Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

Mus dubbelklickar av sig själv

Hej,

Har en Logitech Revolution mus som är en gammal trotjänare, men den har börjat strula på vänster musknapp.

Symptomen är att den:
1) Dubbelklickar när den inte ska (när jag enkel-klickar)
2) "Släpper" när jag håller intryckt (vänster knapp här också)
3) "Tar inte" (vänster)

Håller/trycker jag hårt och koncist så funkar den alltid men vanligen och titt som tätt så är det ovanstående symptom.

Innan jag provar att riva isär den tänkte jag höra om det finns någon med liknande erfarenhet eller erfarenhet av microbrytare. Någon chans att det går att åtgärda med rengöring (om jag ens lyckas ta isär den utan att förstöra den)? Har blåst allt jag kan med tryckluft utifrån utan verkan.

| Chassi: Lian-Li PC-B25FB | PSU: Corsair HX 750W | Moderkort: ASUS P7P55D-E PRO | CPU: Core i7 870@3,5GHz | CPU-kylare: Scythe Mugen 2 | Minne: Corsair 8GB XMS3@1600 | Grafikkort: Gigabyte GTX770 | Hårddiskar: Intel520 480GB, WD Caviar Black 1TB, Samsung F3 2TB x 2 | Monitor Asus PB278Q (PLS)

Trädvy Permalänk
Moderator
Geeks Gaming
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008

Har själv haft samma problem på ett antal Steelseries Ikari för en massa år sedan, lyckades aldrig få bukt på det med tryckluft eller nedmontering, enklaste lösningen är nog att skaffa sig en ny mus.

Skickades från m.sweclockers.com

Spela med Geeks Gaming!

"Why is there silverware in the pancake drawer?"

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Aug 2005

Har också varit med om det. Köp ny.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

Har aldrig varit med om en mus som inte får det här problemet. Dock klickar jag en 8-9 miljoner gånger om året, får detta problem inom första året på vilken mus jag än provat.

Att slå den i bordet brukar lösa det på mina Qpad 5k (inne på tredje efter två garantiärenden). Långsiktigt blir det ju dock bara mer problem, min klickar nu upp mot fem gånger varje gång. Men för stunden har det fungerat (tillämpat samma metod på andra möss med liknande resultat).

Slår aldrig utrustningen i bordet annars, detta är sista utvägen. Musen är ju ändå skrot redan.
Håller musen med hela handen som tänkt och klappar ner den plant i bordet.

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Nov 2007

Har varit med om det med x antal trådlösa(!) möss.

Chassi: FD Define R5 - Mobo: Asus Z97-A - CPU: Core i7 4790K - Kylare: Noctua NH-D14
Grafik: EVGA GTX980Ti ACX 2.0+ SC+ - Minne: 4x4GB Corsair DDR3 1600MHz CL9
Lagring: Intel 520 SSD 180GB, Seagate 2TB - Ljud: Asus Xonar DG
Nätagg: FD Integra M 650W Skärm: ASUS PG279Q 27" 1440p 144Hz G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013

Jag har varit med om detta med min trotjänare, MX510. Det har berott på två olika saker. En har varit att kabel har varit dålig, alltså att ledare har gått av. Detta har jag löst genom att kapa sladden och löda om kablarna som har gått av.

Den andra gången behövde jag byta en brytare till knappen som påverkades. Jag passade då på att byta alla brytare i musen. Dessa är så kallade microswitches, du kan i princip ta vilken brytare du vill från någon gammal mus. Du kan också köpa nya. Om du gillar musen och inte kan få tag på en likadan är det väl värt arbetet, men kan du köpa en likadan kan det vara värt att slippa det, om lödning inte är något du känner dig bekväm med.

edit: Jag menar alltså inte att detta absolut är ditt problem, men det låter som att det skulle kunna vara det. Om du har en multimeter så går det att testa brytaren, det är svårare med kabelbrott.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2002

Hade samma problem med en Logitech 500. Det var 3 års garanti på den så jag trodde jag skulle få en ny eftersom den bara var två år, men tji fick jag. Affären påstod att garantin gällde från tillverkningsdatum och tydligen hade de suttit på den minst ett år innan de sålde den.

Vituð ér enn, eða hvað?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Bakwetu:

Hade samma problem med en Logitech 500. Det var 3 års garanti på den så jag trodde jag skulle få en ny eftersom den bara var två år, men tji fick jag. Affären påstod att garantin gällde från tillverkningsdatum och tydligen hade de suttit på den minst ett år innan de sålde den.

Då lurade dom dig. Garantin gäller från inköpsdatum.

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Bakwetu:

Hade samma problem med en Logitech 500. Det var 3 års garanti på den så jag trodde jag skulle få en ny eftersom den bara var två år, men tji fick jag. Affären påstod att garantin gällde från tillverkningsdatum och tydligen hade de suttit på den minst ett år innan de sålde den.

Det här förtjänar nästan en egen tråd.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2014

Har hänt både med logitech G700 och G700s för mig, tycks vara vanligt med logitech?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Maj 2006

Detta var vanligt på razer mössen förut, vet inte om det är det längre

.:Cpu:. Intel Core i7-3820 3.60GHz .:Motherbord:. Asus Rampage Iv Extreme .:Ram:. 16GB .:HDD:. 11.2TB .:Gpu:. ASUS GeForce GTX 970 4GB STRIX DC2 OC 1680x1050x32, 120Hz .:OS:. Windows 10 Pro 64-bit .:Chassi:. Fractal Design Define XlRACTAL .:Skräm:. VX2268wm 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

Tack för alla svar.

Om det hjälper någon så har jag åtminstone lyckats avsevärt mildra problemet med dubbelklick för stunden. Följde bl.a. denna guide som är för en annan modell men det är samma mikroswitchar i den, vari problemet ligger: http://www.redferret.net/?p=31008

Här är en guide hur man öppnar just MX Revolution: http://blaisephoto.fr/photos-de-la-souris-logitech-mx-revolut...

Ett otroligt pillergöra att öppna mikrobrytaren och det absolut värsta momentet var att försöka pilla tillbaka den lilla tunna kopparbrickan efter att ha böjt till den lite. Gjort proceduren två gånger för den blev bara marginellt bättre efter första försöket. Tog väl drygt en timme varje gång. Just nu är vänsterknappen rätt ok men allt böjande och pillande med den lilla kopparbrickan i mikrobrytaren har gjort att den ändrat känsla lite och blivilt lite mjuk i klicken.

Kan bara rekommendera proceduren för den som har tålamod, bra syn när det gäller små saker och en relativt stadig hand (och att musen i fråga är "expendable"). Men det är inte omöjligt!

Men för stunden kör jag på med min gamla kära MX Revolution. Det jag också har gjort är att beställt 5st nya mikrobrytare från Kina via E-bay. C:a 20kr inkl. frakt. Jag kommer först att testa att flytta en ny fräsch kopparplatta från en ny mikrobrytare till den befintliga och se om det blir bra. Funkar inte det så åker nog lödkolven fram och så byter jag hela mikrobrytaren.

| Chassi: Lian-Li PC-B25FB | PSU: Corsair HX 750W | Moderkort: ASUS P7P55D-E PRO | CPU: Core i7 870@3,5GHz | CPU-kylare: Scythe Mugen 2 | Minne: Corsair 8GB XMS3@1600 | Grafikkort: Gigabyte GTX770 | Hårddiskar: Intel520 480GB, WD Caviar Black 1TB, Samsung F3 2TB x 2 | Monitor Asus PB278Q (PLS)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010

@I_KILL_HORSES:

Tack, bra svar! Det var internt i mikroswitchen problemet var (och delvis fortfarande är). Se mitt inlägg ovan om du vill.

| Chassi: Lian-Li PC-B25FB | PSU: Corsair HX 750W | Moderkort: ASUS P7P55D-E PRO | CPU: Core i7 870@3,5GHz | CPU-kylare: Scythe Mugen 2 | Minne: Corsair 8GB XMS3@1600 | Grafikkort: Gigabyte GTX770 | Hårddiskar: Intel520 480GB, WD Caviar Black 1TB, Samsung F3 2TB x 2 | Monitor Asus PB278Q (PLS)

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det är bara att byta brytare, det är ett väldigt vanligt fel på många möss då nästan alla använder samma Omronbrytare, jag har bytt på ett gäng möss och de blir som nya efter renoveringen. Man kan samtidig passa på att byta glidytorna eftersom skruvarna ofta sitter under dem så brukar man vara tvungen att plocka bort dem för att kunna byta brytare, man bör även passa på att göra rent allt inuti, speciellt lager och läsgafflarna snurrar ju upp damm och hårstrån efter en tid.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av mrqaffe:

...speciellt lager och läsgafflarna snurrar ju upp damm och hårstrån efter en tid.

Haha, ja du skulle ha sett vilken virvel av katthår som satt och strålade ut från centrum av mushjulet innuti den.

Edit: Ps. Jättebra glidytor på min Logitech. Segt klister som verkar gå att ta bort och sätta dit hur många gånger som helst!

| Chassi: Lian-Li PC-B25FB | PSU: Corsair HX 750W | Moderkort: ASUS P7P55D-E PRO | CPU: Core i7 870@3,5GHz | CPU-kylare: Scythe Mugen 2 | Minne: Corsair 8GB XMS3@1600 | Grafikkort: Gigabyte GTX770 | Hårddiskar: Intel520 480GB, WD Caviar Black 1TB, Samsung F3 2TB x 2 | Monitor Asus PB278Q (PLS)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Scepticer:

@I_KILL_HORSES:

Tack, bra svar! Det var internt i mikroswitchen problemet var (och delvis fortfarande är). Se mitt inlägg ovan om du vill.

Fint att du identifierade problemet! Då är det bara att invänta mikrobrytare och löda på, borde gå som en dans.