Ahahaha, ni suger. ;) (CRT-tråd)

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=AgV=-
Varför?

Tyvärr så finns det ju folk då som faktiskt inte anser att TFT håller gamerklass, däribland jag, för att i mina ögon så är skärpan i rörliga saker långt ifrån samma som i min CRT-skärm. Och den är snart 7 år gammal.
Jag har gått igenom flera datorbutiker på jakt efter en TFT-skärm och spanat in deras rörliga demos och även, som jag sa innan, testat att spela SWAT 4 och Rome: Total War på en Hyundai LD90+ och det kommer inte i närheten av min gamla Leoptics som dock har lite andra skavanker nu efter ett par års användning. Sen är TFT-skärmar ganska mycket överlägsna i Windowsmiljö men eftersom det inte är huvudsyftet med min skärm så känns det inte som något som övertygar.

Det finns tyvärr ingenting som TFT-fansen kan säga som övertygar mig att byta, strålningen kanske är farlig men så är även min mobiltelefon och min mikrovågsugn, skärpan kanske är uppmätt bättre, ja, men mätningar hjälper inte mina ögon och så farlig platsbrist har jag inte på skrivbordet så att det skulle vara ett argument. Har du fler får du gärna framföra dem.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dragnlord
Det finns tyvärr ingenting som TFT-fansen kan säga som övertygar mig att byta, strålningen kanske är farlig men så är även min mobiltelefon och min mikrovågsugn, skärpan kanske är uppmätt bättre, ja, men mätningar hjälper inte mina ögon och så farlig platsbrist har jag inte på skrivbordet så att det skulle vara ett argument.

Man märker direkt när man har pratat i mobiltelefon en längre stund att man blir varm runt örat. Det är inte hälsosamt nej. Efter 2 timmar framför en CRT-skärm måste iaf jag ta en paus. Blir trött i ögonen och får huvudvärk ibland. Har aldrig blivit trött i ögonen eller "illamående" framför en TFT-skärm. Din poäng är?

Med andra ord:

Bättre skärpa
Stabil bild, aldrig något flimmer
Högre ljusstyrka, inga problem i ljusa rum där solen lyser in osv
Inga geometri-fel
Knappt mätbar strålning
Tar mindre plats
Snyggare
Drar mindre ström

De fördelarna fick mig att välja TFT, och det kommer bli TFT nästa gång också, utan tvekan.

Nackdelarna som får en del att välja stålkanon:

Svärtan (Även om de flesta CRT inte har perfekt svärta så är den iaf jämnare)
Responstiden (varierar mycket mellan skärmtyper, vissa är sega, men långt ifrån alla)
Betraktningvinkeln (speciellt med TN+film).

Edit: Sen får man inte glömma att många skärmar har väldigt hög ljusstyrka inställt som "default". Det går att sänka...

Visa signatur

Asus Strix ROG X570-F, Ryzen 9 5900X, 32GB DDR4 3600MHz, Asus RTX 4070 Ti Super TUF Gaming, 1TB Samsung 980 Pro, 1TB Samsung 970 Evo Plus, Acer Predator X34A 3440x1440 100Hz.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Drexon
Ok, men är det inte lika bra jag tar en ViewSonic E92f+ då? Verkar ju ha bra rykte ändå, och jag är som sagt ingen visiolofil.

Edit: Vart på stan nu och kollat en mass TFT-skärmar, och jag står för mitt ord, TFT suger fortfarande. Så kan ni inte bara rekomendera lite fler CRT-skärmar, plz? Har asigt svårt att hitta recensioner på CRT-skärmar på nätet. :/

Jag rekommenderar G90F+ Framför E92F+SB framförallt för att G90F+B Har bättre bildrör.
och är dessutom inte mycket dyrare.

Visa signatur

Acer Swift 1 Intel Celeron N4100 8GB Ram Intel HD 600 256GB SSD Asus VP278H
MSi CR720 Intel i3 370M 2,4Ghz 8GB ram GMA HD 500GB

Permalänk
Avstängd

Iofs. Det blir nog en sån då. Hört lite kassa saker om E92 också, att den "zoomar", precis som en TV, när bilden blir ljusare

Och till AgV, jag gillade bara inte hur bilden såg ut på en TFT. Testade en 8ms-skärm och förde omkring en ljus bildruta mot en mörk bakgrund, och man såg klart ghostingen. Iaf. jag. Resten av argumenten du har är ju bara vaporware (eller hur det stavas), försvinner iom. ett bra argument från CRT-sidan, i detta fall att bilden fortfarande har ett klart övertag över TFT hittils imo.

Testade flera Benq-skärmar de hade inne, även den ryktade Samsung 913N, ingen tedde sig riktigt bra imo.

Visa signatur

[AMD 64 3000+] [Kingston Value RAM PC3200 512MB x 2] [MSI Neo-FIS2R] [PowerColor Radeon 9800 Pro 128mb] [Samsung Spinpoint 200GB SATA2] [NEC 2510] [Antec Phantom 500W] [Zalman Reserator + GPU-block] | [ViewSonic G90f+ 19" CRT] [Chieftec Dragon AX-01SL-D Super MidiTower] [Logitech Cordless Desktop MX 3100] [Q-pad White]