om windows efter senaste bios flash, kört bat filen som admin, enter x2 mm, samma blur, stängt av datorn och dragit ur sladden, såg dock inte i guiden om hur lång tid sladden skulle vara ur.

Edit:
Ska köra sista drivrutinerna, vill inte starta, bara blinkar till sen får jag upp "Windows smartscreen kan inte nås för tillfället, kontrollera internetanslutning....kör ändå/kör inte"

Permalänk
Medlem

Känt fel, finns flera trådar om det på Intels forum, se tex https://community.intel.com/t5/Ethernet-Products/I225-V-Packe...

Kolla om ni har revision B1 eller B2 av Intels nätverkschipset (se i enhetshanteraren). För B2 finns det workarounds men verkar först kunna lösas i B3 som kanske evtl. inte ens är släppt ännu. För B1 kan det fungera att köra äldre drivrutinsversioner.

Permalänk
Skrivet av Videonisse:

Känt fel, finns flera trådar om det på Intels forum, se tex https://community.intel.com/t5/Ethernet-Products/I225-V-Packe...

Kolla om ni har revision B1 eller B2 av Intels nätverkschipset (se i enhetshanteraren). För B2 finns det workarounds men verkar först kunna lösas i B3 som kanske evtl. inte ens är släppt ännu. För B1 kan det fungera att köra äldre drivrutinsversioner.

Jag har B2 på mitt moderkort och uppgraderat firmware på nätverkskortet till senaste. Inga problem alls längre, inga packetloss eller disconnections.
På mitt senaste Asus Z490 (Asus Z490-F Rog Strix) så skulle jag också flasha men det failade hela tiden, tills jag noterade
att det var ett B3 revision på det moderkortet.
Kollade upp vilka revisions som fanns och hittade ett dokument från Intel och min beteckning på chippet stämde överens med B3 och det står även "Intel(R) Ethernet Controller (3) I225-V" på mitt nyaste moderkort medan det står "Intel(R) Ethernet Controller (2) I225-V" på mitt näst nyaste asus-kort.

Men som sagt, inget problem på något av mina 2 asus-kort nu längre. Det senaste har ju dessutom senaste revisionen. Vet inte när det kom ut, men bra iallafall. Inga problem med det. Kan maxa ut 2,5Gbps mellan de båda datorerna utan problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=fredrik=-:

Jag har B2 på mitt moderkort och uppgraderat firmware på nätverkskortet till senaste. Inga problem alls längre, inga packetloss eller disconnections.
På mitt senaste Asus Z490 (Asus Z490-F Rog Strix) så skulle jag också flasha men det failade hela tiden, tills jag noterade
att det var ett B3 revision på det moderkortet.
Kollade upp vilka revisions som fanns och hittade ett dokument från Intel och min beteckning på chippet stämde överens med B3 och det står även "Intel(R) Ethernet Controller (3) I225-V" på mitt nyaste moderkort medan det står "Intel(R) Ethernet Controller (2) I225-V" på mitt näst nyaste asus-kort.

Men som sagt, inget problem på något av mina 2 asus-kort nu längre. Det senaste har ju dessutom senaste revisionen. Vet inte när det kom ut, men bra iallafall. Inga problem med det. Kan maxa ut 2,5Gbps mellan de båda datorerna utan problem.

Vart köpte du ditt nyaste asus-kort?

Permalänk
Skrivet av Wezzor:

Vart köpte du ditt nyaste asus-kort?

Komplett.
https://www.komplett.se/product/1158108/datorutrustning/dator...

Permalänk
Medlem

Mitt windows update drog in senaste drivrutinen till mitt B550-F i225 nätverkskort och jag tappade paket och blev disconnectad hela tiden, fattade ingenting först. Nedgraderade drivrutinerna sen har det funkat.

Har dock följt en tråd på intels forum om just detta problem och väldigt många verkar ha problem, i tråden har intel lovat att återkomma flera gånger men aldrig gjort det. Sen blev det tyst i flera månader tills intel helt plötsligt tog bort hela tråden från deras forum häromdagen.

Otroligt dålig stil, vad håller de på med?

Permalänk
Skrivet av CusmaR:

Mitt windows update drog in senaste drivrutinen till mitt B550-F i225 nätverkskort och jag tappade paket och blev disconnectad hela tiden, fattade ingenting först. Nedgraderade drivrutinerna sen har det funkat.

Har dock följt en tråd på intels forum om just detta problem och väldigt många verkar ha problem, i tråden har intel lovat att återkomma flera gånger men aldrig gjort det. Sen blev det tyst i flera månader tills intel helt plötsligt tog bort hela tråden från deras forum häromdagen.

Otroligt dålig stil, vad håller de på med?

Yepp har sett den tråd3n också. Jag har dock inte haft ett enda problem sedan jag körde firmware-uppgraderingen. Och på mitt senaste moderkort har jag rev3 av nätverkskortet. Har alltså 2 moderkort, ett med rev 2 och ett med rev3.

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=fredrik=-:

Yepp har sett den tråd3n också. Jag har dock inte haft ett enda problem sedan jag körde firmware-uppgraderingen. Och på mitt senaste moderkort har jag rev3 av nätverkskortet. Har alltså 2 moderkort, ett med rev 2 och ett med rev3.

Hur vet man vilken firmware man har?
Jag hittar ingen firmware update på mitt moderkorts supportsida hos asus.

Permalänk
Medlem

Jag undrar också hur man ser vilken version av firmware som Intel-chippet har.

Har precis köpt ett Asus Strix Z490-F moderkort och det har revision 3 av I225-V (står "SLNMH" på chippet samt "(3)" i namnet för enheten i Windows.

Prövade med att uppdatera FW enligt nedladdning från Asus hemsida men den avbryter efter 30% med felmeddelande, se nedan.

Vet egentligen inte om det är något problem med kortet då jag får ut minst 750/950 på min 1Gig fiber mot Bredbandskollen samt inga problem när jag pingar annan Win-dator på lokala nätet. Men skulle helst vilja veta säkert innan sonen upptäcker eventuellt strul när han spelar.

Någon som har tips på bra och enkelt program för att långtidstesta paketloss mellan Win10 på LAN? (orkar inte sätta mig in i iperf eller Wireshark)

Försök att uppdatera FW på Asus-kort med I225-V rev3. Från kommandotolken i Win10:

"Bin file to update is: .\FXVL_15F3_ASUS.bin . Making sure QV driver is installed.. [uninstall.bat] Removing iQVW Driver - SUCCESS Press any key to continue . . . Welcome to the Tools driver installation program. After installation of the driver (iqvsw64e.sys), the tool can be invoked. ----------------------------------------------------------------------- Checking to see if iqvsw64e.sys exists on system Installed version: 1.4.0.12 New version: 1.4.0.12 /y extension is enabled! Copying iqvsw64e.sys file to C:\Windows\system32\drivers 1 file(s) copied. Installing INF file Microsoft PnP Utility Processing inf : iqvsw64e.inf Driver package added successfully. Published name : oem5.inf Total attempted: 1 Number successfully imported: 1 Installation done! You can now invoke the tool. To exit, Press any key to continue . . . . Inventory of devices: ..... Intel(R) Ethernet NVM Update Tool NVMUpdate version 1.35.28.1 Copyright (C) 2013 - 2020 Intel Corporation. Inventory [00:004:00:00]: Unknown Device Flash inventory started. Shadow RAM inventory started. Shadow RAM inventory finished. Flash inventory finished. [00:004:00:00]: Unknown Device Vendor : 8086 Device : 15F3 Subvendor : 1043 Subdevice : 87D2 Revision : 3 LAN MAC : F02F741D9F96 Alt MAC : F02F741D9F96 SAN MAC : 000000000000 ETrackId : 80000182 SerialNumber : F02F74FFFF1D9F96 NVM Version : 1.87(1.57) PBA : G23456-000 VPD status : Not set VPD size : 0 NVM update : No config file entry checksum : Valid . . .....Updating..... Intel(R) Ethernet NVM Update Tool NVMUpdate version 1.35.28.1 Copyright (C) 2013 - 2020 Intel Corporation. Config file read. Inventory [00:004:00:00]: Unknown Device Flash inventory started. Shadow RAM inventory started. Shadow RAM inventory finished. Warning: Probably incorrect image - LomBit is set and Pointer to OROM is VALID! Flash inventory finished. Update [00:004:00:00]: Unknown Device Flash update started. |==============>.......[ 30%]......................| Error: Flash update failed. Update security revisions [00:004:00:00]: Unknown Device Skipping update minimum security revisions. The regular expression pattern .\FXVL_15F3_ASUS.bin is not valid. At line:1 char:1 + (gc config_i225.txt) -replace '.\FXVL_15F3_ASUS.bin','NVM_VERSION' | ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : InvalidOperation: (.\FXVL_15F3_ASUS.bin:String) [], RuntimeException + FullyQualifiedErrorId : InvalidRegularExpression "

Permalänk
Skrivet av Videonisse:

Jag undrar också hur man ser vilken version av firmware som Intel-chippet har.

Har precis köpt ett Asus Strix Z490-F moderkort och det har revision 3 av I225-V (står "SLNMH" på chippet samt "(3)" i namnet för enheten i Windows.

Prövade med att uppdatera FW enligt nedladdning från Asus hemsida men den avbryter efter 30% med felmeddelande, se nedan.

Vet egentligen inte om det är något problem med kortet då jag får ut minst 750/950 på min 1Gig fiber mot Bredbandskollen samt inga problem när jag pingar annan Win-dator på lokala nätet. Men skulle helst vilja veta säkert innan sonen upptäcker eventuellt strul när han spelar.

Någon som har tips på bra och enkelt program för att långtidstesta paketloss mellan Win10 på LAN? (orkar inte sätta mig in i iperf eller Wireshark)

Försök att uppdatera FW på Asus-kort med I225-V rev3. Från kommandotolken i Win10:

"Bin file to update is: .\FXVL_15F3_ASUS.bin . Making sure QV driver is installed.. [uninstall.bat] Removing iQVW Driver - SUCCESS Press any key to continue . . . Welcome to the Tools driver installation program. After installation of the driver (iqvsw64e.sys), the tool can be invoked. ----------------------------------------------------------------------- Checking to see if iqvsw64e.sys exists on system Installed version: 1.4.0.12 New version: 1.4.0.12 /y extension is enabled! Copying iqvsw64e.sys file to C:\Windows\system32\drivers 1 file(s) copied. Installing INF file Microsoft PnP Utility Processing inf : iqvsw64e.inf Driver package added successfully. Published name : oem5.inf Total attempted: 1 Number successfully imported: 1 Installation done! You can now invoke the tool. To exit, Press any key to continue . . . . Inventory of devices: ..... Intel(R) Ethernet NVM Update Tool NVMUpdate version 1.35.28.1 Copyright (C) 2013 - 2020 Intel Corporation. Inventory [00:004:00:00]: Unknown Device Flash inventory started. Shadow RAM inventory started. Shadow RAM inventory finished. Flash inventory finished. [00:004:00:00]: Unknown Device Vendor : 8086 Device : 15F3 Subvendor : 1043 Subdevice : 87D2 Revision : 3 LAN MAC : F02F741D9F96 Alt MAC : F02F741D9F96 SAN MAC : 000000000000 ETrackId : 80000182 SerialNumber : F02F74FFFF1D9F96 NVM Version : 1.87(1.57) PBA : G23456-000 VPD status : Not set VPD size : 0 NVM update : No config file entry checksum : Valid . . .....Updating..... Intel(R) Ethernet NVM Update Tool NVMUpdate version 1.35.28.1 Copyright (C) 2013 - 2020 Intel Corporation. Config file read. Inventory [00:004:00:00]: Unknown Device Flash inventory started. Shadow RAM inventory started. Shadow RAM inventory finished. Warning: Probably incorrect image - LomBit is set and Pointer to OROM is VALID! Flash inventory finished. Update [00:004:00:00]: Unknown Device Flash update started. |==============>.......[ 30%]......................| Error: Flash update failed. Update security revisions [00:004:00:00]: Unknown Device Skipping update minimum security revisions. The regular expression pattern .\FXVL_15F3_ASUS.bin is not valid. At line:1 char:1 + (gc config_i225.txt) -replace '.\FXVL_15F3_ASUS.bin','NVM_VERSION' | ... + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ + CategoryInfo : InvalidOperation: (.\FXVL_15F3_ASUS.bin:String) [], RuntimeException + FullyQualifiedErrorId : InvalidRegularExpression "

Du har rev 3 av nätverkskortet. Det står inom parentes i enhetshanteraren vilken revision man har. Det går även slå upp "SLNMH" i ett dokument som Intel har. Ska se om jag kan hitta det.

Permalänk
Medlem

Jo det nämnde jag ju i mitt inlägg. Min fråga är version på installerad FIRMWARE. Hur ser jag det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av -=fredrik=-:

EDIT: Varenda uppstart eller strömsparläge får jag inaktivera och aktivera det satans kortet igen..

Du kan skapa ett powershell-skript som avaktiverar och sedan direkt återaktiverar ditt nätverkskort och låta det automatiskt köras efter uppstart och vila. Bör även gå att låta det köra samma cykel om kortet slutar fungera under användande. Men visst, förstår om det inte är en lösning du finner helt optimal.

Permalänk
Skrivet av hakro807:

Du kan skapa ett powershell-skript som avaktiverar och sedan direkt återaktiverar ditt nätverkskort och låta det automatiskt köras efter uppstart och vila. Bör även gå att låta det köra samma cykel om kortet slutar fungera under användande. Men visst, förstår om det inte är en lösning du finner helt optimal.

Problemet är redan löst om du kikar i tråden 😉

Permalänk
Skrivet av Videonisse:

Jo det nämnde jag ju i mitt inlägg. Min fråga är version på installerad FIRMWARE. Hur ser jag det?

Det vet jag inte, men varför vill du veta det? Du behöver inte uppdatera firmware för rev3 av nätverkskortet, så vad är meningen med att veta vad den är?

Permalänk
Medlem

Ok, var inte medveten om att det var så. Men skönt att höra! Tror inte det framgår på Asus sida att ny fw endast behövs för rev2.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Videonisse:

Ok, var inte medveten om att det var så. Men skönt att höra! Tror inte det framgår på Asus sida att ny fw endast behövs för rev2.

Jag har rev2 men det finns ingen fw update på asus sida, jag kanske redan har 1.45? Går ju inte titta nånstans tydligen.. 😂

Permalänk
Medlem

De kort som hade problem hade väl med hårdvaran att göra, dvs ingen software fix på gång.

Går det inte köra 1Gbit istället?

Kollar man på reddit så har lösningen varit att man bytt ut moderkortet helt till en nyare revision.

Permalänk
Skrivet av Videonisse:

Ok, var inte medveten om att det var så. Men skönt att höra! Tror inte det framgår på Asus sida att ny fw endast behövs för rev2.

Det var på rev1 och rev2 (klåparna på intel lyckades visst inte fixa problemet trots ny revision) som det var ett hårdvaruproblem på, vilket ska vara fixat med rev3. Det finns firmwareuppdstering till rev1 och 2 men de kan inte helt fixa problemet eftersom det var ett hårdvarufel på tidigare revisioner.
Så kör du rev3 är du safe.

Skrivet av GuuFi:

De kort som hade problem hade väl med hårdvaran att göra, dvs ingen software fix på gång.

Går det inte köra 1Gbit istället?

Kollar man på reddit så har lösningen varit att man bytt ut moderkortet helt till en nyare revision.

Det finns en firmwareuppdsteringen paketerad med drivrutinerna på asus hemsida som uppdaterar firmware på rev1 och rev2-kort. Men eftersom det är ett hårdvarufel så går det väl inte fixa helt. Jag har dock haft noll problem med mitt nätverkskort sedan firmwareuppdatering. Jag kör 2,5Gbps då jag även har en 2,5Gbps switch. Kopplar aldrig ner, får inga packet loss. Jag har verkligen letat efter packet loss, men sker aldrig. Ingen instabilitet i uppkopplingen heller. Så jag orkar nog inte byta ut mitt moderkort med rev2. Har ju en dator med rev3 också, funkar bra utan några uppdateringar

Permalänk
Medlem

Bestämde mig häromdagen för att ta tag i ett problem som jag haft sedan slutet av oktober/början av november, nämligen det faktum att min nedhastighet ligger på 350-360mbit (medan upphastigheten är runt 960mbit) med Bahnhof 1gbit lina. Det visade sig till slut att det var Windows update som någon gång runt den sagda perioden uppdaterade drivrutinen till mitt nätverkskort (I225-V) som sitter på mitt Z490-G. Lösning blev helt enkelt att ladda ned de gamla drivrutinerna från ASUS hemsida. Problemet är att jag nu tvingas dras med buggen där kortet inte kan "väckas" efter strömsparläge.

Med andra ord måste jag alltså välja mellan ett nätverkskort som drar av ~600mbit på min hastighet eller ett nätverkskort som kanske, kanske fungerar efter strömsparläge.

"Lösningen" blev till slut att stänga av nätverkskortets energisparfunktion och gå vidare med livet.

Permalänk
Skrivet av sczcz:

Bestämde mig häromdagen för att ta tag i ett problem som jag haft sedan slutet av oktober/början av november, nämligen det faktum att min nedhastighet ligger på 350-360mbit (medan upphastigheten är runt 960mbit) med Bahnhof 1gbit lina. Det visade sig till slut att det var Windows update som någon gång runt den sagda perioden uppdaterade drivrutinen till mitt nätverkskort (I225-V) som sitter på mitt Z490-G. Lösning blev helt enkelt att ladda ned de gamla drivrutinerna från ASUS hemsida. Problemet är att jag nu tvingas dras med buggen där kortet inte kan "väckas" efter strömsparläge.

Med andra ord måste jag alltså välja mellan ett nätverkskort som drar av ~600mbit på min hastighet eller ett nätverkskort som kanske, kanske fungerar efter strömsparläge.

"Lösningen" blev till slut att stänga av nätverkskortets energisparfunktion och gå vidare med livet.

Ja man vinner nog inte mycket energi på dom sparfunktionerna ändå

Permalänk
Medlem
Skrivet av Videonisse:

Ok, var inte medveten om att det var så. Men skönt att höra! Tror inte det framgår på Asus sida att ny fw endast behövs för rev2.

Var köpte du ditt kort?
Man vill ju ha rev 3 om man köper ett z490-kort nu. 🙂

Permalänk
Medlem
Skrivet av FBKEeyore:

Var köpte du ditt kort?
Man vill ju ha rev 3 om man köper ett z490-kort nu. 🙂

Från Webhallen