Hur hanterar ni Antivaxxers i er närhet?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

Det är väl inte konstigt att människor bryr sig om vad andra tycker och tänker om dessa andras val negativt påverkar ens eget liv?

Hur? Väljer man att umgås/följa/stalka människor som negativt påverkar ens liv så gör man så att man avlägsnar sig, man försöker inte tvinga på andra sin egen åsikt.

Att se saker o ting från den synvinkel du har just där är oerhört farligt...

"Ni tänker inte som mig och era åsikter är inte som mina, jag tar illa upp, ändra på er genast! Bara min åsikt är rätt!"

Visa signatur

Still play with birds like I hang with mother goose.

Permalänk
Medlem

Tack och lov har jag - vad jag vet - ingen i en såpass nära bekantskapskrets att jag behövt vidta åtgärd, men skulle det krypa fram någon så ser jag till att göra processen kort. Livet är för kort för att omge sig med irrationella människor.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av omxz24:

(Min far har ganska allvarlig Astma och tvingas ta Influensavaccin varje år då hans lungor blir väldigt ansträngda av hosta och det hjälper honom bra. Han tvingas ta detta varje säsong då det muterar varje år.)

Han anses alltså ligga i Riskzonen och har ungefär samma risk att dö av både Covid och Influensan enligt läkarna.:
En fråga till alla er som vaccinerar er mot COVID:

Tar ni även Influensavaccin varje år för att inte smitta min käre far, utöver covid vaccinet?

Ligger nämligen fler personer på IVA idag med Influensa än med Covid.

Eller är det som att donera pengar;

Man donerar bara pengar om man kan visa andra att man donerar?

Det stämmer ju inte ens att det är fler på IVA med influensa än med Covid. Inte om man kollar FHMs statistik i all fall, inte ens nära.

Nu finns det generellt sett en högre resistans mot influensorna än mot Covid-19. Det är den största skillnaden i grunden varför inte alla rekommenderas att vaccinera sig. Dock är det otroligt många som innefattas av rekommendationerna för influensavaccin (inte bara riskgrupper) så man kan verkligen undra vart du försöker komma med de här påståendena.

Skrivet av Xelithium:

Hur? Väljer man att umgås/följa/stalka människor som negativt påverkar ens liv så gör man så att man avlägsnar sig, man försöker inte tvinga på andra sin egen åsikt.

Att se saker o ting från den synvinkel du har just där är oerhört farligt...

"Ni tänker inte som mig och era åsikter är inte som mina, jag tar illa upp, ändra på er genast! Bara min åsikt är rätt!"

Man kan bry sig om vad andra tycker eftersom ovaccinerade påverkar alla vaccinerade i samhället vare sig man känner dom personligen eller ej. När det kommer till att ta vaccinet och ej - så ja, bara min åsikt om att man ska ta Covid-19 vaccinet är rätt.

Varför ska vaccinerade som gjort sin samhällsplikt behöva acceptera att de som inte är vaccinerade får leva i princip lika fritt? Hade alla varit vaccinerade hade det inte längre funnits incitament till restriktioner.

Permalänk
Medlem

Vem som är en "anti-vaxxer" beror också på vem man frågar. Det finns ingen bred accepterad avgränsning. Det finns de som kallar fullvaccinerade vaccinpass-motståndare för "anti-vaxxers". Termen i sig har därför förlorat mening, och betyder numera bara "tänker inte som jag".

För övrigt förstår jag varför de mer konspiratons-teoretiskt lagda blir mer extrema i sina åsikter. De får om och om igen vatten på sin kvarn, som sedan uppmuntrar till att spinna vidare i teorierna. Vi har i corona-relaterade händelser i världen bl.a. Partygate i UK, den växande tyrannin i Quebec, diverse hyckleri av USA-politiker, utfärdande av böter mot ovaccinerade i Österrike, Fransk president som säger rakt ut att han vill jävlas med folk...

Kombinera detta med andra stora händelser man kan se själv här hemma (tomma hyllor i butiker, extremt högt elpris, inflation, skenande bränslekostnader....) är det relativt enkelt att intala sig i att saker inte står rätt till.

Permalänk
Vila i frid
Skrivet av stig86:

Jag håller mig neutral i frågan.

I de fall någon verkligen velat debattera frågan har jag bara krasst framfört att 27% på IVA är vaccinerade och resten icke-vaccinerade. Ligga intuberad/respirator kan man gärna vara utan.

https://portal.icuregswe.org/siri/sv/report/corona.vaccincovi...

Permalänk
Medlem

Inte helt lätt detta, då åsikter om detta vaccin verkar närma sig religon i explosivitet. Personligen tror jag inte att det är rätt väg att bli upprörd och börja kalla folk för idioter eller liknande, utan att i stället (om man orkar) närma sig frågan "Vilken information skulle krävas för att du skall ändra åsikt i denna frågan?". Om de säger "Inget" så är de tyvärr förlorade, och har man tur säger de något som man ge dem. De flesta myter kring vaccinet är ju vid detta laget hyfsat enkla att motbevisa.

Det samma gäller ju oss vaccinföreståndare. Vi måste också vara öppna för ny kunskap kring denna sjukdom och vaccinet.

Permalänk
Medlem

Som ovaccinerad kan jag säga att jag undviker nämna detta för människor jag träffar då de lätt blir hatiska av någon konstig anledning. Var femte person i vårt land är ovaccinerade. Det är inte några "udda typer" som man måste undvika. Det är en stor del av svenska folket. Att kalla dem för antivaxxers är bara hets och diskriminerande.

Mitt tips är att sluta "hantera" andra människor på grund av deras personliga val. Det är inget du har att göra med.

Något jag hatar är när folk frågar "har du fått tredje sprutan än"? Precis som det vore självklart att jag tagit första och andra. Säger bara nej och byter samtalsämne. Om de fortsätter och börja ivra för vaccinpass och annan skit så säger jag "det är frivilligt att vaccinera sig, var och en gör som de vill och vaccinpass är diskriminering". Sedan brukar de bli tysta. Precis som de inte vågar driva vidare med sin hatpropaganda när de träffar mig i verkligheten.

Permalänk
Inaktiv

Till att börja med så tycker jag man ska skilja på "Antivaxers" & folk som är skeptiska till vaccinet mot covid-19.
Vaccin har räddat otaliga miljoner människors liv och det är de allra flesta väl medvetna om och tacksamma för!
De flesta som är oroliga för covid-19 vaccinen är folk som tycker att det är för dåligt testat.
Vilket det i ärlighetens namn är.
Med det sagt så är det alldeles uppenbart att vaccinen mot covid-19 räddat väldigt många liv.
Men vilka blir de långsiktiga biverkningarna?
Bl.a. så har spike proteinet i vaccinen har visat sig ansamlas i och påverka äggstockarna. Något de som skaffat de barn de vill ha kanske inte behöver oroa sig för, men helt naturligt att de yngre som inte gjort det kan bli oroade.
Effekten mot omikron verkar dessutom va i princip 0 vilket tar bort syftet med vaccinet om omikron tar över, vilket den ser ut att göra.

Tycker generellt att myndigheter har varit dåliga på att informera om vaccinen. De har bara gått ut och sagt "TA VACCINET". Inte förtroendeingivande.
Folk förtjänar att ta egna beslut baserad på information och testresultat. Mänsklig jävla rättighet att få ta eget beslut om medicin som påverkar sin kropp.

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

*Tråd låst*

Diskussionsnivån föll snabbt, and this is why we can´t have nice things.

/Vzano, Moderator

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär