Asus Radeon R9 280X DirectCUII TOP problem/krashar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Okt 2007

Asus Radeon R9 280X DirectCUII TOP problem/krashar

Tjenare, köpte ett begagnat grafikkort igår som var några månader gammalt med garanti kvar. Kopplade i det i all hast och glömde att sweepa bort gamla drivers. Den krashade efter ungefär 15 minuter i Diablo, och var tvungen att slå av och på nätagget för att den skulle gå igång igen. Startade upp datorn igen och körde in drivarna från skivan. 15 minuter senare i Diablo krashade den igen. Och nu var jag tvungen att dra ut sladden till nätagget innan jag fick igång den. Efter det sweepade jag bort alla drivarna med http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstalle...

Och la in dom från skivan. (Blir inte klok på hur AMD:s hemsida fungerar nuförtiden.) Lyckas bara ladda ner deras cataclysm crap program. Hittar inga gamla hederliga drivare.

Då iaf gick datorn stabilt i två timmar i "load". Men nu idag han jag inte mer än starta Diablo igen så krashade den och jag var tvungen att starta om nätagget för att få igång den.

Har ett fractal design 650watt och gamla graffekortet var ett XFX 6950.

Tacksam för svar, håller tummarna för att sweclockers kan hjälpa mig annars måste jag försöka reklamera kortet imorn på garantin.

MSI KRAIT GAMING Z170A| Intel I7 6700K@4.0ghz | EVGA 650 GOLD | Corsair 16GB (8x2KIT) 3000MHz | SSD 120GB Vertex3 | SSD 120GB Corsair Force GT |ASUS 1070GTX STRIX | Noctua nh-d15 |

Corsair K70 Cherry MX RED|Zowie EC1|AstroA40+Mixamp|Steelseries Qck+|Benq 2430T144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Skulle reklamera kortet, du hade ju inge problem med ditt förra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av Silcan:

Skulle reklamera kortet, du hade ju inge problem med ditt förra.

Näe, är väl inne på det. 650w ska ju räcka gott och väl till ett 280x?

MSI KRAIT GAMING Z170A| Intel I7 6700K@4.0ghz | EVGA 650 GOLD | Corsair 16GB (8x2KIT) 3000MHz | SSD 120GB Vertex3 | SSD 120GB Corsair Force GT |ASUS 1070GTX STRIX | Noctua nh-d15 |

Corsair K70 Cherry MX RED|Zowie EC1|AstroA40+Mixamp|Steelseries Qck+|Benq 2430T144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jan 2011

650w räcker garanterat till ett 280x. Det duger fint till även 290x eller 780ti för delen. Så däri ligger garanterat inte problemet. Riggen i min signatur drivs t.ex av ett 5-6 år gammalt Corsair agg på 650w.

Mobo MSI Z97 Gaming 5 CPU Intel i7 4790k: 4,6 Ghz @ 1,26v RAM Corsair Vengange Pro 16GB @ 2400MHZ
GPU MSI GTX 1080 ti Gaming X Skärm Acer X34A

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av Xyborg:

650w räcker garanterat till ett 280x. Det duger fint till även 290x eller 780ti för delen. Så däri ligger garanterat inte problemet. Riggen i min signatur drivs t.ex av ett 5-6 år gammalt Corsair agg på 650w.

Okej, nå det blir att reklamera det imorn då..

MSI KRAIT GAMING Z170A| Intel I7 6700K@4.0ghz | EVGA 650 GOLD | Corsair 16GB (8x2KIT) 3000MHz | SSD 120GB Vertex3 | SSD 120GB Corsair Force GT |ASUS 1070GTX STRIX | Noctua nh-d15 |

Corsair K70 Cherry MX RED|Zowie EC1|AstroA40+Mixamp|Steelseries Qck+|Benq 2430T144Hz

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av tempest:

Tjenare, köpte ett begagnat grafikkort igår som var några månader gammalt med garanti kvar. Kopplade i det i all hast och glömde att sweepa bort gamla drivers. Den krashade efter ungefär 15 minuter i Diablo, och var tvungen att slå av och på nätagget för att den skulle gå igång igen. Startade upp datorn igen och körde in drivarna från skivan. 15 minuter senare i Diablo krashade den igen. Och nu var jag tvungen att dra ut sladden till nätagget innan jag fick igång den. Efter det sweepade jag bort alla drivarna med http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstalle...

Och la in dom från skivan. (Blir inte klok på hur AMD:s hemsida fungerar nuförtiden.) Lyckas bara ladda ner deras cataclysm crap program. Hittar inga gamla hederliga drivare.

Då iaf gick datorn stabilt i två timmar i "load". Men nu idag han jag inte mer än starta Diablo igen så krashade den och jag var tvungen att starta om nätagget för att få igång den.

Har ett fractal design 650watt och gamla graffekortet var ett XFX 6950.

Tacksam för svar, håller tummarna för att sweclockers kan hjälpa mig annars måste jag försöka reklamera kortet imorn på garantin.

Catalyst är deras namn på sina grafikdrivrutiner.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2006

Formatera tycker jag och prova kortet på en annan dator. Hade en 280x som inte ville funka alls i ena av mina burkar och i andra hur fint som helst. Du bör söka lite mer om det är just kortet som är fel på eller annat mjukvara fel

Lev livet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av dj_evil:

Formatera tycker jag och prova kortet på en annan dator. Hade en 280x som inte ville funka alls i ena av mina burkar och i andra hur fint som helst. Du bör söka lite mer om det är just kortet som är fel på eller annat mjukvara fel

Har lämnat in det där det är köpt, så får se då vad dom säger. Förhoppningsvis hittar dom något fel på det Annars är ju uppenbarligen felet i min burk.

MSI KRAIT GAMING Z170A| Intel I7 6700K@4.0ghz | EVGA 650 GOLD | Corsair 16GB (8x2KIT) 3000MHz | SSD 120GB Vertex3 | SSD 120GB Corsair Force GT |ASUS 1070GTX STRIX | Noctua nh-d15 |

Corsair K70 Cherry MX RED|Zowie EC1|AstroA40+Mixamp|Steelseries Qck+|Benq 2430T144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av tempest:

Har lämnat in det där det är köpt, så får se då vad dom säger. Förhoppningsvis hittar dom något fel på det Annars är ju uppenbarligen felet i min burk.

Kör inte drivrutinerna ifrån skivan utan tanka hem Catalyst senaste och kör på de.

|| Cooler Master MasterCase Pro 5 || AMD Ryzen 7 1700 || AMD Wraith Spire ||
|| ASUS Prime B350-Plus || Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB ||
|| GTX 970 4GB G1 GAMING ||
|| Corsair SSD Force GT 120GB || Samsung SSD 840 EVO 250GB ||
||Samsung SSD 850 EVO 500GB || Western Digital Green 1TB ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av tempest:

Tjenare, köpte ett begagnat grafikkort igår som var några månader gammalt med garanti kvar. Kopplade i det i all hast och glömde att sweepa bort gamla drivers. Den krashade efter ungefär 15 minuter i Diablo, och var tvungen att slå av och på nätagget för att den skulle gå igång igen. Startade upp datorn igen och körde in drivarna från skivan. 15 minuter senare i Diablo krashade den igen. Och nu var jag tvungen att dra ut sladden till nätagget innan jag fick igång den. Efter det sweepade jag bort alla drivarna med http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstalle...

Och la in dom från skivan. (Blir inte klok på hur AMD:s hemsida fungerar nuförtiden.) Lyckas bara ladda ner deras cataclysm crap program. Hittar inga gamla hederliga drivare.

Då iaf gick datorn stabilt i två timmar i "load". Men nu idag han jag inte mer än starta Diablo igen så krashade den och jag var tvungen att starta om nätagget för att få igång den.

Har ett fractal design 650watt och gamla graffekortet var ett XFX 6950.

Tacksam för svar, håller tummarna för att sweclockers kan hjälpa mig annars måste jag försöka reklamera kortet imorn på garantin.

Tjena, jag lånar tråden här lite då jag också har problem med mitt ASUS 280X DirectCUII TOP.

Jag hade ett MSI 280X innan som jag bytte in på garanti då det hade nåt konstigt ljud och fick ASUS-kortet istället. Installerade kortet och gjorde precis som du, jag tog inte bort de gamla drivrutinerna. Det tog inte lång stund innan hela skärmen blev grå och jag var tvungen att starta om datorn. Då använde jag DDU för att ta bort alla drivrutiner och installerade de senaste från AMDs hemsida. Samma sak igen, skärmen blev grå och jag var tvungen att starta om datorn.

Hur gick det för dig när du reklamerade kortet? Jag felanmälde nämligen mitt till Inet förut idag efter kontakt med support. Blev tveksam på om det ändå var jag som hade klantat mig med nån mjukvara tills jag hittade denna tråden. Problemen lät för lika för att vara olika så att säga...

Någon som vet om detta är ett vanligt problem med ASUS 280X-kort? Och om det faktiskt är hårdvarufel eller om det är nån mjukvara?

Tacksam för svar!

CPU: Intel Core i5 4670k Moderkort: MSI Z87 G45 Gaming RAM: Crucial BallistiX Sport 1600MHz 8GB GPU: MSI GTX 770 Nätaggregat: Corsair CX 600M Chassi: Corsair Carbide 330R