Permalänk

Köpa halvgammalt moderkort?

Hejsan, jag har en http://support.dell.com/support/edocs/systems/dim5100/en/sm/s... som har ett trasigt moderkort, nu är det så att jag inte hittar några moderkort som verkar passa. Om det är någon som vet vart man kan kolla efter liknande moderkort så tar jag tacksamt emot all hjälp.

Permalänk
Medlem

Läste specsen på sidan du länkade till och googlade på det för säkerhets skull men det är ett BTX moderkort och socket 775 och vad jag kan se så är ett väl micro BTX då.

BTX moderkort är svåra å hitta då det ej blev en populär standard men här är ett jag kunde hitta i lager och det är intels egna kort så bådar för god kvalite.

http://www.itservice.se/dialectit/site_itservice/site_article...

Här är en länk te din burk
http://reviews.cnet.com/desktops/dell-dimension-5100-pentium/...
och som du kan se så är CPU under svarta kylaren mot fronten på vänster sida och minnena lägst upp och grafikkort mm beläget lägst ner till vänster precis som intel kortet jag länkade till precis som det ska vara på BTX av denna typ. Så det bör pasa ganska bra rakt av. Vissa märkes datorer kan ha lite special anslutnigar för powerknappar osv men går oftast å luska ut i det fallet.

Kan inte ge nån garanti men jag hade kört på det moderkortet och det bör inte vara nåt problem som jag kan se. Har igen pracktisk erfarenhet av BTX pga ess ovanlighet men har bytt moderkort i märkesdatorer innan å det brukar som sagt inte vara nåt större problem. Bris på märkning av kablar är oftast det ändra hindret men går å luska ut om man har lite erfarenhet.

Glöm inte å köpa lite kylpasta med då du måste göra rent CPU och kylare när du flyttar komponenterna. Aceton eller Tröd duger bra eller kemisk ren bensin. Passa på å göra rent kylare mm från dam.

Bytte nyligen mobo i en märkesdator med prescott 3.2Ghz pga mobot tat skada då processorn överhettat pga dam i kylaren.

bara ett tips.