Youtube laddar dåligt

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007

Youtube laddar dåligt

Hej!

Jag har alltid haft ett problem med min dator och det är att YouTube alltid laggar. Och nu börjar det bli värre än vanligt.
Ett klipp kan ladda upp ca: 30 sekunder sedan börjar det buffra? Man får sitta och vänta i en evighet. Även på 480p.

Jag har testat i Win 7 & nuvarande system med Win 8. Använder Chrome + testat i Firefox.
Vad kan felet vara? T.ex sidor som Vimeo fungerar utan problem (i t.ex HD).

Jag har testat html5 av Youtube men problemet kvarstår.

OS: Windows 10 | GPU: MSI GeForce GTX 980 Ti (6GB) | MOBO: ASUS X99-A | CPU: i7-5820K | SSD: Samsung 830 256GB | PSU: HX750i 750W Platinum | RAM: Vengeance LPX 32GB DDR4 2133Mhz |

HMD: Oculus Rift (CV1) | Mobiltelefon: Iphone 6 (iOS)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
  • Har andra datorer/enheter i nätverket problem med YouTube?

  • Vad har du för operatör? Fråga bekanta som har samma operatör om de upplever YouTube likadant.

Vissa operatörer har mellanlagringsservrar från Google i sina serverhallar och YouTube brukar kännas betydligt rappare hos dessa operatörer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2013

I Chrome testa att skriva chrome://plugins/ i webbläsaren. och inaktivera alla adobe flash player om du har mer än 1. löste problemet för mig i alla fall

Moderkort: MSI Z68A-GD55 G3 REV B3. Grafikkort: MSI GTX 770 2048MB.
Processor: Intel Core i5 2500K (4.5 Ghz). Ram: Corsair 8GB (4x2048MB). Nätagg: Fractal Design Tesla 650W 80+.
Chassi: NZXT Source 210 Elite Svart.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011

Som vanligt ska du alltid testa att du har bra internet och om det är sådär på andra videos, precis som första posten sa. Men något som jag har märkt är att det laddar väldigt dåligt för mig också, speciellt på helger och vid vissa tider när det är väldigt hög belastning. Jag har testat att ladda samma vids hos polare vid ungefär samma klockslag och det brukar gå ganska segt.

Men som sagt testa så att det inte är nät eller något annat som ligger och bråkar med dig. Om det hjälper så sitter jag på 100/100 lina också.

Gaming: GTX 770 & 3770k @ 4,2 Ghz
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339
Telefon: iPhone 6s plus

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Feb 2012

jag har precis samma problem. för mig buffrar det var 5 minut, men ibland hela tiden själv har jag 100/10 och de siffrorna får jag på www.bredbandskollen.se. Jag har inaktiverat flash plugins (läste att det kunde hjälpa), ominstallerat flash har jag också gjort.

För mig började problemet runt tiden då youtube bytte layout. Kanske är något med Youtube? och inte med datorn eller internet?

Citera för svar ! | AMD FX 8350 4.0GHz | Asus SABERTOOTH AMD990FX | Corsair 8 Gb 1600Mhz VENGEANCE. 9-9-9-24 | Gtx 680 | Corsair HX 650W. Modulär | Fractal Design Define R2 | Corsair SSD Performance Pro 256 Gb | 2 st hårddiskar på 500 Gb |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av legenda:
  • Har andra datorer/enheter i nätverket problem med YouTube?

  • Vad har du för operatör? Fråga bekanta som har samma operatör om de upplever YouTube likadant.

Vissa operatörer har mellanlagringsservrar från Google i sina serverhallar och YouTube brukar kännas betydligt rappare hos dessa operatörer.

Har 3 stycken datorer i nätverket. Det verkar fungera på 2 av 3. Kanske laggar lite på en av dessa 2 men inget farligt. Har telia som operatör. Men då borde det ju vara min desktop som krånglar (som jag sitter på nu)?

Bredbandkollen visar: 94.93 ner & 11.22 up. kan det vara något med DNS?

Skrivet av naist:

I Chrome testa att skriva chrome://plugins/ i webbläsaren. och inaktivera alla adobe flash player om du har mer än 1. löste problemet för mig i alla fall

Jag har bara en flashplayer i Chrome.

Testade även att höja mitt virtual memory lite.

OS: Windows 10 | GPU: MSI GeForce GTX 980 Ti (6GB) | MOBO: ASUS X99-A | CPU: i7-5820K | SSD: Samsung 830 256GB | PSU: HX750i 750W Platinum | RAM: Vengeance LPX 32GB DDR4 2133Mhz |

HMD: Oculus Rift (CV1) | Mobiltelefon: Iphone 6 (iOS)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Maysay:

Hej!

Jag har alltid haft ett problem med min dator och det är att YouTube alltid laggar. Och nu börjar det bli värre än vanligt.
Ett klipp kan ladda upp ca: 30 sekunder sedan börjar det buffra? Man får sitta och vänta i en evighet. Även på 480p.

Jag har testat i Win 7 & nuvarande system med Win 8. Använder Chrome + testat i Firefox.
Vad kan felet vara? T.ex sidor som Vimeo fungerar utan problem (i t.ex HD).

Jag har testat html5 av Youtube men problemet kvarstår.

Du är inte den enda. Jag sitter på 100/100 fiberlina och YouTube är för jävligt just nu :/

Define R4 Black | Asus P8Z77-V | Intel i5 3570K | Samsung 850 PRO 256GB
WD Caviar Black 500GB | Gigabyte GTX 980 ti | Corsair Vengeance LP 16GB
Newton R2 800w | Silent Wings 2 140mm | Silent Series R3 140mm | Windows 7