Fixa min hårddisk och få pengar!

Permalänk
Medlem

Fixa min hårddisk och få pengar!

Jag måste bara få min hårddisk lagad, jag har testat att lämna in hårddisken till ett av de få ställen som finns i kalmar, tyvärr tror jag inte att någon här skulle kunna fixa den, om inte någon har något bra tips på ett bra och riktigt kunnig datorservice i kalmar. Hårddisken har kraschat och jag behöver rädda några filer ifrån C, D har jag räddat.
När jag luskat lite själv, är en duktig, är att jag tror "ntdetect.com" och "boot.ini" fattas. Kan säkert vara mer fel men hittills verkar det vara felet. Något med bootsystemet är hur som helst problemet. Allting bara stängdes av och när ja skulle starta upp datorn igen fungerade det inte att komma in i windows eller överhuvudtaget komma så långt som till inloggningsläget.
Det känns som den enda utvägen är om någon privatperson som är duktig fixar detta, vet att många av sweclockers duktiga medlemmar skulle kunna fixa det men fördelen är ju om du bor nära Kalmar eller varför inte i Kalmar. Jag betalar självklart dig om du kan rädda mig!

skriv ett mail eller adda på msn, endast seriösa personer som tror de kan hjälpa sig gör sig besvär.

svetsar_petter@hotmail.com

Snälla, snälla, hjälp en swecare att slippa ur detta problem, klarar inte att sitta på en bärbara längre!

// Jacob

Permalänk
Medlem

Lika tråkigt att läsa sådana trådar varje gång.
Viktiga filer: _alltid_backup.

"det händer aldrig mig" resonemanget håller inte.

Hoppas det löser sig och du tar lärdom.

Permalänk
Medlem

Boota datorn med WINxp skivan, och installera en "fräsch" kopia av XP alternativt kör reparationen som finns i installations programmet, då försvinner ej några filer, och du bör kunna komma in i windows och kopiera dom filer du vill ha innan du formaterar helt(vilket jag rekommenderar), återkom gärna om det löste/ej löste ditt problem.

EDIT: Om du ej kan boota med Skivan, ställ in bootsekvensen i BIOS så att den bootar från skivan först, om du ej kan komma så långt, beskrib hur lång du kommer, t.ex du ser en massa text(hårddiskar, cd/dvd-rom osv) och sen blir svart, eller svart på en gång.

Visa signatur

Intel 3,2ghz Shuttle sb62g2 1st 10000rpm Sata 39gb(wd) 1st 250gb maxtor extern 1st 300gb maxtor extern asus radeon 9800xt 256mb (5st 200gb seagate +120gb maxtor i servern)

Permalänk
Medlem

Vad är engentiligen problemet? Om tpv filer saknas är det väl bara att kopiera in dem från till exempel en live linux dist eller? Annars kan du ju som sagt köra en OS reparation med XP skivan. Inte särskilt svårt egentligen.

Visa signatur

Primär: R9 3900X | ASUS X570-F Gaming | NH-D15 | 64GB@3200MHz | RTX 3080 10GB | Seasonic 850W | Fractal Define R6 |
Gamla bettan: i5 750@3.8GHz | 8GB | HD5770 | Corsair VS 550W | FD R2 |

Permalänk
Medlem

Försökt med detta, inget av detta går. När ja ska reparera windows står det att inget windows finns och frågar om jag vill formatera hårddsiken. Har även försökt kört den som slav.
Det där med restore-program på tillverkarens hemsida har ja inte vetat om, ska titta lite på det. tack

Permalänk
Medlem

Okej, men den gick igenom i alla fall. Det där seagate programmet. Men hur ska jag göra nu? =(
Jag kommer in i BIOS, efter Fujutsi Siemens-bilden så kommer NTLDR-felet upp.

// Jacob

Permalänk
Avstängd

har du ingen annan dator inärheten ? som bootar xp/2000 ? stoppa in hdd så slipper du boota iaf, ntdlr saknas ju ... om duhar tur kanske du kan köra ett recover program... med lite tur är det bara faten som e lite skadad och du kan få tillbaka dina filer

Visa signatur

Every dollar spent on a Sony product sends a message that you are OK with a corporation who spies on your personal computer habits and opens up your PC to malicious hackers.
Våga vägra SONY!

Permalänk
Medlem

Jag har lyckats rädda det som finns på D (hade C: och D:) Men det på C får jag inte upp när jag kört GETBACKDATA. Försöker jag trycka på hårddisken när den är som slav så står det att den måste formateras. =( Tänkte annars man bara kunde dra in filerna som saknades.

// Jacob

Permalänk
Medlem

Tror det är kört, men prova om du kommer åt driven med med NTFSDos eller NTRecover från http://www.sysinternals.com/ntw2k/utilities.shtml

Ps. litet kul att du skrev förra inlägget 13:37 Ds.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

försök starta i felsäkert läge och därefter köra en sysåterställning....

Permalänk
Medlem

Du menar att jag går in i BIOS och väljer att "loada" felsäkert läge?
det fungerar inte, den håller på med massa saker jag inte begriper mig på men tillslut kommer den till NTLDR is missing i alla fall. Kan inte ens boota / få igång en ME skiva nu, har XP på dne. vet inte om det spelar in men någon måste ju kunna fixa detta, tycker inte det verkar vara så jätte svårt ! =(

Permalänk
Medlem

så mycket enklare det vore om du hade två hdds ^^

Permalänk
Medlem

Du kanske kan boota up burken med en Linux live CD och därifrån komma åt filerna du vill ha. Linux har inget bra skrivstöd i NTFS, men det spelar ingen roll eftersom du bara vill komma åt redan existerande filer.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yacob
Du menar att jag går in i BIOS och väljer att "loada" felsäkert läge?
det fungerar inte, den håller på med massa saker jag inte begriper mig på men tillslut kommer den till NTLDR is missing i alla fall. Kan inte ens boota / få igång en ME skiva nu, har XP på dne. vet inte om det spelar in men någon måste ju kunna fixa detta, tycker inte det verkar vara så jätte svårt ! =(

Nå, har du provat med NTFSDos eller NTRecover ännu?

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
så mycket enklare det vore om du hade två hdds ^^

Jag har två hdds. Men du kanske menade något annat.
ska testa de där programmen nu. återkommer...

edit: förstod inte hur jag skulle använda NTFSDOS, ska se om det går bättre med det andra programet.

Permalänk
Medlem

Stoppa in hårddisken i en polares dator.
Starta polarens dator och boota somvanligt på hans disk
När Windows är uppe och funkar så kopiera över de filer du måste ha från din trasiga till hans hela disk.
Därefter kan du stoppa tillbaka din hårddisk i din dator och installera om windows ordentligt.

Permalänk
Medlem

Björne, testat det men när jag ska gå in i min hårddisk via den här datorn så står det att hårddisken ej är formaterad och frågar om ja vill göra det .

// jacob

edit: hur ska jag använda de rekommendera programmen när jag inte kan komma in i hårddsiken och installera dom på den? =/ som jag förstod det måste programmen vara installerade på den "skadade" hårddsiken :S ?

Permalänk
Medlem

Yacob: Din inbox är full

NTFSDos gör att man kan läsa NTFS-diskar från DOS. Du kan alltså boota från floppy och läsa filerna från hårddisken. Gratisversionen har inte all funktionalitet, men du borde åtminstone avgöra om disken över huvud taget går att läsa.

Citat från doxen; "To use NTFSDOS, simply execute it from the DOS command line (DOS 5.0 or greater is required), or from your AUTOEXEC.BAT"

och

"If you start NTFSDOS before Windows, then HIMEM.SYS, which can be found in the WINDOWS directory under Windows 95 or the DOS directory under Windows 3.1, or its equivalent, must be started before NTFSDOS."

Det verkar vara det viktigaste att tänka på...

Om du läser här så finns det även litet troubleshooting-tips;
http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml

.. men eftersom du redan testat att lyfta över disken till en polares dator utan att lyckas läsa den, verkar det som den mår riktigt dåligt, och jag skulle inte ha så stor förhoppning om att lyckas med NTFSDos heller.

Hur beter sig disken nu? Spinner den ens upp?

Kan du delge några detaljer om hur den gick sönder och hur den betedde sig innan den gick sönder? Lät den på nåt speciellt sätt? Blev datorn långsammare och långsammare i några dagar innan? Hade du nåt virus på datorn? Råkade du tappa disken? Kopplade du in molexen upp och ner?

All info du kan komma på kan hjälpa till att bedöma vad som är bra sätt för att komma åt datat...

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

Jag satt i skrev en uppsats och helt plötsligt var det som om jag stängt av datorn, färgerna blev typ 256 och mitt stylade styleXP gick över till windows 98stuket. Hårddisken varken lät konstigt då eller nu, spinner upp och inga fysiska fel eller liknande verkar det vara. Kört det där programet fårn Seagate också och klarade mig igenom det felfritt. Jag hade inget virus på datorn innan, jag kan ju inte veta om det var ett virus som orsakade det men innan så var det inget, det är jag rätt säker på.
Jag tror jag blir klassad som trög, men hur ska jag göra så det fungerar att boota med en diskett? Jag testade och lägga över filerna som man zippade upp på en diskett men det stod att det itne gick att boota DOS via den.
Förlåt för dumma frågor men jag har varit utan den riktiga datorn i mer än 1/2 år nu så jag måste få detta fixat snarast =P

// Jacob

edit: testade och slava den igen, men nu när jag går in i hårddisken är det noll filer där. Det blir bara värre och värre utan att jag har gjort något annorlunda =S Den hittar ju fortfarande filer via GETBACKDATA verkar det som, ska göra det programmet under natten nu. Måste sova nu, nationellaprov imorgon. Tack för hjälpen!

edit: "Allt började med att ja satt på datorn ock surfade lite, helt plötsligt kommer det upp en gul varningstriangel med ett utropstecken i trayen och sen popups att olika filer var skadade. Jag försökte med ctrl alt delete, men det funkade inte och jag tryckte OK på alla pop upsen. När jag gjort detta stängdes datorn automatiskt av och när jag försökte trycka igång den igen så kom inte ens den där laddningsbilden för windows upp och det stod istället något i stil med "Error loading operate system" Och jag testade igen och igen men samma meddelande."

så skrev jag i en gammal tråd där jag vädjade om hjälp utan riktig succé. Något sånt var det, men det där med error loading operate system är det inte längre, utan alltså detta NTRLD-fel. Måste blivit annorlunda efter allt småpill jag gjort =P

edit2: kom på att det står något med disk boot failure också.
såhär står det
NTLDR is Missing
Press any key to restart
trycker jag där så kommer det "Disk boot failure" någonting.

Permalänk
Medlem

Hej, här är en förmodligen fungerande lösning:
http://www.binarybiz.com/vlab/
Det fungerade för mig. Hade exakt samma problem som du.
Din FAT tabell är förmodl. pajad. Alla filer ligger där ändå till 95%.
Tyvärr kostar det pengar, men jag tänkte på din första rubrik.
Fördelen e att du laddar hem freeware programmet "VirtualLab Windows v 4.8.8" - installera på frisk HD / dator, låt prog:et scanna din sjuka HD och den visar allt som går att rädda. Den visar t.o.m. bilderna för dig. Sen måste man köpa "quota" dvs pynta per GB att kopiera ut.
Minst 180USD / 25GB. Jag orkade inte leta efter freeware som gjorde det gratis utan pyntade (mastercard) 5 min senare hade jag alla mina filer ....

mvh

Peter G
gsfilm@algonet.se

PS. jag har en 15GB quota kvar, du skulle ju ev. kunna skicka hit HD:n och jag kopierar ut det du vill ha om det inte e så många GB ... ? ... DS.

Visa signatur

Peter G

Permalänk
Medlem

annars kan du ju testa att låna en annan disk med operativsystem av någon polare och sedan bara lite enkelt gå in på dina vanliga diskar och kopiera allt viktigt...

Visa signatur

Lian Li PC7SE | Athlon 2800+ | 2x 512MB | Leadtek 6800LE 16/1,6 @ 1,3v 400/870 | 250 + 160 + 2x 200 + 40 = 850GB
Pergo-kuben | Pergomodd2 | PSX-modd | HTPC i CD-spelare | Pergo-tower

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gsfilm
Din FAT tabell är förmodl. pajad. Alla filer ligger där ändå till 95%.

Använder NTFS också FAT-tabeller? Men du har nog rätt i att bortåt 95% av filerna borde finnas kvar.... såvida inte 'GETBACKDATA' gör nåt dumt.

(Kolla, kolla) Hmmm... Antar att det är detta program du kör? http://www.runtime.org/gdb.htm

Nä, det där 'GetBackData' ser ut att vara bra.. Gillar speciellt meningen ".. is read-only, meaning the program will never attempt to write to the drive you are about to recover."

GetBackData verkar f.ö. vara bättre än NTFSDos och NTRecover, så du kan nog sluta fundera på att använda dem.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

detta kanske kan vara nått av intresse, mha en knoppix skiva tar man en image av hårddisken...
http://www.inference.phy.cam.ac.uk/saw27/notes/backup-hard-di...

Visa signatur

citera om du vill få svar.

Permalänk
Medlem

gsfilm: You got mail! (:

Vad det gäller Swoosh's post så måste jag än en gång klassa mig som 'newbie' då jag inte riktigt hängde med hur jag ska gå till väga. Menade du att jag skulle ladda hem "http://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html" och köra det?

edit: Ni alla som har skrivit ska ha extremt stort tack hittills! (:

Permalänk
Medlem

Tror inte knoppix hjälper, då det verkar som det förutsätter att disken är hel. 'GetDataBack' som du redan använt, eller gsfilms förslag att använda 'VirtualLAB' är nog de som bäst kan hjälpa dig.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

spinrite i nya version 6.0 ska vara da shit när det gäller data-återkallning via sin vanliga pc.. inte så dyrt heller (89USD), och ingen dum gräns på hur många GB man får rädda.

http://www.grc.com/sr/spinrite.htm

Permalänk
Medlem

det där spinrite verkade ju härligt, ska överväga om jag ska lägga pengar på det. Relativt lite, men för mig mycket pengar nu, samtidigt som jag sparar till en nikon d70 =P

ekengren: you got PM

Permalänk
Medlem

Hallo allihop !
Har precis testat GetBackData (freeware-versionen) Funkade minst lika bra som Vlab - om inte bättre .... 8-(( .... Skulle ha vetat det innan jag pyntade f Vlab !!! Nåja, nu vet ni iallaf.

mvh

Visa signatur

Peter G

Permalänk
Medlem

om det är så ser det mörkt ut, tycker inte detta borde vara så jävla svårt fixa. ! argh!

Permalänk
Medlem

Lite ny info till alla som e intresserade:

* 1 Att dela upp en HD som e större än 137GB i flera partitioner hjälpte INTE !!! - helt naturligt när man tänker efter för 48bitLBA är adressbredden rent FYSISKT till hårdisken, kan inte OS:et ställa mer än 32bitar så når den inte över 137GB - punkt slut. Misstänkte detta och fyllde HD:n igen efter att ha partitionerat upp den och - voila ! - när jag fyllde sista delen av partition 2 blev första delen av partition 1 kass.
* suck *

* 2 SpinRite är INTE ett recovery program först å främst. Det är ett diagnostic program framför allt som kan varna när det e på väg å bli dåliga sectorer. Och om det har blivit nån dålig sector kan den lyckas återvinna det genom att föröka 1000-tals gånger å hoppa från olika ställen .... ALLT UNDER FÖRUTSÄTTNINGEN ATT FAT ÄR HELT OK !!! Jag har det svart på vitt i mail direkt från deras support. Är FAT kass - som den oftast är vid programkrascher - då är det GetDataBack som gäller !!

Och till sist, ja Yacob, om inte GetDataBack har lyckats fiska fram dina filer så är de nog överskrivna tyvärr. Har du testat Vlab än ? Det är gratis att scanna. Då ser du om de finns eller ej.

mvh

tillägg: 137GB e faktiskt 37 bitar ... skumt huh!? Kolla själv: 2 upphöjt t 37 = 137,438,953,472 adresses ... nåja d e mindre än 48 i allafall. /PG

Visa signatur

Peter G