Iphone 12-serien bjuder på mindre format och premiär för 5G

Permalänk
Skrivet av Johan.ka:

Mest troligt gör de det för att utöka marginalerna. De räknar nog med att kränga en massa laddare nu. Sen använder man miljön som get out of jail free card. Om de bryde sig om miljön så skulle de ha bytt till usb c för länge sedan.

Apple skulle säkert kunna göra om Lightning helt till att fungera med USB 3.1 standarden. För Lighting för data överföring även usb-C till Lightning är bara USB 2.0 i dataöverföring (480Mbps).
Även fast Lighting är från 2012 så är kontakten mindre än USB-C som släpptes bara för några år sen . Dom sparar plats men vill gärna se USB3.1 i lighting

Visa signatur

Laptop Asus G18 (G814JZ-N6034W)
Intel Core i913980HX 24 st kärnor ((8P 5.6GHz + 16E 2.2GHz) Antal trådar 32 st
Nvidia GeForce RTX 4080 2330 MHz12 GB, TDP 175w
Ram 32 GB, ((2 x 16GB))DDR5 SO-DIMM (4800 MHz)

Permalänk
Medlem
Skrivet av RekiN:

Kan jag ladda ned League of Legends: Wild Rift på en sekund via 5G ute på stan förblir hakan nere.

Ja, jag ser även fram emot att använda mobilen som hot-spot istället för sunkiga hotell wi-fi för arbetet, absolut, det krävs att 5G byggs ut på fler ställen än storstan, men utan kunder som kan köra det så kommer det inte byggas ut. Så toppen att fler telefoner får 5G!

Även snabbt kunna ladda ner film/TV-serie i netflix etc om man kommer på att man vill ha något att se innan flight:en (när man får flyga igen då )

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem
Skrivet av EntropyQ3:

Om EU brydde sig om miljön hade de krävt att alla telefoner skulle haft en strömkontakt som var gjord för att leverera ström (och kunde vara liten, underlätta för vattentät konstruktion och så vidare) istället för att man använder en datakommunikationskontakt/port för ändamålet.
De hade lika gärna kunnat förorda Power over Ethernet.

När det bara är batteriladdning det handlar om, skjuter USB-C vida över och bredvid målet.

Politiker bryr sig inte om miljön, det är sen gammalt.

Eller hur försvarar man att plastpåsar med låg påverkan på miljön ska kosta 7kr när papperspåsar som har högre påverkan på miljön kostar 3kr? Sen motiverar man prisskillnaden med att man vill rädda miljön.
Hur kan man förespråka sol- och vindkraft som har högre utsläpp av co2 än kärnkraft.

Visa signatur

Kinnarps 8000

Permalänk
Medlem
Skrivet av MauseRR:

Politiker bryr sig inte om miljön, det är sen gammalt.

Eller hur försvarar man att plastpåsar med låg påverkan på miljön ska kosta 7kr när papperspåsar som har högre påverkan på miljön kostar 3kr? Sen motiverar man prisskillnaden med att man vill rädda miljön.
Hur kan man förespråka sol- och vindkraft som har högre utsläpp av co2 än kärnkraft.

Dina ord är som ljuv musik i mina öron! Om bara alla tänkte så logiskt hade saker sett så annorlunda ut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segmonsson:

Med andra ord så har dom lyckats?
Tror folk läser in i detta på tok för mycket. "Dom säljer bara för folk är dumma, det är status, dom har en massa anhängare, osv osv." Deras telefoner ger en bättre allround upplevelse än alla andra och därför säljer dom bra. Det kan vara lite av de övriga ovan också men folk är ju väldigt nöjda med sina iPhones. Det är världens högs värderade företag av en anledning.

Precis, det handlar inte specifikationsonani som många sysslar med, eller för den delen att vara först ut med det senaste. Apple ger en enhetlig upplevelse som är bra på allt och i flera fall ledande.

Citat:

Sedan tror jag Apple gynnas extremt av alla haters (android fanboys) som känner sig tvingade att berätta för Svensson hur överlägsna deras (insert brand) är. Samt att man är dum i huvet som köper apple.

Roligast är det när folk som egentligen är rätt okunniga ska berätta för andra hur överlägsna deras telefoner är och att det bara är okunnig folk som köper Apple. Annars är det ju intressant hur enormt stor andel negativa inlägg nyheterna om Iphones får. Jag undrar om det är folk som behöver övertyga sig själva om att de gjort rätt val.

Citat:

Har själv haft android de senaste åren, innan dess Iphone. Jag bytte just för jag var sugen att testa alla highspec telefoner med oled och allt vad det var, samt att Apple höjde priserna hela tiden. Det jag kommit fram till är att det finns bättre skärmar, vassare kameror, snabbare processorer, mer lagring, mer ram, mer Hz etc. Men i helhet finns ingen som levererar en bättre produkt (mjukvara & hårdvara) än apple. Jag tröttnade själv på Apple när dom började höja priserna så mycket runt när Iphone X kom. Men nu har Samsung också fått för sig att typ ta lika mycket betalt så jag vet inte vad som händer.

Ungefär samma här. Bytte till OnePlus 7 Pro från en Iphone Xs för ett år sedan. Tycker priserna dragit iväg för mycket. Dessutom försöker jag dra ner på onödiga utgifter så mycket som möjligt genom att minska på villhöver-sakerna.

Citat:

För tillfället har jag en Oneplus 7 pro som jag köpte för det var 90Hz och en massa fräcka grejer.
Men i helhet är jag så sjukt missnöjd med den. Batteriet suger, kameran suger, det går knappt att prata i telefonen för samtalskvaliten är så dålig, Oxygen os är inte optimerat mot en del appar, telefonen blir orimligt varm till och från etc.
Det enda bra med telefonen är skärmen. Skärmen är verkligen grym med oled och 90Hz.

Jag hade ungefär samma upplevelse med Onepls 7 Pro. Batteriet var bra i början men blev riktigt trött efter ett år. Kameran var okej. Hade inga problem med värme men samtalskvalitén var medioker. Touch var buggigt och riktigt frustrerande ibland. Fingeravtrycksläsaren var seg.
Skärmen var okej men inte så välkalibrerad. 90Hz var trevligt innan batteriet började lessna. Jag var rätt säker på att det inte skulle bli någon ny Oneplus men...

Citat:

Så nu blir det att köpa en ny telefon och denna gången vill jag inte snåla. Samsungen var jag ju som sagt väldigt nöjd med men en S20 Ultra(14990kr) kostar ju mer än Iphone 12 Pro max(13795kr). Jag köpte Samsung från början då jag tyckte att Iphone blivit dyrt. Nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra..

Bytte till Oneplus Nord för några veckor sedan. Såhär långt har den faktiskt funkat bättre än 7 Pro. Skärmen är mer välkalibrerad, fingeravtrycksläsaren är bättre, ingen buggig touch, den känns faktiskt snabbare och hela konstruktionen känns bra i handen. Plast och glaskombon är faktiskt riktigt trevlig. För priset har jag svårt att hitta något att klaga på. Det återstår dock att se hur den funkar om ett år.

Permalänk
Medlem
Skrivet av RekiN:

Kan jag ladda ned League of Legends: Wild Rift på en sekund via 5G ute på stan förblir hakan nere.

Haha, fair enough

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Fotografer använder väl en kamera hoppas jag

Absolut, men en smartphone är en kamera idag och just Apple verkar ha satsat lite extra på den biten

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av the squonk:

Absolut, men en smartphone är en kamera idag och just Apple verkar ha satsat lite extra på den biten

Jag tror kamperafunktionerna är oerhört viktigt för den kvinnliga marknaden där iPhonen är väldigt stark. Instagram, Snapchat med mera är populärt bland unga kvinnor. Det är viktigt för Apple att vara starkast där

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Snyft:

Men om vi kollar på Poco F2 för 339€:

Visst du får bättre IP med en Iphone men är det värt mer än dubbla priset egentligen?

Med någon lågpris android så får du en OLED-skärm av odefinierad kvalitet, säkert inget underverk i ljusstyrka, färgkorrekthet, dynamik, uniformitet och så vidare. Till och med Googles lurar har haft OLED-paneler med mindre fantastisk prestanda. Med Apple kan du vara säker på att du får i princip det bästa som går att uppbringa för tillfället, och att skärmen är ljusstark och kalibrerad.

Samma grej med kamerorna, köper du en budget androidlur så kan du ju förvisso ta bilder såklart, men de tenderar att vara betydligt glåmigare och oskarpare än vad iPhone och andra premiumlurar presterar. Så man får vad man betalar för där också.

Sedan så är väl Antutu inte det mest verklighetsnära prestandatestet direkt heller, så vad för siffror den spottar ur sig skulle jag personligen inte fästa så stor vikt vid.

Skrivet av cracko:

Ok. Jag menar egentligen sladden. Den sladden man får med nu kommer inte passa i en gammal iphone-laddare så vet inte hur de tänkte.

Som jag sa i mitt förra inlägg till dig, om du har en gammal laddare har du säkert också en gammal sladd att koppla in i den. Så använd den då, typ. Apples tänk är väl att du inte ska försöka koppla in deras nya sladd i en sleten gammal USB-A laddare då de redan har producerat över 2 miljarder sådana laddare och sladdar (utöver alla andra tredjepartsprodukter som också existerar), utan att du ska ha en sladd som funkar i nyare utrustning som använder USB-C. Är väl inget konstigt med det?

Skrivet av Chibariku:

Och enligt LennyV är det inte längre fallet med iPhones att det går få bra deals.

Jag skrev om mina personliga erfarenheter (som varit bara med 3, bör nog tilläggas - jag är kass på att spana runt bland olika leverantörer.) Andra har skrivit om sina, här i tråden.

Sedan så är det ju generellt svårare att få en "bra deal" med premium-produkter i framkanten av vad marknaden kan leverera. Typ, om någon vet att folk är villiga att betala tolv papp för en viss telefon, varför skulle de sälja samma lur till dig för mindre? Men visst. Undantag kan ju ske, typ om något företag vill köpa sig kunder och utöka sina marknadsandelar till priset av subvention av dyra telefoner, till exempel. Men det var som sagt inget jag såg röken av, tvärt om ville de sälja dyr lur till mig för ännu mer. Abbonnemanget tillkom sedan utöver det, så månadskostnader på över 600 pix typ. Jättelockande! lol

Skrivet av Sidde:

Att de spenderar så enormt mycket tid till kameran och foton men det är så oerhört långt bort från kvaliteten av en systemkamera, till och med en äldre systemkamera från 10-15år sedan kommer ta så mycket bättre bilder.

Det är inte längre någon jätteskillnad mellan prosumer systemkameror och de bästa mobilkamerorna. Visst, är du fotografiskt kunnig och har rätt utrustning så kan du säkert ta ännu bättre bilder, men är den skillnaden verkligen värt pengautlägget och besväret att släpa med sig en stor och tung kamera överallt (och eventuellt också en lins/blixtväska)? Sedan tjorva med att byta linser och så vidare, fippla med plastlock hit och dit... Mjä, lockar inte så mycket.

Den absolut bästa kameran är ju den man faktiskt har med sig när tillfället ger sig, och det är ju mobilen nuförtiden.

Citat:

Känns lite hopplöst med dessa kameror, bilderna med min 11 Pro är väl enbart för att tittas på i en telefon.

"Väl". Den tar ju HDR-foton med högt färgdjup, så att titta på dem bara i en pytteskärm på mobilen som har typ 1/3 pixelantalet mot kameran är väl lite bortkastat. Du kan såklart titta på bilderna med vad du vill. Många gör det, iphone har använts för att ta foton till tidningsomslag och alltmöjligt. (Folk gör ju professionella filmer med dem också vilket du säkert känner till, och det lär öka med årets lur när den kan filma direkt i Dolby Vision.)

Citat:

Computational Photography lägger för mycket fokus på att rätta till bilden på folks ansikten etc. men det fungerar mindre bra med bakgrunder i skog, hav etc. då detaljerna bara blir "crap".

Jag vet inte vad för fakta du har för att understödja sådana slutsatser. Både Apple och Google använder alltid naturfoton i sina "beräknande kamera"-presentationer och har gjort så i flera år nu och resultatet har alltid sett fenomenalt ut i mina ögon. Glömmer typ aldrig bilden från Central Park Google visade när de premiärvisade sin nattkamera och det såg ut som dagsljus... Och återigen, bilderna som Apple visade igår såg då absolut inte crap ut, inte ens med motljus rätt i kameran.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Hade man pratat om att göra förpackningen mindre så hade det väl varit ganska enkelt för många tillverkare idag men just nu är förpackningen en stor del av konceptet. Då många uppackningsfilmer visas på youtube så funkar det inte längre med en enkel kartong där allt är inkastat utan allt ska vara snyggt förpackat i en ordentlig låda i kraftig kartong med loggor och ornament i guld. Här skulle det finnas mycket pengar och miljö att spara men samtidigt skulle det se sämre ut på filmerna och då skulle folk köpa mindre. Vi pratar PR och sånt är viktigt.
Snacka om bortkastat då det första jag gör är att kasta kartongen.

Så är det naturligtvis, unboxing är bra billig reklam.
Nu har jag inte köpt en iPhone på länge, men kollar jag i lådan för min 1st gen iPhone se är det knappt någon wasted space.
Mer än hälften av höjden tas upp av laddare och hörlurar.
Samma sak i lådan för min note 9.
Tittar jag på bilden de visar här https://www.apple.com/se/iphone-12/ ser lådan mindre ut.

Hade såklart kunnat vara ännu mindre, men det hade förmodligen påverkat unboxing negativt.

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk
Avstängd
Skrivet av MaxieTheHatter:

Så är det naturligtvis, unboxing är bra billig reklam.
Nu har jag inte köpt en iPhone på länge, men kollar jag i lådan för min 1st gen iPhone se är det knappt någon wasted space.
Mer än hälften av höjden tas upp av laddare och hörlurar.
Samma sak i lådan för min note 9.
Tittar jag på bilden de visar här https://www.apple.com/se/iphone-12/ ser lådan mindre ut.

Hade såklart kunnat vara ännu mindre, men det hade förmodligen påverkat unboxing negativt.

Nu var kanske inte just telefoner det bästa alternativet men kolla på ex GPU:er och framförallt CPU:er.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Precis, det handlar inte specifikationsonani som många sysslar med, eller för den delen att vara först ut med det senaste. Apple ger en enhetlig upplevelse som är bra på allt och i flera fall ledande.

Roligast är det när folk som egentligen är rätt okunniga ska berätta för andra hur överlägsna deras telefoner är och att det bara är okunnig folk som köper Apple. Annars är det ju intressant hur enormt stor andel negativa inlägg nyheterna om Iphones får. Jag undrar om det är folk som behöver övertyga sig själva om att de gjort rätt val.

Ungefär samma här. Bytte till OnePlus 7 Pro från en Iphone Xs för ett år sedan. Tycker priserna dragit iväg för mycket. Dessutom försöker jag dra ner på onödiga utgifter så mycket som möjligt genom att minska på villhöver-sakerna.

Jag hade ungefär samma upplevelse med Onepls 7 Pro. Batteriet var bra i början men blev riktigt trött efter ett år. Kameran var okej. Hade inga problem med värme men samtalskvalitén var medioker. Touch var buggigt och riktigt frustrerande ibland. Fingeravtrycksläsaren var seg.
Skärmen var okej men inte så välkalibrerad. 90Hz var trevligt innan batteriet började lessna. Jag var rätt säker på att det inte skulle bli någon ny Oneplus men...

Bytte till Oneplus Nord för några veckor sedan. Såhär långt har den faktiskt funkat bättre än 7 Pro. Skärmen är mer välkalibrerad, fingeravtrycksläsaren är bättre, ingen buggig touch, den känns faktiskt snabbare och hela konstruktionen känns bra i handen. Plast och glaskombon är faktiskt riktigt trevlig. För priset har jag svårt att hitta något att klaga på. Det återstår dock att se hur den funkar om ett år.

Riktigt välkomponerat och sakligt svar. Var osäker på att skicka min inlägg först då jag tänkte det skulle trampa någon på tårna men blev positivt överraskad.
Kul att höra angående OnePlus Nord. Verkar prisvärd men tror inte jag vågar ge dom en till chans efter denna upplevelsen. Vi får se

Visa signatur

|MB: MSI X570 GAMING PLUS |CPU: Ryzen 5600X @ 4800Mhz |GPU: ASUS RTX 2070 SUPER ROG Strix |RAM:Corsair Vengeance RGB PRO @ 3600Mhz|SSD Corsair Force MP510 960GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hatesunday:

Apple skulle säkert kunna göra om Lightning helt till att fungera med USB 3.1 standarden. För Lighting för data överföring även usb-C till Lightning är bara USB 2.0 i dataöverföring (480Mbps).
Även fast Lighting är från 2012 så är kontakten mindre än USB-C som släpptes bara för några år sen . Dom sparar plats men vill gärna se USB3.1 i lighting

Det går att använda porten för USB 3.1-hastigheter (därmed inte existerande kablar, av förklarliga skäl) men jag tror inte att Apple är så intresserad av det.

Även om Lightning är mindre än USB-C så är det ingen fantastiskt bra port. Det fastnar ofta ludd i den (något vi vet att Apple har problem med, eftersom det är det vanligaste skälet till att folk kommer in på Apple Store med "trasig" telefon) och det är inte ovanligt med brännmärken på ett bleck för att den har haft halvtaskig kontakt. Över tid slits den. Om jag skulle ranka Lightning så hamnar den över micro-USB, men definitivt under USB-C.

Skrivet av MauseRR:

Politiker bryr sig inte om miljön, det är sen gammalt.

Eller hur försvarar man att plastpåsar med låg påverkan på miljön ska kosta 7kr när papperspåsar som har högre påverkan på miljön kostar 3kr? Sen motiverar man prisskillnaden med att man vill rädda miljön.
Hur kan man förespråka sol- och vindkraft som har högre utsläpp av co2 än kärnkraft.

Väldigt mycket OT, men men: plastpåseskatten existerar för att den engagerar folk. Syftet är att folk skall prata om den, för den debatten profilerar regeringen som miljövänlig medan alla som kritiserar den som "miljöbovar". Ergo - the only winning move is not to play. Ignorera den bara.

Skrivet av Zipparn:

Jag tror kamperafunktionerna är oerhört viktigt för den kvinnliga marknaden där iPhonen är väldigt stark. Instagram, Snapchat med mera är populärt bland unga kvinnor. Det är viktigt för Apple att vara starkast där

Bättre kamera är viktigt för att det driver uppgraderingar från gamla iPhones. Min gamla iPhone 5S var helt OK under hela den period jag använde den, och jag bytte (till första SE) bara för att jag bytte jobb och de tryckte på mig en - annars hade jag stannat med vad jag hade. Bättre kamera var det enda bland de nyare som fick mig att fundera. Apple jobbar på kameran för att alla som sitter med en iPhone X eller däromkring och fortfarande tycker att den är helt OK skall ha en anledning att uppgradera. Annars är det nämligen farligt lite som skiljer mellan en iPhone X och nyaste 12 Pro. (För vanliga iPhone 12 är det lite annorlunda, eftersom skärmen är helt ny jämfört med 11/XR, och det finns dessutom en lite mindre modell som kommer att utlösa uppgraderingar).

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segmonsson:

Med andra ord så har dom lyckats?
Tror folk läser in i detta på tok för mycket. "Dom säljer bara för folk är dumma, det är status, dom har en massa anhängare, osv osv." Deras telefoner ger en bättre allround upplevelse än alla andra och därför säljer dom bra. Det kan vara lite av de övriga ovan också men folk är ju väldigt nöjda med sina iPhones. Det är världens högs värderade företag av en anledning.

Sedan tror jag Apple gynnas extremt av alla haters (android fanboys) som känner sig tvingade att berätta för Svensson hur överlägsna deras (insert brand) är. Samt att man är dum i huvet som köper apple.

Har själv haft android de senaste åren, innan dess Iphone. Jag bytte just för jag var sugen att testa alla highspec telefoner med oled och allt vad det var, samt att Apple höjde priserna hela tiden. Det jag kommit fram till är att det finns bättre skärmar, vassare kameror, snabbare processorer, mer lagring, mer ram, mer Hz etc. Men i helhet finns ingen som levererar en bättre produkt (mjukvara & hårdvara) än apple. Jag tröttnade själv på Apple när dom började höja priserna så mycket runt när Iphone X kom. Men nu har Samsung också fått för sig att typ ta lika mycket betalt så jag vet inte vad som händer.

För tillfället har jag en Oneplus 7 pro som jag köpte för det var 90Hz och en massa fräcka grejer.
Men i helhet är jag så sjukt missnöjd med den. Batteriet suger, kameran suger, det går knappt att prata i telefonen för samtalskvaliten är så dålig, Oxygen os är inte optimerat mot en del appar, telefonen blir orimligt varm till och från etc.
Det enda bra med telefonen är skärmen. Skärmen är verkligen grym med oled och 90Hz.
Resten funkade bra i 8-9 månader, sedan har det gått utför. Innan denna hade jag en Samsung Galaxy note, den var jag så jäkla nöjd med. Jag hade tänkt köpa en till Samsung efter denna men dom höjde också priserna en massa så jag bestämde mig för att snåla lite och köpte en OnePlus.

Så nu blir det att köpa en ny telefon och denna gången vill jag inte snåla. Samsungen var jag ju som sagt väldigt nöjd med men en S20 Ultra(14990kr) kostar ju mer än Iphone 12 Pro max(13795kr). Jag köpte Samsung från början då jag tyckte att Iphone blivit dyrt. Nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra..

edit: Såg att det blev vädigt mycket text men för att ge en annan synvinkel

Dold text

Enligt mig så summerar Apples bästa slogan (tror dock detta var om deras datorer):

It just works.

En av fördelarna med Apple är att dom tillverkar så pass få modeller och man vet att man får någonting som kommer fungera utan några större problem. Bryr sig den stora massan om kameran och skärm är något bättre jämfört med någon annan mobiltillverkare? När man köper en Apple-telefon så vet man ändå att man får en bra telefon.

Samsung tex, hur många modeller släpper dom inte? Allt ifrån budget för några hundralappar till flaggskepp.

Detta med att folk inte vill ha 120Hz... Men folk vill ha A14 cpun för att starta crysis? Folk hade nog märkt mer skillnad på att gå upp till 120Hz istället för nya cpun. "Har alla blivit mobile gamers och behöver prestandan?" Varför kompensera när man kan få båda?

Aldrig haft android så vad menar folk med operativuppdateringar kan dröja månader? Kommer det ofta uppdateringar man vill ha? Senaste iOS jag såg fram emot var iOS 11 som släpptes 2017... Det var sista gången jag installerade iOS på release för det var helt bedrövligt buggigt och det jag såg fram emot med den versionen var en upphottad mediepanel, så egentligen inga nya funktioner.

Visa signatur

7800x3D | 7900 XTX | Custom loop | Samsung Neo G7 | Razer Deathadder Pro v3 | Razer Huntsman | Sennheiser HD 660S | Hifiman Arya Stealth | Denafrips Ares II | Drop THX AAA 789 | Macbook Pro 13" Retina för studier

Permalänk
Medlem
Skrivet av link77:

Du upplever inte stuttering när det växlar Hz? eller har du allt eller inget? Ser ingen försämring i färger osv ?

Vet inte vad du menar med "växlar Hz", jag har en Galaxy S20+ och den tror jag inte har variabel uppdateringsfrekvens, är nog 120Hz hela tiden. Inte märkt någon försämring av färger heller, men har inte kört 60Hz på länge

Permalänk
Hedersmedlem

*Flamebait/meningslösa inlägg raderade*

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Esim, vanligast nu är att man köper till det som en extra abonnemang vid sidan av. Så kan man skippa den klumpiga mobilen när man ska ut och jogga.
Har man en smärtgräns på 3000kr så är det riktigt billiga kinalurar och liknande man får kolla på, lite högre budget så kan det bli en Samsung. Och är man beredd på att betala över 12 000kr för en standardstor mobil idag (6,7"), ja då kan man välja Apples.

För just 3500 kr får du en Motorola Moto G 5G Plus eller Xiaomi Mi 10 Lite. Dvs 5G-telefoner med Snapdragon 765. Vill man hellre ha koreanskt får man välja bort 5G NR, Samsung, LG, Nokia/HMD och Sony har alla telefoner under 3000 kr.

Riktigt billiga telefoner är sub 1000 kr

Permalänk
Medlem

Apple inkluderar inte någon laddningsadapter för att rädda miljön eftersom det redan finns så många i våra hem redan, men de inkluderar en USB-C kabel som inte är kompatibel med adaptrar som är av generationen Iphone 10 eller äldre. Folk som har en Iphone 10 eller äldre kommer alltså behöva köpa en separat adapter som paketeras och skeppas fristående.

Företag måste fan ta och sluta spela med klimatet-kortet när de skär ner på sina egna utgifter. För inte fan blev telefonen billigare för konsumenten av att exkludera laddare och hörlurar.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem

Iphone 12 mini vill jag ha! ( Ska bara vänta tills jag vunnit på triss)
En liten telefon som även är bra är något jag eftersökt länge!

Permalänk
Medlem

Blev smartphoneägare för första gången på många år i april/maj när iPhone SE kom. Önskar nästan nu att jag hade hållit ut för minin ser riktigt fin ut, hoppas de fortsätter satsa på den storleken ett par generationer tills jag behöver uppdatera.

Rörande det eviga Android vs iOS kriget handlar det väl om vilka behov man har? För mig var iphone självklart eftersom den fungerar så bra med våra ipads, vår apple tv, macbooken och homekit. Tycker Apples ”fängelse” är rätt bekvämt.

Visa signatur

Primär: R9 3900X | ASUS X570-F Gaming | NH-D15 | 64GB@3200MHz | RTX 3080 10GB | Seasonic 850W | Fractal Define R6 |
Gamla bettan: i5 750@3.8GHz | 8GB | HD5770 | Corsair VS 550W | FD R2 |

Permalänk
Medlem

Jag kan inte förstå varför folk ödslar energi på att klaga / smutskasta andra märken. Allt borde väl handla om att välja något som man själv är nöjd med och glad över?

Själv valde jag Apple för ett antal år sedan och är nöjd med mitt val, visst har det funnits saker o ting man retat sig på men i det stora hela är det tummen upp. Använder iPhone, iPad, Apple TV och Apple Watch. Tycker deras ekosystem fungerar riktigt bra!

Visa signatur

Xbox Series X | Acer Nitro XV272UV | Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed Yellow Switch | Razer DeathAdder V2 Pro HyperSpeed | Turtle Beach Stealth 600X GEN2 | Mitt galleri här på Sweclockers

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Apple inkluderar inte någon laddningsadapter för att rädda miljön eftersom det redan finns så många i våra hem redan, men de inkluderar en USB-C kabel som inte är kompatibel med adaptrar som är av generationen Iphone 10 eller äldre. Folk som har en Iphone 10 eller äldre kommer alltså behöva köpa en separat adapter som paketeras och skeppas fristående.

Företag måste fan ta och sluta spela med klimatet-kortet när de skär ner på sina egna utgifter. För inte fan blev telefonen billigare för konsumenten av att exkludera laddare och hörlurar.

Varför fungerar inte adaptrarna?

Jag stör mig också på detta tilltag. Själva idén är det inget fel på. Onödigt att skicka med saker som de flesta inte behöver. Om de nu justerat priset hade jag köpt det. Nu känns det mer som godhetssignalerande samtidigt som de skor sig lite extra. Och de säger att de är måna om sina kunder, samtidigt som de inte ens kan bjuda tillbaka detta lilla till alla kunder som gjort dem till ett av världens rikaste företag?

Gillar inte den stilen alls. Jag är också den typen som störde mig rejält när de bytte till en kortare sladd på iPad Pro.

Nu påverkar inte själva grejen mig. Även ifall jag köpt en iPhone så har jag två eller tre laddare och ett par kablar. Det är lugnt. Nya sladden borde även funka bra till den större laddaren på iPad, eller frontpanelens USB-C på datorn. Jag har även ett par Oneplus-laddare och sladdar. Behöver inget nytt där. Men grejen att inte justera priset känns bara sniket, och sånt gillar jag inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segmonsson:

Riktigt välkomponerat och sakligt svar. Var osäker på att skicka min inlägg först då jag tänkte det skulle trampa någon på tårna men blev positivt överraskad.
Kul att höra angående OnePlus Nord. Verkar prisvärd men tror inte jag vågar ge dom en till chans efter denna upplevelsen. Vi får se

Jag förstår hur du tänker. Stod själv och vägde i valet. Tillslut tänkte jag att blir jag missnöjd igen kostar det inte så mycket att sälja den och skaffa något annat. Sen är det också lite av ett experiment att se hur billig telefon jag kan leva med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Varför fungerar inte adaptrarna?

Jag stör mig också på detta tilltag. Själva idén är det inget fel på. Onödigt att skicka med saker som de flesta inte behöver. Om de nu justerat priset hade jag köpt det. Nu känns det mer som godhetssignalerande samtidigt som de skor sig lite extra. Och de säger att de är måna om sina kunder, samtidigt som de inte ens kan bjuda tillbaka detta lilla till alla kunder som gjort dem till ett av världens rikaste företag?

Gillar inte den stilen alls. Jag är också den typen som störde mig rejält när de bytte till en kortare sladd på iPad Pro.

Nu påverkar inte själva grejen mig. Även ifall jag köpt en iPhone så har jag två eller tre laddare och ett par kablar. Det är lugnt. Nya sladden borde även funka bra till den större laddaren på iPad, eller frontpanelens USB-C på datorn. Jag har även ett par Oneplus-laddare och sladdar. Behöver inget nytt där. Men grejen att inte justera priset känns bara sniket, och sånt gillar jag inte.

Den medföljande sladden passar inte med en gammal laddare

Sladden har usb-c i ena änden, gamla laddarna har usb-a

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Har detta någonsin varit ett problem i verkligheten? Apples tidsangivelser brukar vara väldigt träffsäkra (och bygger på mer än deras egna appar). När har det hänt att batteritiden påtagligt försämrats i specifika fall mot föregående generation?
Hur skulle en angivelse av milliamperetimmar hjälpa? Om batteriet så har mindre, lika eller större kapacitet än föregående generation så vet vi ändå inte hur energieffektiv hårdvaran och nya iOS kommer vara.

Gå in på valfri mobiltelefontillverkares hemsida (utöver Apple), klicka på en valfri telefon, välj specifications, och vips så hittar du batteriets kapacitet angedd i milliamperetimmar. Du tycker inte det är märkligt att Apple är i princip den enda avvikaren i världen från denna "ohjälpsamma" industristandard?

Enligt PhoneArena har iPhone 11 Pro Max en batterikapacitet på 3969 mAh, medan iPhone 12 Pro Max-batteriet uppskattas ha en kapacitet på 3687 mAh. Möjligtvis kan den mer energisnåla hårdvaran i den nyare modellen kompensera för detta, men å andra sidan skulle samma argument kunna missbrukas av alla andra mobiltelefontillverkare i världen som vill dölja hur de har snålat med batteriet så snart de har optimerat någon annan del av telefonen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Jag stör mig också på detta tilltag. Själva idén är det inget fel på. Onödigt att skicka med saker som de flesta inte behöver. Om de nu justerat priset hade jag köpt det. Nu känns det mer som godhetssignalerande samtidigt som de skor sig lite extra. Och de säger att de är måna om sina kunder, samtidigt som de inte ens kan bjuda tillbaka detta lilla till alla kunder som gjort dem till ett av världens rikaste företag?

iPhone 12 Pro är $50 billigare än iPhone 11 Pro om du jämför samma lagringsutrymme (256 mot 256 eller 512 mot 512 GB). Basvarianten kostar samma, men det är dubbelt så mycket lagring (128 istället för 64) vilket kostar $50 om du gör den uppgraderingen på en iPhone 12 (som kommer med 64GB som bas). På så sätt är priset $50 lägre, det är bara dolt i att de gör en uppgradering av lagringen.

Det blir värre om du jämför iPhone 11 med 12. iPhone 11 kostade $699, vilket är vad iPhone 12 mini kostar nu. Den ”vanliga” iPhone 12 kostar $100 mer. Dock är de produkterna inte speciellt lika - 12orna har 3x OLED nu, och skillnaden mot 12 Pro är faktiskt ganska liten. 12 Pro har zoomlinsen (så tre totalt) och en LIDAR som känns helt meningslös än så länge. Faktum är att jag undrar vem som skall köpa en 12 Pro? OK om man köper en Pro Max om man absolut måste ha en massiv telefon, men den vanliga 12 Pro känns väldigt dyr för det lilla extra man får. Faktum är att en 12a slår förra årets 11 Pro på allt utom just den där zoomlinsen, och det för $200 mindre.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem
Skrivet av mpat:

Det blir värre om du jämför iPhone 11 med 12. iPhone 11 kostade $699, vilket är vad iPhone 12 mini kostar nu. Den ”vanliga” iPhone 12 kostar $100 mer. Dock är de produkterna inte speciellt lika - 12orna har 3x OLED nu, och skillnaden mot 12 Pro är faktiskt ganska liten. 12 Pro har zoomlinsen (så tre totalt) och en LIDAR som känns helt meningslös än så länge. Faktum är att jag undrar vem som skall köpa en 12 Pro? OK om man köper en Pro Max om man absolut måste ha en massiv telefon, men den vanliga 12 Pro känns väldigt dyr för det lilla extra man får. Faktum är att en 12a slår förra årets 11 Pro på allt utom just den där zoomlinsen, och det för $200 mindre.

12an har aluminiumkant medan Pron är stål, jag tror jag kommer på på Pron istället av just den anledningen faktiskt. Lär hålla sig finare över tid eftersom alu är så mjukt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Varför fungerar inte adaptrarna?

Jag stör mig också på detta tilltag. Själva idén är det inget fel på. Onödigt att skicka med saker som de flesta inte behöver. Om de nu justerat priset hade jag köpt det. Nu känns det mer som godhetssignalerande samtidigt som de skor sig lite extra. Och de säger att de är måna om sina kunder, samtidigt som de inte ens kan bjuda tillbaka detta lilla till alla kunder som gjort dem till ett av världens rikaste företag?

Gillar inte den stilen alls. Jag är också den typen som störde mig rejält när de bytte till en kortare sladd på iPad Pro.

Nu påverkar inte själva grejen mig. Även ifall jag köpt en iPhone så har jag två eller tre laddare och ett par kablar. Det är lugnt. Nya sladden borde även funka bra till den större laddaren på iPad, eller frontpanelens USB-C på datorn. Jag har även ett par Oneplus-laddare och sladdar. Behöver inget nytt där. Men grejen att inte justera priset känns bara sniket, och sånt gillar jag inte.

De tidigare adaptrarna, som jag gissar på att majoriteten Iphone-ägare har, har standard USB (typ A), men sen Iphone 11 så har de gått över till USB-C, vilket är kabeln de skickar med Iphone 12. Målet med detta var, enligt de själva, att bidra till en minskad miljöpåverkan, men att skicka med en kabel som aldrig kommer till användning måste ju vara höjden av onödig miljöpåverkan? Jag tycker att de åtminstone kunde ha räknat av priset för en adapter och hörlurar, men att skala av och behålla samma pris gynnar bara Apple, och ingen verkar motsätta sig bara för att Apple spelade klimatkortet.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Stefflo:

Då många uppackningsfilmer visas på youtube så funkar det inte längre med en enkel kartong där allt är inkastat utan allt ska vara snyggt förpackat i en ordentlig låda i kraftig kartong med loggor och ornament i guld. Här skulle det finnas mycket pengar och miljö att spara men samtidigt skulle det se sämre ut på filmerna och då skulle folk köpa mindre. Vi pratar PR och sånt är viktigt.

Om man tillverkar en produkt med ansenlig produktionskostnad och tillhörande försäljningspris så är det ju dumt om enheter skadas under frakt på grund av att förpackningen är alltför vek. Snålheten bedrar visheten, som det sägs ibland. Och verkligen inte miljömedvetet heller, en kvaddad iphone 12 pro max skulle motsvara många Apple-pappkartonger i miljökostnad...

Citat:

Snacka om bortkastat då det första jag gör är att kasta kartongen.

Kartongen är juh iofs bra att ha kvar medan garantitiden fortfarande gäller och man behöver skicka in prylen på service. Exempelvis säger Proshop att man måste spara originalemballaget för retur vid garantiärenden vill jag minnas.

Skrivet av mpat:

Det går att använda porten för USB 3.1-hastigheter (därmed inte existerande kablar, av förklarliga skäl) men jag tror inte att Apple är så intresserad av det.

Den ursprungliga iPad Pro kunde köra 5Gbit USB3 över lightning med den sladd som levererades i kartongen. Tror att iPhone Pro också kan det, och är dessutom relativt säker på att de USB-C till lightning-sladdar Apple levererar med diverse produkter också har full uppsättning med ledare (åtta stycken) för USB3-kompabilitet, de är iallafall märkbart tjockare än de gamla 4-ledars sladdarna som bara stödjer USB2-hastighet.

10Gbit/s vettifasen men förmodligen inte. Tror inte flashminnet i en iPad eller iPhone skulle palla med sådana hastigheter ändå så det spelar väl ingen roll oavsett...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Marcusk:

Priserna ligger uppe på svenska Apple-sidan. De verkar ta 9995kr för vanliga iPhone 12! Något verkar ha gått fel när de översatt till svenska priser. 12 PRO ligger på 12495kr.

Skrivet av Leyer:

Nej, lägg på moms, kopieringsavgift, kemikalieskatt osv sen måste du ju runda av så att det blir ett "snyggt pris" så får du de priserna.

Skrivet av H4tten:

För de som nämner priset:

Kan vara intressant att notera att Note 20 Ultra 5G med 128 GB lagring lanserades för 1299 USD, medan vi i Sverige får 256 GB till priset 14590 SEK. Det ger 11,2 SEK / USD, ungefär. För iPhone 12 går vi från 799 USD till 9995 SEK, dvs 12,5 SEK / USD, ungefär.

I USA visas alla pris­er utan moms, så kallad “salestax”. Den vari­er­ar mel­lan del­stater och lig­ger mel­lan 0 och 10% av köp­be­lop­pet. Här i Sverige är det 25% som gäller. Copy­swede tar ut pri­vatkopieringsavgift på 3,50 per GB.kemikalieskatten är dock på 120 kronor per kg plus moms men Apple får avdrag på 50% då iPhone inte ha någon Brom i sig och klorföreningshalten ligger under gränsvärdet. Så den slutar på 13 kr
källa: https://teknikveckan.se/darfor-ar-iphone-mycket-dyrare-i-sver...
Men som @H4tten: skriver så vill nog Apple i Sverige ha in lite extra pengar också om man jämför med tex Samsung. Beror nog på deras trogna kundkrets i Sverige.

källa
Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]