Quiz: Vad kan du om datorvirus?

Permalänk
Medlem

Första 3 frågor var innan min tid så jag hade ingen aning, sedan gick det mycket bättre.

Permalänk
Medlem

Svårt!

Permalänk
Chefredaktör 🕹
Skrivet av Extremaz:

Mitt resultat: 10/10.

Tycker förövrigt att Quizez borde låsas till one try så man inte kan göra såhär, speciellt om ni tänkt göra topplistor mm.

Vad är ”såhär” i sammanhanget?

Permalänk
Medlem

Nämen 😄

Permalänk
Medlem

Lite besviken faktiskt, men där var visst några som inte slagit till i nära omgivning...

Permalänk
Medlem

Kul att ni äntligen har erat egna quiz-system! Första ggn jag kunde svara.

Permalänk
Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

8 av 10 rätt. Mitt absolut första virus (bara haft ett till sedan dess) var ILOVEYOU. Jag och en kollega (på ett annat företag) brukade skicka skojigheter till varandra och när det dök upp ett mail med denna rubrik så öppnade jag givetvis för att kolla läget. Precis när jag gjorde detta började vår fax dra igång och jag misstänkte något var lurt. Stängde av min dator, modem och datoranslutning direkt och precis då berättade de på nyheterna i P3 att SvD med flera tidningar drabbats av viruset. På SvD's hemsida fanns dessutom en instruktion hur man blev kvitt viruset.

Varför faxen drog igång? Jo, för att på den tiden kunde man lägga in såväl mail-adresser som faxadresser (telefonnummer) i Outlook och våra första adresser i listan var enbart faxnummer, det var två eller tre fax som kom iväg och dessa bestod enbart av en massa konstiga tecken. Vi klarade oss ganska bra med andra ord. Viruset kunde också låsa tillgången på alla bildfiler på infekterad dator men av någon anledning drabbades inte vi av detta.

/ B

Permalänk
Medlem
Permalänk
Hjälpsam
Skrivet av Sysop:

Var det en komplimang eller? 😳

Ja =D

Nötte den ganska mycket på en 386a.

Permalänk
Medlem

Aldrig ens hört talat om vissa av dessa men var ett riktigt bra quiz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fluf:

Ja =D

Nötte den ganska mycket på en 386a.

😊 För mig var det på farsans jobbdator (Larry 1) - en 8088 i mitten av 80-talet, äventyrsspelen från Sierra är mina absoluta favoritspel. 👍👍