Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Feb 2006
Skrivet av Nioreh83:

Ok. Nu har jag provat Piccolo Angelo som det tipsats om i tråden. Tog en gyrospizza, då gyrosen verkar vara det som gäller på stället. Den var okej. Lite för mesig sås, den smakade inte så mycket. Det kunde gärna få vara mer kött på. Kontentan; den ser godare ut än vad den är. Klart godkänd, men inte något exceptionellt.

Såg inte alls intressant ut dessvärre :/ ska gräva fram en bild från Kebab House på köpmangatan i Södertälje 👌
Åker någon igenom Tälje så kan jag rekommendera deras kebab pizza (gyros)

https://imgur.com/a/fswC4re

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2007

Den här tråden borde ha en varningstext som hoppar upp innan man får se bilderna. Väldigt beroendeframkallande tråd med alla bilder och recept.

Grundregel för felsökning: Bryt och begränsa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av K-D][Aramis:

Jag blev jävligt förvånad när jag var i Stockholm under en vecka förra året. Var trött på hotellmat så tänkte jag vill fan ha en riktig Kebab Alexander, var till tre pizzerior i närheten av hotellet. Ingen visste vad kebab Alexander var. Har ni inte sånt i Stockholm?

Har besökt över 50% av alla städer i Sverige och har aldrig hört talas om det.

Iskander som någon nämnde har jag sett på menyer dock.

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2019
Skrivet av The_St1g:

En kebabpizza ska ha fläskkebab på.
Dom där avlånga remsorna av nöt smakar ju fasen blaha.

Då har du bara käkat kebab på sunkhak.
Sjukt gott om det är ett bra matställe.
Fast det gäller ju all mat

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av BergHa:

Har besökt över 50% av alla städer i Sverige och har aldrig hört talas om det.

Iskander som någon nämnde har jag sett på menyer dock.

Då kan du aldrig ha varit i Värmland inte sett en Pizzeria här som inte har det, och då har jag besökt braaa många.

Ps4 Pro, Wii U, Switch, Pc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Botkyrka, Stockholm
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av K-D][Aramis:

Då kan du aldrig ha varit i Värmland inte sett en Pizzeria här som inte har det, och då har jag besökt braaa många.

Hur många städer har Värmland?

Attans, det var visst 6, jag trodde bara det var 4.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2005
Skrivet av dix_xib:

Om man inte kan ta sig till Jönköping, så får man istället ta Jönköping till Stockholm.

Kebabpizza av Jesper. Jobbade som pizzabagare för ca 15 år sedan
Ingen lång karriär men minns lite bra saker.

Sås (typ)
2 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
½ dl spad från inlagd ananas
2 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
salt & vitpeppar

Orkade inte göra riktig pizzasallad. Måste ju stå i ett dygn för att bli god Även såsen blir godare och mer rosa i färgen om den får stå till sig.

https://imgur.com/T4O6Mnv.jpg

Intressant såsrecept! Spadet från ananasen känns autentiskt, det blir ju en slaggprodukt från alla skumma Hawaii-vurmare. Aldrig att man offrar en Fanta som man kan sälja för 4000:- till någon desperat turist

Jävla mycket spad dock. Blir inte såsen för söt och vattnig av så mycket?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping (& Sthlm)
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av serdyllon:

Intressant såsrecept! Spadet från ananasen känns autentiskt, det blir ju en slaggprodukt från alla skumma Hawaii-vurmare. Aldrig att man offrar en Fanta som man kan sälja för 4000:- till någon desperat turist

Jävla mycket spad dock. Blir inte såsen för söt och vattnig av så mycket?

Höftade lite bara, kan tilläggas att jag brukade tillsätta det sist och röra om efter hand till önskad konsistens Vanligtvis gjordes såsen i stora hinkar och sedan hälldes det upp i typ stadiumflaskor.

Om man hade fanta på fat så blev det sådan, men oftast fanns de bara på burkar. Sånt fick man inte ta hur som helst för ägaren
Min erfarenhet var också att kolsyran även pajade konsistensen ytterligare så det var enklare att hitta rätt med spad.

Överkurs

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollmora
Registrerad
Jun 2005

Jag ska inte kritisera lokala varianter i Sverige då vi kebabätare inte bör kannibalisera på varandra. Är fullt medveten om att det är en tillvand smak.

Apropå kebabsåser. Jag har ätit kebab i mellanöstern och de har beroende på land ganska trevliga såser. De jag kommer att tänka på i första hand är tahina (även kallad tahini, tchina etc.), hummus (även kallad chomos) samt amba.

Min favorit är nötshawarma i lafabröd med tahina och amba (amba finns bara i några länder, Irak, Israel och kanske något mer land).

Angående köttet. Finns ju lamm-, kyckling- och nöt med vissa skillnader mellan olika länder. Både kyckling och nöt kan gärna ha fett från lamm.

Kebaben i Spanien var tyvärr inte bättre än den i Sverige. Blev faktiskt inte så imponerad av kebab i Turkiet heller. Har aldrig ätit äkta döner kebab.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2005
Skrivet av Password:

Kebaben i Spanien var tyvärr inte bättre än den i Sverige. Blev faktiskt inte så imponerad av kebab i Turkiet heller. Har aldrig ätit äkta döner kebab.

Kebabvagnarna i Berlin som kör äkta döner är så populära på småtimmarna att man oavsett promillehalt hinner nyktra till i kön innan man kommer fram. Överdriver inte när jag säger att de ofta sträcker sig till nästa kvarter.

Tyvärr tycker jag de är överskattade, men smaken är som röven, klöven.

Hummus och tahini kan man ganska enkelt göra själv, finns rätt bra hummus att köpa också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av serdyllon:

Kebabvagnarna i Berlin som kör äkta döner är så populära på småtimmarna att man oavsett promillehalt hinner nyktra till i kön innan man kommer fram. Överdriver inte när jag säger att de ofta sträcker sig till nästa kvarter.

Tyvärr tycker jag de är överskattade, men smaken är som röven, klöven.

Hummus och tahini kan man ganska enkelt göra själv, finns rätt bra hummus att köpa också.

Tahini är ju inte så mycket en sås som en sesam-pasta (dock rätt lös för att vara en pasta). Innehållet är normalt bara malda sesamfrön liksom. Så att ha det som sås ger en rätt skarp smak, men såser baserade på Tahini är ju ofta riktigt bra. Hummus ska ju också ha en del Tahini i sig.