Permalänk
Medlem

Hjälp med ny skärm

Hej

Som rubriken lyder så behöver jag lite hjälp att välja skärm.

Vad jag behöver är en skärm som kan allt en PS5 behöver och även en gaming dator. Datorn är inte inköpt än men det kommer vara ett RTX 4080 i den. HDMI 2.1 är väl ett måste om jag förstått allt rätt, och det kan man koppla datorn till också förmodar jag?

Jag har kollat runt på 32 tums upp till 34 tums, både böjd och vanlig. Har fått för mig att curved ska vara bra för gaming men det har jag nog mest läst på annonser och sådant o vette fan om jag ska lita på det. Sen så kommer skärmen stå på ett bord som är 80 cm djupt om det spelar någon roll. Vill inte sitta för nära när jag sitter vid datorn samtidigt som jag vill inte sitta för långt ifrån när jag lutar mig tillbaka med PS5 kontroll. Vet inte om det finns någon bra mellanpunkt.

Smärtgränsen för priset går väl runt 10 till 12 tusen men kan betala mer om det behövs.

Någon som har några tips?

Permalänk
Medlem

Strax över din prislapp, samt lite mindre än du tänkt dig.
Men vill ändå slå ett slag för LG 27GR95QE
Jag är som du också av intrycket att curved är nice, när man sitter rakt framifrån, alltså inte en tv, men för en monitor är det ypperligt.
Tror dock att den skärmen skulle väga upp fördelarna med curved, i sin oled panel.
Även om den inte är 4k, så eftersom den är 27", så tror jag du klarar dig på 1440p.

Annars tror jag på Samsung Odyssey Neo G7 S32BG750

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Avstängd

Tycker curved tvärtom är viktigast för kontorsarbete om man har dubbla eller en stor skärm, så texten kommer mer på samma avstånd från ögonen. Annars är det dubbelt så långt till bokstäverna från ögat sett ute i periferin, något överdrivet.