Permalänk
Medlem

konstig dator

jag har ett problem som jag inte hittar felet på!!datorn har blivit segare och segare uppstarten av windows den har alltid startat blixtsnabbt men nu kan man sitta i 5 minuter och titta på datorn innan den är klar.det är likadant när man ska öppna program den håller på att jobba men det händer inget.så jag tröttnade på det och formaterade datorn.men allt är i slowmotion även när man installerar program och det blev ingen skillnad på att lägga in windows igen.vad har hänt minnen eller vad är problemet???

Visa signatur

nattuggla uppe när alla andra inte är det..........

Permalänk
Medlem

Kör memtest, rengör datorn, scanna för virus och eventuella Spy-Ware program.
Kör också en Hijackthis scanning.

Visa signatur

I am about 50% addicted to Porn. What about you?

Permalänk
Medlem

jag har formaterat datorn och lagt in alla program igen men det blir ingen förbättring...har scannat efter virus inga virus hittade. har kört hijackjthis inget fel där heller.har rensat minnena ingen skillnad.datorn går fortfarande i slowmotion.installationen av windows gick i slowmotion med.fattar inget????

Visa signatur

nattuggla uppe när alla andra inte är det..........

Permalänk
Medlem

Kolla BIOS... L2 Cache igång och sånt?

Permalänk
Medlem

jag har flashat upp bioset idag och satt alla inställningar på default.men det uppför sig likadant.datorn visar inga fel nånstans. kört igenom datorn med 3 olika virusskydd kaspersky nod 32 och avg inget hittades.har provat minnestest men inget onormalt... kan det vara hårddisken som är skum för allt verkar fungera som det ska utom att det går i slowmotion. nu tar det cirka 15 minuter att starta datorn det blir bara värre hela tiden! jag fattar inget???

Visa signatur

nattuggla uppe när alla andra inte är det..........

Permalänk
Medlem

Har du verkligen installerat och kör 3 olika antivirusprogram? Det är inte att rekommendera. De "äter ut" varann. Ifall du har AVG installerat och aktiverat så att det i bakgrunden scannar igenom datorn vid varje uppstart, då segar det rejält kan jag lova.
kolla även inställningarna för IDE ATA/ATAPI styrenheter så den ite står i PIO-läge utan i ATA/ULTRA-ATA ifall du inte kör SATA diskar
Jag skulle nog satsa på en annan h-disk, eller tillfälligt byta ut olika komponenter som RAM minne, grafikkort, samt att köra in alla befintliga drivrutiner som hör till de installerade komponenterna.

Visa signatur

Autodidakt PC-pulare

Permalänk
Medlem

nej jag installerade virus programmen ett efter ett och avinstallerade dom när jag var klar.alla inställningar är som dom ska i bios har dubbelcheckat jag ser inga konstigheter i inställningarna i bios batteriet till moderkortet är kollat har plockat ur alla grejor ur datorn processor och alla anslutningskablar och plockat dit allt igen ifall det har blivit korrision på anslutningarna.processorn jobbar i rätt fart som den ska...har hållt på och pillat med datorer i 10 år har aldrig varit med om nått liknande nån gång.jag får kolla om jag hittar nån som man kan låna grafikkort och minne o hårddisk och byta ut och se om jag hittar nått galet med dessa.jäkligt skumt.till och med bredbandet är segt!

Visa signatur

nattuggla uppe när alla andra inte är det..........