Permalänk
Medlem

förslag på setup

Tänkte mig följande utseende på nätverket. Vore väldigt tacksam ifall nån kan påpeka om jag är helt ute och cyklar och om det finns smartare/enklare lösningar.

[Rum 1] dsl in > trådlös router/gateway (dlink 624+) > AP (p2p) > [Rum 2] AP (p2p) > router (typ cisco SOHO 91) > switch

Det rör sig alltså om två rum som ska bindas samman med 2 APs i point to point och dela på en internetanslutning. Finns datorer i båda rummen som vill komma ut på nätet. För att inte behöva skicka all intern nätverkstrafik i rum 2 via luften upp till router ett tänkte jag att man ställer en till router nere i rum 2. Kommer det att funka? DLinks support avrådde från att sätta bara en switch före en AP, är det korrekt?

Visa signatur

Do I come into your bedroom and tell you how to blow your boyfriend?

Permalänk
Medlem

om jag fattar det rätt så kommer din DSL lina in i rum 1.. så enda anledningen till att ha någon enhet där är egentligen för att brygga vidare kopplingen trådlöst till rum 2. väl där så sköter en cisco soho om all routing/NAT!?!
om så är fallet, och du alltså inte ska ha några klienter u rum1 så är det onödigt med en router i rum1, räcker med en korkad bryggande WLAN ap.

har du en Cisco redan idag eller?
annars är det ofta ganska ovärt att köpa en ny, är billigare och bättre att köpa en vassare modell begagnad. du kan exempelvis hitta en 1605 (den har två ethernet) för dryga 1000 lappen.

/K

Visa signatur

Allting har en ände, fibern den har två
Layer 2 loopen har ingen, men den får va med ändå

Permalänk
Medlem

jag ska köra min laptop i rum 1 så jag måste ha trådlöst där. Första tanken var switch + 2 APs varav en bryggar iväg linan till rum2 och den andra servar laptopen (och lite annat junk kanske). Finns nån tråd här på forumet om problem med APs direkt på BBB och dlink tyckte som sagt att man skulle ha router först, men det är klart dom säger så

Tack för tipset om begagnat. Kan man kanske klara sig med en dlink router i rum 2 också? Typ en 624+ med 4-8 datorer anslutna?

Visa signatur

Do I come into your bedroom and tell you how to blow your boyfriend?

Permalänk
Medlem

klart att man klarar sig med en dlink även om en cisco är trevligare

om man ska leta fram billigt alternativ så är ju det lättaste att köpa en billig WLAN AP och sätta i rum 1.
I rum2 finns sedan en router med inbyggt WLAN. AP:n i rum1 kopplar "upp sig" mot router i rum2. samtidigt connectar din trådlösa klient till routern i rum2.
blir lite billigare om du slipper ha två routrar.

men om det visar sig att det stämmer så som du skriver, dvs att man kan ha problem med bbb+ap direkt (låter osannolikt) så är du ju i stort sett tvungen att köra med två routrar.

Visa signatur

Allting har en ände, fibern den har två
Layer 2 loopen har ingen, men den får va med ändå