Permalänk
Medlem

Gillar vi Technicolor 799 Xtream?

Jag har sett en del trådar gällande hackande av routern med att byta fw etc. Men gillar vi den 'ur lådan'? Jag hade den i ett år med Telia och hade egentligen bara positiva erfarenheter förutom att jag tyckte att GUI var något veligt. Men hastighet och stabilitet var inga problem alls. Inga externa antenner men ändå helt okej Wifi.

Nu har jag fått låna en ny Xtream sedan jag skaffade Telenor men jag har ingen större brådska att byta då min D-Link DIR-880L jobbar förvånansvärt bra. För många år sedan svor jag att aldrig använda D-Link igen men denna 880L har fungerat jättebra för mig.

Hur skulle ni ranka 799 Xtream mot andra routers?

Visa signatur

Gör mitt bästa för att bemöta alla med respekt och vänlighet. Ha det fint!

Permalänk
Medlem

Ja jag har ganska mycket erfarenhet av den routern eftersom jag sitter på it-support.

Men den har ju både 2,4 Ghz och 5 Ghz och 3 stycken wifi nätverk som också går att stänga av. Men det folk kan klaga på är wifi räckvidd. Den täcker 10-15 m och har du en vägg i mellan blir det mindre än så. Så har du otur behöver du köpa en accesspungt t.ex och då skulle jag nog köpa en router med två antenner för typ 600-1000kr så har du något som räcker längre och behöver inte ha två enheter för att få bättre räckvidd på ditt wifi.

Visa signatur

Citera så får du svar :)

Permalänk
Medlem

@Laars: Jag har uppfattat räckvidden som godkänd med tanke på att den saknar externa antenner. Jag själv bor i en tvårumslägenhet så det är inget jag direkt behöver betänka. Men min D-Link har externa antenner och klarar av minst 300mbit throughput på både trådat och wifi så den har inga problem med min 250mbit-lina. Mina föräldrar har routern med Telias FW i sitt hus och räckvidden har ändå varit okej jämfört med den gamla Inteno-router med externa antenner som de hade innan. Men det finns garanterat bättre alternativ när man ska sträcka på benen trådlöst.

Men stabil är den tycker jag. Inte upplevt problem med att behöva starta om eller sådana saker, portforward är väldigt raktfram med.

Visa signatur

Gör mitt bästa för att bemöta alla med respekt och vänlighet. Ha det fint!

Permalänk

Är inget fel på räckvidden direkt.
Mest troligt så är det dåliga förutsättningar i folks hem som försämrar det trådlösa
När jag har testat 799 xtream på kontoret på 25M och fått mellan 230-300Mbit på 5G.

Miljön är öppet kontorslandskap och några ap's emellan.
Är rätt säker på att jag inte var uppkopplad emot något internät då dem är capade till 100Mbit.

Så det går om man har bra miljö.
Testade med en iPhone X. Så mitt resultat varierar ju från andra naturligtvis.