Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Apr 2009

99mac

Hej SweClockers,

Jag tycker om att hänga här och läsa om saker som sker i teknikvärlden. När jag läst allt som SweClockers har publicerat scrollar jag ner på sidan och ser på RSS-feeden från 3 andra nättidningar. Detta för att få ännu mer inblick i teknikvärlden.

Medan allt på här på SweClockers håller hög kvalité, är sakligt, källkritiskt och professionellt gäller inte samma sak Swedroid och 99mac. Då jag ofta besöker Swedroid har jag konstaterat att de är duktiga, men inte lika professionella som SweC. De är noga med källkritik och försöker vara sakliga, men ganska ofta brister grammatiken eller så sker andra slarvfel. Detta är ingenting som stör mig något speciellt.

Däremot är 99mac under all kritik. Se denna artikel http://www.99mac.se/artiklar/3020-microsoft-kopierar-apples-g... . Var och varannan högstadie-elev kan prestera långt mycket bättre artiklar än det. Sen att Microsoft var ett halvår före Apple med detta tycks inte heller vara relevant. Som källa anger de en blogg av en tydlig fanboy.

Microsoft lanserar "online Answer Desk"
http://www.theverge.com/2011/12/8/2620470/microsoft-online-an...

Apple öppnar oline chat service
http://www.theverge.com/2012/8/29/3276296/apple-specialists-o...

99macs källa
http://brianshall.com/content/i-am-apple-genius-i-am-not-appl...

Artikeln:

Citat:

Så har det hänt igen. Microsoft kopierar Apple. Den här gången tycks en leende Apple-genius med en blå t-shirt och en namnbricka runt halsen ha gjort Microsoft så glada så de beslutade sig för att skapa en egen genius.

Nej, bilden är inte hämtad från Apples hemsida. Den leende experten på bilden ovan är inte en Apple-anställd genius från en av deras butiker eller reklamfilmer, men man kan verkligen tro det.

Microsoft i Kanada står bakom tilltaget och man kan väl säga att de åtminstone visar så pass god smak så de kopierar något som visat sig fungera. Igen.

(via Brian Hall)
skrivet av Joacim Melin

Nu har jag inte läst alla deras artiklar, det kan hända att de andra håller en bättre standard. Men de artiklar jag har läst har ofta varit opartiska och vinklade. Så jag ber er på SweClockers redaktion att överväga om ni verkligen ska länka till 99mac. Det ger en dålig image att länka till oseriösa tidningar.

Med vänliga hälsningar
Julius

Trädvy Permalänk
Forumledare
Plats
Jönköping
Registrerad
Jun 2004

Det är roligt att höra att du är nöjd med kvaliteten på SweClockers. Relativt nyligen köpte SweClockers 99mac, så med tanke på det är det nog inte aktuellt att ta bort länkarna dit. Redaktionerna är dock helt skilda åt, så därför fungerar det inte så bra att ge 99mac feedback via SweClockers. Jag är övertygad om att även redaktionen på 99mac är intresserad av feedback, men jag rekommenderar dig att skicka in den via deras webbplats i stället.

Om du eller någon annan vill skriva mer feedback som berör SweClockers är det förstås mycket välkommet. Använd i så fall feedbackforumet.

*tråd låst*

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på modereringen/forumet och glöm inte att tala om vilken tråd det handlar om. Kontaktvägar: albert@sweclockers.com, kontaktformuläret och moderatorernas gemensamma pm-konto. Annat användbart: regler och feedbackforumet. Funderar du på att anmäla ett inlägg? Tveka inte! Gör det även om du är osäker. Det är vår sak att bedöma det, inte din.