Permalänk

uppstarts problem emd sprillans ny dator

Jag har köpt en helt ny dator och min bror som arbetar med att sätta ihop datorer, hjälpte mig att sätta in delarna.

Nu till mitt problem:
När datorn var färdig testade vi o den funkade att starta upp o komma in i biosen. Vi installerade även windows snabbt. Sen fick jag hem datorn och dagen efter startade jag den, men på skärmen kom d bara upp en "testbild" där d stod att jag skulle kontrollera kablarna. Datorns fläktar gick på högsta varvtal hela tiden, tills jag stängde av den och kontrollerade att grafikkortet var riktigt isatt, vilket d var. Startade igen och då fungerade det. Fläktarna gick på högsta varvtal i nån sekund sen gick d ner så man knappt hörde dem.
Startade om datorn flera gånger och funkade prima.

Nu har jag inte haft datorn igång på 2-3 dagar (inte haft tid), och nu när jag startade den så hände samma sak igen. Fläktarna gick på högsta varvtal och gick inte ner. Kanske ska tillägga att den piper konstigt i början också när uppstarten inte fungerar... Vätnade ett tag för windows kanske starta upp men skärmen inte funkade, så jag tryckte på alt+F4 (högerpil) och sen enter, vilket e stänga av datorn. Men ignet hände. Så fick resetta datorn och sen starta den upp normalt.

Verkar som att den första uppstarten inte fungerar om datorn stått avstängd ett litet tag. Någon som vet vad sånt kan bero på?

Det piper ett lång bep och sen 3 små korta när det INTE fungerar. När det ufngerar piper d ju ett kort pip.

Alltså beeeeeeeep, bep, bep, bep när d INTE fungerar... Någon som vet vad det kan vara?

Hårdvaran:
AMD 64 X2 4200+ 2.2Ghz
Asus m2n-sli deluxe moderkort
PowerColor Radeon X1900XT
Corsair Twin2X 6400 DDR2, 2048MB
Coler Master Cavalier 3
Hiper nätaggregat ATX 520W moudle R
Samsung SPinpoint 250GB (2 st)

//Tennisberg