Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wushu
Det argumentet kan inte användas på alla droger.

Heroin, E och kokain är direkt livsfarliga droger där chansen att dö är mycket stor. Det går inte ens att jämföra med alkohol som är är en förhållandevis lätt drog. Har man inte provat alkohol har man helt enkelt missat något. Gillar man det inte efter man provat, så fine. Men innan man provat är det naivt att säga att det är skit...

En normal mäniska utan kunskaper(som dom flesta har första gången man provar) skulle nog ha lika stor chans att dö av alkohol som E och kokain.

Visa signatur

"I wrap my raskal two times, because i like it to be joyless and without sensation. Its a way to punishing supermodels."

Permalänk
Medlem

Kul och se att folk inte kan hålla diskussionen på en god nivå.

Grejen med alkohol är att om man mår bra psykiskt så får man en bra fylla, om man inte dricker för mycket. Då har vi reptil-stadiet med mer instinkt beteende.

Mår man dåligt och dricker för att slappna av = lyckas allt är bra och man mår väl. Men det dåliga finns kvar och kommer sen tillbaka.
Lyckas man må bra och sen dricker man mer så kommer reptilstadiet och de dåliga känslorna kommer fram och leder till att det kan hända grejer.

Dessutom påverkar inställning fyllan, "idag ska jag fan slåss!" < - Det finns folk som tänker så.

"Åh! Gött att supa!" Inställning som jag har svårt för. Men den behöver inte alls vara dålig heller.

"Åh, skönt att gå ut och dricka lite, dansa lite, snacka lite skit." <- Bra inställning.

Sen att dricka för berusningensskull, det är svårt. I mina öron låter det inte bra, ringer en varningsklocka. Vart flyr du ifrån liksom?

Sen kan jag förstå att det är skönt att dricka för berusningensskull, om man lägger det på rätt nivå. Släppa alla krav.

Rätt nivå är då man mår bra och sedan inser när man inte ska dricka mer.

Problemet med det är att det finns ett "jag mår superbra" stadium som man vill hålla kvar så länge som möjligt = man dricker mer.

Sen vad jag ser som den allmänna inställningen då man blir ifrågasatt då man kommer till en fest och inte dricker. "Varför dricker inte du idag då?"
"Äh! Kom igen drick då!?"
Varför ska jag försvara mig för att jag inte dricker just denna gång?
Varför ska jag behöva försvara mig då jag inte vill ha ännu en öl?

Fast det är väl allmänt att folk inte respekterar andra personers liv, leverne och åsikter trots vår demokrati vilket är olyckligt. Man behöver ju inte hålla med men man kan väl i alla fall respektera eller?

^^ Se detta inlägg som min åsikt och inte direkta fakta.

Permalänk

Nykterist? Mjo... dricker inte för att bli full, men ett glas går an.

Permalänk
Medlem

Jag är väl nästa nykterist jag med, dricker kanske dricker en öl vid nått evenemang nån gång om året, tar avstånd från det pga av alkholism i familjen och enda jag kan tänka på när jag tänker på denna person är att "Så ska fan inte jag vara"

plus att jag är riktigt tråkig full, jag blir bara extreeemt trött efter ett par öl och somnar tidigt
och sen vaknar man och spenderar dagen efter i soffan ätandes pizza med huvudverkstabletter på.

inte värt det i min bok

Visa signatur

anderssonm.se
samstudios.se

- Låt pajkastningen börja!

Permalänk
Medlem

Sålänge nykterister håller det till sig själva och inte ondgör sig över alla som tar knark eller alkohol har jag inget emot dem.
Men när folk ska gå med i UNF och trams då är det illa.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk
Medlem

Anser att nykterister oftast (finns dock undantag) är tråkigare än vi som dricker. Har dock en polare som pga. medfödd defekt lever inte kan dricka alls, han är lika rolig som oss andra och använder gräs ibland som substitut.
Att rökare ofta är mer roliga än nikotinfria människor har jag med sett.

Visa signatur

"Åh, kära nån, vilken dag. Jag är så full av intryck." /Ernst Kirchsteiger

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
Sålänge nykterister håller det till sig själva och inte ondgör sig över alla som tar knark eller alkohol har jag inget emot dem.
Men när folk ska gå med i UNF och trams då är det illa.

Mmm precis.
Det är inte coolt att dricka, men det är fan inte coolt att inte dricka heller

"wooo jag rånar inte pensionärer, TIITTA PÅ MIG!!! JAG LÅTER BLI ATT GÖRA NÅGOT!!!!"

Typ...

Permalänk
Avstängd

Min personliga inställning är följande: "Åh, skönt att gå ut och dricka lite, dansa lite, snacka lite skit."
Fast när man mår bra o så, sen så vill man hålla det uppe så kan det bli lite för mycket dryck, vilket förstör.

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se

Permalänk
Medlem

Aldrig gillat det, har dock varit strikt emot alkohol, men på sistone tid lärt mig att acceptera andras val.. jag har druckit mindre mängder i våras, och på studenten blev jag en del påverkad. Gjorde det för att testa mig själv, gillar fortfarande INTE alkohol och dricker aldrig längre.
Så de som kör med "Påstå-inte-saker-när-du-aldrig-testat"-snacket, så är jag ett bevis på det ni inte tror.

Visa signatur

i7 2600k + Corsair H60 | Asus P8Z68-V Pro Gen-3 | Corsair Vengeance 16GB | Sapphire Radeon 7970 | Intel X25-M G2 80GB | Corsair HX520 | Corsair Obsidian 650D

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ahlm
Aldrig gillat det, har dock varit strikt emot alkohol, men på sistone tid lärt mig att acceptera andras val.. jag har druckit mindre mängder i våras, och på studenten blev jag en del påverkad. Gjorde det för att testa mig själv, gillar fortfarande INTE alkohol och dricker aldrig längre.
Så de som kör med "Påstå-inte-saker-när-du-aldrig-testat"-snacket, så är jag ett bevis på det ni inte tror.

Vad är det med alkohol som du inte gillar då?
Undrar bara, kritiserar inte ditt val eller något, undrar bara vad det är som vissa inte gillar.

Permalänk

Så här ser jag på det.

Jag dricker, ibland mer, ibland mindre, ibland (kanske ofta) för att bli full men alltid för att jag tycker att det är gott. Smakar det inte bra så dricker jag det inte. Lika gör jag med mat, tycker jag inte om det äter jag det inte. Men man ändrar sig med åren, det man tyckte var riktigt vidrigt för några år sedan är hur gott som helst idag. Både gällande alkohol och mat. Därför är det aldrig fel att ge något en andra chans, eller för den delen femte chans.

I baren finns alla smaker och med rätt ingredienser kan man få till helt underbara blandningar. Oavsett om man gillar hett, surt, sött, bittert, eldigt, torrt, varmt, kallt, joridgt, rökigt, milt, ja i stort sett vilket ord som helst som kan beskriva en smak Personligen har jag ett stort intresse när det gäller alkohol och det mesta som kretsar kring det. Jag tycker att det är intressant att läsa om ämnet, dryckeshistorik, olika typer av alkholdrycker, drinkblandning, i stort sett allt och vill lära mig så mycket om det som möjligt. Jag har ett hyffsat gott utbud av likörer och spritbaser i baren så jag kan blanda något som faller de flesta i smaken, även de som hellre dricker saft än alkohol

Man behöver inte tycka att en viss spritbas är god bara för man tycker att en drink blandad på den är underbar. Jag tycker inte heller att man måste tycka om att häva i sig ren vodka i stora glas bara för att man gillar att smutta på en vodkalime. Likaså äter jag ju inte massvis med chilifrukter av modell stark bara för att jag gillar stark chilikryddad mat och tycker inte heller att jag måste det för att få gilla smaken.

Många verkar förutsätta att gillar man smaken av något så kan man dricka massvis rakt upp och ner utan problem, en del förstår helt enkelt inte att vissa saker ska intas i små doser åt gången Jag är inte jätteförtjust i Whisk(e)y, men vid rätt tillfälle kan det vara jäkligt gott att sippa i sig lite dew. Dock skulle jag aldrig snapsa Whisk(e)y i stora mängder, enligt min mening är inte drycken avsedd för detta, den ska njutas! Samma sak med cigarrer, en cigarr njuter man av, man suger inte i sig allt nikotin på kortast möjliga tid som är fallet med många cigarettrökare (jag röker inte själv i någon vidare utrsträckning, men föredrar helt klart lite cigarr framför lite cigarett). Men jag ska inte baktala snapsen bara för att jag inte föredrar att snapsa Whisk(e)y (min helt personliga mening, andra får snapsa hur mycket single malt de vill), en rätt vald snaps vid rätt tillfälle eller bara i rätt sällskap kan vara både gott och stärkande. En (eller flera) akvavit, hallands fläder eller för allt del, ren Absolut brukar vara väldigt gott till sillen på midsommar, även till andra typer av lite festligare mat vid lite festligare tillfällen passar det bra. Men jag står inte och sveper lakritsshots eller kör Tequilarace på krogen, där dricker jag hellre en svalkande longdrink eller någon form av cider eller alkoläsk (en Bacardi breezer som har legat och dragit i frysen så länge att den nästan har frusit är underbart när det är varmt ute, en riktigt breezer!).

Hur mycket och vad jag dricker varierar också väldigt mycket med vilket sällskap man är med och hur man har tänkt sig hur kvällen ska se ut. Förfest och sedan ner till en klubb eller krog så blir det inte alls lika mycket dricka som om det är en hemmafest med ett par bra kompisar eller fest med släkten. Varav det senaste kan urarta ordentligt om man har samma släktingar som jag, ett gäng ordentligt onyktra släktingar och allsång mitt i natten, roligt är bara förnamnet (detta utspelar sig på ställen där man inte stör folk, inte i lägenheter inne i städer t.ex.) Kalas som börjar kl14 på eftermiddagen är inte ovanligt att vara till kl5 på morgonen efter, där snapsarna flyter ner i strid ström tillsammans med groggarna under i stort sett hela eftermiddagen/kvällen. Företagsfester är ju inte heller något som brukar sluta nyktert

Musik är faktiskt också en väldigt viktig faktor, lugn avslappnande musik gör att jag inte har någon vidare lust att dricka. Fet house gör att jag blir på festhumör, vill dricka lagom mängder sprit och sen ut och dansa. Irländsk musik resulterar i att jag får en grön flaska med en ettikett med trycket "JAMESON" på hjärnan Kanske beror det på att var och varannan låt handlar om alkohol i en eller annan form, eller beror det på att det är bra musik helt enkelt

När det gäller min personlighet så kvittar det i stort sett om jag har druckit en 35:a Vodka eller en 35:a vatten. Visst, humöret går väl kanske upp lite mer med Vodkan, men det är ändå feststämningen som gör mest verkan, alltså fungerar vattnet lika bra på det planet. När det gäller att prata så är näst intill alltid lugn och lite tillbakadraget till att börja med, men kan jag haka på en diskussion så kan det bli en hel del snackande, oavsett hur många promille blod som flyter i alkholomloppet (eller hur var det nu? ). Jag kan också ta mig själv i kragen och tysta mig själv om jag skulle bli för indragen, även detta oberoende av hur mycket alkhol jag har druckit. Jag är en lugn person när jag är berusad, visst kan man vara på toppenhumör och springa omkring som en galning ibland, men jag slåss aldrig, jag skulle helt enkelt inte komma på tanken att göra något så urbota dumt. Nog större chans att jag skulle göra det när jag nykter nästan, alkoholen är hos mig förenat med fest och jag har med mig festhumöret hela tiden och har man det slåss man inte. Man har kul och gör kvällen så bra man kan

Jag tror inte att alkholen är något som kopplar bort personligheten, snarare tvärt om. Den förstärker personligheten på alla dess plan. Att säga "att man var full" som ursäkt för något dumt man har gjort ser jag som allmänt lustigt betéende. Visst kan alkoholen ha en viss inverkan men förlorar man kontrollen ska man inte dricka så mycket.

Men alla har vi varit nybörjare, att valfri fjortis har sin första fylla och börja spy upp dagens middag är inte så lustigt. Har man aldrig testat dricka så vet man inte hur mycket alkohol man tål innan det börjar rinna över i bägaren. Sedan att det inte slår till direkt utan dröjer lite gör att det är lätt att få i sig alldeles för mycket. Var på en fest en gång där en kille som aldrig druckit innan drog i sig sju snappsar på en kvart. Första snappsen hade ju knappt hunnit ge någon verkan innan han hade fått i sig för mycket. Vilket resulterade i tacopaj i trögflytande form på golvet Har man lite rutin så inträffar inte missöden av denna graden om man inte gör det med vilje även om en liten överförfriskning kan förekomma lite då och då. Ibland är man (eller iaf jag) bara jäkligt sugen på att dricka bränne, hamnar man då i rätt glada sällskap så kan det slinka ner en grogg eller två för mycket. Men inte i den hastighet att man inner dra i sig sju snappasar när det skulle räckt med fyra

En sak jag däremot kan se skillnad på mig själv jämfört berusat och icke berusat, det är kvalitetskraven på musiken på ett dansgolv samt en DJs tekniska kvalitéer. Är jag nykter är jag nästan pedantisk, spelar en DJ dålig (dans)musik (alltså inte House i stort sett) så undviker jag golvet. Kan en DJ inte mixa så tappar jag fort humöret och går inte ut på golvet för det. Kan man inte få låtarna att gå ihop på ett snyggt sätt förstör man hela flödet och bör stå några fler timmar i sängkammaren och träna innan man ger sig ut och spelar. Är jag onykter är jag inte lika petig när det gäller musikvalet även om skillnaden inte är jättestor, även när det gäller mixningar är jag inte lika petig. Dock hör jag fortfarande direkt om någon mixar i otakt eller om det pitchas för aggresivt.

När det kommer till nykterister så får de jättegärna vara det, men de ska inte försöka packa på mig deras idéer. Deras argument håller inte i mitt sinne, de kan hävda hur mycket de vill att alkoholen kostar staten multum, ur min ficka är det pure inkomst för Reinfeldt och co Bara de inte bryr sig om när jag dricker min bumbibärssaft, så bryr jag mig inte om när de dricker jordgubbssaft Däremot, kan man inte hantera spriten och beter sig som ett svin varje gång man dricker bör man sluta med det och bli nykterist. Jag skulle själv göra det utan att blinka om jag kom på mig själv. Men tyvärr har inte alla den självinsikt som behövs och absolut inte den självkontroll som behövs. Att bli av med ett behov är inte lätt och jag har inte tagit mig igenom något sådant så jag vet inte hur det är (det värsta jag har tagit mig ur är överanvändande av nässpray, lite jobbigt första dygnen bara när man knappt kan andas ).

Jag är uppfostrad på ett väldigt liberalt vis när det kommer till alkohol och jag har alltid haft det omkring mig på ett eller annat sätt. Tror jag fick smaka sprit första gången när jag var två år gammal eller något, minns det inte själv, har fått det berättat för mig i efterhand. Även en hel del öl har man blivit nästan tvingad att smaka på (Morfar skulle lära alla barn dricka öl), i min mening är det inte farligt för små barn att smaka lite alkohol om man håller betoningen på lite.

Jag är också helt för att ungdomar får vara med och dricka på kalasen och festerna hemma, bara de har kommit upp i gymnasieåldern ungefär så ser jag inga problem med det. Jag skulle även kunna tänka mig att köpa ut till mina egna barn om de är 18+. De får liksom ändå gå ut på krogen och dricka sprit och får de inte sprit av mig så får de tag på det genom langare i minst lika stora kvantiteér till ett bättre pris t.om. Det är inte svårare att köpa av en langare, bara billigare.

HB är inte heller något jag är speciellt rädd för, men jag föredrar oftast valfri Vodkasort på systembolaget eftersom den smakar i de flesta fall bättre (dock inte alla!). Jag är inte rädd att jag får i min träsprit, eftersom jag om jag skulle dricka HB skulle jag veta vem som gjort det och därmed veta att det inte är utblandat med Metanol. Det är nämnligen så gott som omöjligt att framställa Metanol istället för Etanol av misstag.

Alkohol är ju livets vatten för bövelen, så illa kan det väl ändå inte vara

Vet inte riktigt om jag har skrivit ner allt det som topicen får mig att tänka på och hur det anspelar på mig. Har hoppat lite i texten under skrivandets gång så jag hoppas att det inte är allt för osammanhängande.

Visa signatur

"to conquer others is to have power, to conquer yourself is to know the way"

Permalänk
Medlem

.. skriv en bok istället..;)

Permalänk
Medlem

hehe

dricker knappt längre, känner ingen lust att göra det.

men visst, ibland känner man väl att det vore skönt att suga i sej en flaska bacardi lemon. men det går över liksom
har iof flickvän, så det finns alltid nåt annat att göra så att säga.

anledningen till att jag dricker de gånger jag gör det, är kanske att träffa lite annat folk, att jag känner för det (får man kalla det törst:)) och hitta på nåt jag inte brukar göra, åtminstone jag blir, om än något medvetet dolt, impulsiv.

har kanske druckit på sin höjd 5 gånger i år. 3 av dem bara sällskapsdruckit, och resterande 2 tills jag stupat. utan flickvän blir det väl minst varannan helg, men man tröttnar efter ett tag, samma folk, samma snack osv osv.

Visa signatur

K M K !

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av relek
.. skriv en bok istället..;)

Det såg inte så långt ut när jag skrev det

Visa signatur

"to conquer others is to have power, to conquer yourself is to know the way"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apspektakel
Vad är det med alkohol som du inte gillar då?
Undrar bara, kritiserar inte ditt val eller något, undrar bara vad det är som vissa inte gillar.

Många ungdomskretsar har något att ägna sig åt, men när tiden kommer och de börjar med alkohol så ändras OFTAST den sysselsättningen till fester/drickande, eller att den åtminstone tar över så att personerna i regel prioriterar alkoholen framför tex fotbollen, skateboarden, handboll eller what ever, då i många fall personerna verkligen brunnit för sysselsättningen (titta på knarkargäng, studera deras beteendet, inte tror jag de träffas för att UMGÅS (längre), de träffas för att knarka!).

Jag "förlorade" många vänner när jag var yngre, eller att många sjyssta bekanta genast blev "tuffa" och ohyggliga mot andra. De ändrade alltså vanligen personlighet, isolerade sig åt endast "syppar-kretsen", började röka osv. osv.

MEN, nu på senare år tycker jag det är mycket bättre och i stort sett alla dricker mer eller mindre, och gemenskapen har lyckats återskapats ordentligt dock kan tendensen till det förklarade beteendet ligger kvar såklart..

Visa signatur

i7 2600k + Corsair H60 | Asus P8Z68-V Pro Gen-3 | Corsair Vengeance 16GB | Sapphire Radeon 7970 | Intel X25-M G2 80GB | Corsair HX520 | Corsair Obsidian 650D

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ahlm
Många ungdomskretsar har något att ägna sig åt, men när tiden kommer och de börjar med alkohol så ändras OFTAST den sysselsättningen till fester/drickande, eller att den åtminstone tar över så att personerna i regel prioriterar alkoholen framför tex fotbollen, skateboarden, handboll eller what ever, då i många fall personerna verkligen brunnit för sysselsättningen (titta på knarkargäng, studera deras beteendet, inte tror jag de träffas för att UMGÅS (längre), de träffas för att knarka!).

Jag "förlorade" många vänner när jag var yngre, eller att många sjyssta bekanta genast blev "tuffa" och ohyggliga mot andra. De ändrade alltså vanligen personlighet, isolerade sig åt endast "syppar-kretsen", började röka osv. osv.

MEN, nu på senare år tycker jag det är mycket bättre och i stort sett alla dricker mer eller mindre, och gemenskapen har lyckats återskapats ordentligt dock kan tendensen till det förklarade beteendet ligger kvar såklart..

Ahh jag förstår dig, jag har festat en del i Ystad i mina dagar och hade det inte varit för att jag hade valet att hinka sprit någon annanstans så hade jag nog också varit nykterist ;P
"wooh, torsdag, starshine grabbar!!!"

^^

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apspektakel
Ahh jag förstår dig, jag har festat en del i Ystad i mina dagar och hade det inte varit för att jag hade valet att hinka sprit någon annanstans så hade jag nog också varit nykterist ;P
"wooh, torsdag, starshine grabbar!!!"

^^

Haha det är helt sjukt i denna stan när det gäller festande, har en del kompisar som flyttat hit på sistone (från uppåt i landet) och deras beteende är HELT annorlunda till skillnad från ystads "urinvånare" och jag antar att folk från andra ställen är mer på DET sättet som jag vill kalla "normalt"!

Visa signatur

i7 2600k + Corsair H60 | Asus P8Z68-V Pro Gen-3 | Corsair Vengeance 16GB | Sapphire Radeon 7970 | Intel X25-M G2 80GB | Corsair HX520 | Corsair Obsidian 650D

Permalänk
Medlem

Har inte läst hela tråden men kan svara lite ändå. Personligen så gillar jag inte att bli riktigt full. Lite smålullig kan va kul, men jag hatar den "jag blir" när jag är riktigt full. Jag blir för bövelen dum i huvvet(mer än vanligt)! Och dessutom har alkohol förmågan att smaka äckel i vilken form det än kommer, öl till exempel klarar jag inte att dricka utan att få kväljningar, samma sak med rödvin. Så jag dricker i princip aldrig, kanske en eller två gånger om året, och då mer som socialt glidmedel eller va man ska säga på nån fest. Men jag dricker aldrig mer än att jag blir lite småglad och yrslig. Och jag hatar att umgås med fulla människor när jag är nykter själv, så det blir sällan nån fest för mig.

Visa signatur

AMD Athlon XP 2000+(Palomino) | 512MiB DDR333 | Gigabyte GA-7VRXP | Point of View GeForce 4 Ti4200 XP | 2x IBM Deskstar 80GB i Raid 0 | Chieftec Dragon | Win2k |

AMD Ryzen R7 5700X | 16GiB DDR4 3200 CL14 | MSI B450 Tomahawk II | Sapphire RX5700 Pulse | Intel 660p 1TiB | Nanoxia Deep Silence | AOC CQ32G1 144Hz 1440p | Win 10 |

Permalänk

Jag gillar inte o dricka mig full för att jag aldrig känner mig bra av det, mår bara illa och är lite halv snurrig. Dock är sprit mycket bra ibland före fester så att man mjuknar upp o klarar av att dansa etc

Visa signatur

][- perfect -][

Permalänk
Avstängd

Hmm verkar vara en stark fråga detta. Jag personligen ser inte ned på folk som inte dricker men då ska dom inte se ned på folk som dricker anständigt. Folk som dricker och inte dricker ser nog ned på folk som super sig fulla varje gång så dom inte vet vad dom heter och dom som skryter om det. Dom ska inte ha sprit i sig tycker iaf jag. Eftersom dom inte behärskar det vet inte vad deras gräns är.

Jag kan ha kul som faen fast jag inte dricker kan flippa rejält. Då jag dricker så blir jag lite mer på the mood när man tagit några läskeblask ute eller några bärslingar. Man flyter med i det sociala nuet som härskar då. Plus det är aldrig fel att skåla med en fräsch böna i baren när man inhandlat en fin drink.

Jag är rätt dyr i drift med sprit då det tar ett tag innan det märks i mig. Sen är jag rätt stabil som påverkad inga vingelfasoner som en full arne anka. Har aldrig stupat av sprit osv då jag känner av gränsen rätt väl. Spytt har jag gjort DOCK för att underlätta för mig själv dagen efter och inte vara bakis allt för hårt. Men skönt för mig är att jag dricker väldigt sällan. Kanske 1 gång i månaden om ens det ibland.

Aja det var alles nu är rätt trött också kanske återkommer med ett inlägg.

Permalänk
Medlem

Anledning till varför man dricker enligt mig är att man har mycket roligare. Man blir gladare av att dricka och det är ju rent bevisat, att alkohol höjer "dopaminflödet". Man har roligare med polarna en kväll helt enkelt, ibland kanske det blir lite för mycket och man gör bra sjuka saker men det är kul det med sålänge man inte däckar eller spyr.

Permalänk
Medlem

Jag dricker inte (säger den som idag köpte 3 öl på systemet )

Nej men seriöst, varit istort sett nykter i 6-7år nu, helt o hållet, har i år druckit 10st öl sammanlagt.

Min närmsta vän är likadana, spiknykter (han dricker Ingenting och har inte gjort det på 8år).

Men ikväll blir det som sagt 3st öl, det får räcka, mest som avkoppling då bruden lagar plankstek.

Aldrig brytt mig om vad folk tycker, jag blir less på att se 18-åriga Matcho killar som skryter om sina trimmade volvosar på puben och allt bråk det för med sig.

Fördelen då? Man slipper alla bakisdagar, på söndagarna kan man kliva upp i vettig tid och göra det man vill hela dagen..

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag har absolut inget mot nykterister sålänge de inte förstör/står ivägen för den härliga fylledekadensen som uppstår vid ett riktigt fylleslag bland oss studenter. Jag tycker faktiskt att fester där folk dricker rejält (utan att spy och sådant) är mycket roligare, folk lever ut sina inre önskningar

Jag dricker själv mellan 1-2 gånger i veckan, har verkligen kul. Det jag dock märkt är att det inte spelar så stor roll om jag dricker eller ej, det är mest att andra dricker som gör det roligare då de öppnar sig, personligen är jag en rätt öppen människa även i nyktert tillstånd. Men drickandet är en social grej som jag tycker förgyller mina veckor

Måste dock säga att tidigare var motivatorn att dra hem ett ragg varje kväll och då blev det några gånger i veckan, och det blev ju många ragg. Nu när man skaffat flickvän ser jag det som en viktig del för att inte isolera sig och toffla ner sig, man behöver ju fortfarande träffa nytt folk.

Visa signatur

"Den sötaste användaren på sweclockers.com är defenitivt "o3w1". Han blev medlem i December 2001 och har sedan dess skrivit mycket trevliga inlägg och gjort söta kommentarer." - 118100 Svarar på allt!

Permalänk
Medlem

Du ger helt rätt i att inte dricka. Fick reda på igår, att min flickvän, även kallad fästmö, har varit otrogen. Man får inte skylla på alkoholen, men skulle hon inte fått i sig den, skulle det inte hänt.

Visa signatur

Maincomputer 4x128gb SSD i raid0 = snabb. I7 4770k@4.4GHZ med en stor jädra fläkt (kommer inte ihåg namnet på rak arm. Asuis Z87-Delkuxe, 2x R9280X.. Madcatz (Tangentbord Cyborg Strike 7), Rat 9 och så hörlurarna såklart, Freq5. [/Madcatz] :P.. Massa annat som jag inte orkar skriva här :)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lynar
Du ger helt rätt i att inte dricka. Fick reda på igår, att min flickvän, även kallad fästmö, har varit otrogen. Man får inte skylla på alkoholen, men skulle hon inte fått i sig den, skulle det inte hänt.

Trist! Verkligen. Det brukar tyvärr låta så dock

Själv så dricker jag nog kanske 3 gånger om året.
Jag har småbarn och så bor jag riktigt illa till för utgång så det är ett projekt varje gång det skall gås ut. Därför går jag bara på speciella evenemang eller fester och då brukar det bli en hel del dricka faktiskt. Mest för att det är gott och jag har inget emot att bli full. Att andra inte väljer att dricka rör mig inte i ryggen om jag själv inte tvingas lyssna på skiten när jag är ute.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lynar
Du ger helt rätt i att inte dricka. Fick reda på igår, att min flickvän, även kallad fästmö, har varit otrogen. Man får inte skylla på alkoholen, men skulle hon inte fått i sig den, skulle det inte hänt.

Du kan ju intala dig själv det om du mår bättre av det iaf.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lynar
Du ger helt rätt i att inte dricka. Fick reda på igår, att min flickvän, även kallad fästmö, har varit otrogen. Man får inte skylla på alkoholen, men skulle hon inte fått i sig den, skulle det inte hänt.

Sååå, att ljuga för sig själv är back in fashion?
Vad gör du nästa gång det händer (långt ifrån omöjligt)?

"ahh... det var den där jävla spriten..."

Permalänk
Medlem

En sak som jag märkt mycket är att folk blir väldigt dryga när de är onyktra. Detta gäller speciellt när det råkar finnas någon i närheten som inte dricker för tillfället. Upplevde detta senast igår kväll. Lite folk skulle hälsa på min combo, detta slutade med att vi vara sammanlagt nio personer som trängdes i vårt vardagsrum. Av dessa var det två personer som inte drack, en som var kvällens chaufför, och en som bara inte hade lust. Tyckte direkt synd om henne, det var 3-4 killar som promt ville få henne att dricka. Till slut gick hon med på att ta en liten grogg, då blande de en 50-50 grogg, allt för att få henne så full som möjligt. Har även varit på fest helt nykter ett par gånger, och folk är allt som oftast ganska otrevliga, grisiga, omogna och dryga mot varandra. Precis så beter jag mig också när jag dricker, men då märker jag det inte själv, samt jag märker inte heller att andra beter sig så. Enligt mig så hamnar man i ett annat stadie när man dricker. Ett stadie där man accepterar sådant som inte är accepterat i vanliga fall.

En annan stor nackdel, som visserligen inte nödvändigtvis har med alkohol att göra, är att fester oftast är högljudda. Ju senare det blir, desso mer brukar man skruva upp musiken i takt med att man blir "gladare". Detta brukar man rättfärdiga med att "grannarna måste förstå att man vill ha fest ibland". Våra grannar har småbarn, jag kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste vara att försöka få ett barn att sova när det hörs dunkande musik blandat med fulla människors samtalston som bäst kan beskrivas som gap och skrik. Jag är glad att ingen har klagat på oss ännu.

Själv brukar jag inte dricka speciellt ofta, men när jag dricker så kan det ofta bli ganska mycket. Dock har jag bara druckit mig riktigt redlös en gång, och har inga planer på att göra det igen.
Har även märkt att jag på senare år lättare blir bakfull, och det sitter i längre. Detta ser jag som en fullgod anledning att inte dricka.

Dock ska jag inte bara baktala alkohol. Senast igår under vår lilla fest han jag hälla ner både det ena och det andra, och vi hade mycket trevligt. Fick även tillfälle att dricka lite Newcastle brown och lite Baileys. Eller ganska mycket baileys iofs=) Det var så gott att jag fundera på att blanda det med ölen, jag menar gott och gott kan inte bli fel eller?
Jag själv föredrar en hemmafest framför krogen, då slipper man kraven på att dansa=)

Till sist vill jag säga en sak till alla som gnäller på att nykterister är tråkiga på fester och liknande. Ni har aldrig funderat på att det kan vara påfrestande att hela tiden bli antastad av folk som vill hälla i en sprit och vägrar acceptera ens val? Jag har börjat välja att stanna hemma om jag inte ska dricka, pga det jag skrev tidigare, att jag tycker folk beter sig illa på fyllan.

Så, nu har jag vädrat lite, ska kolla lite senare efter felstavningar o så, orkar inte nu=)

Visa signatur

Bättre sent än tidigt (på morgonen)

Permalänk
Medlem

Det många nykterister inte tycks förstå är att det finns annat än allt eller inget. Man behöver inte hinka i sig mängder med sprit för att sedan ligga i sin egen spya, utan det går utmärkt att gå ut och ta sig några öl. Öl är för övrigt lite mer förutsägbart enligt mig. Mycket lättare att reglera en fylla med öl än med starkare grejer

Visa signatur

-= Svettig dator och en hårig mobiltelefon =-

Permalänk
Medlem

Hej, ville bara påpeka att det kan kännnas för jäkla "befriande" att supa till nåt förbannat någon gång ibland, med betoning på "någon gång ibland". Diverse hälsoaspekter rör mig inte i ryggen då nästintill allt är skadligt vid för hög konsumtion iaf.