BH7-FO-1 - The New Super Computer from NASA

4.6
73 röster
Skapat
2019-02-09
Senast ändrat
2019-02-09
Visningar
9 788

Egentligen ett bygge som har nästan två år på nacken men det var först i och med att jag fick möjligheten att köpa ett par magiskt snygga keycaps av en vän som jag fick ändan ur och fotade spektaklet så att han kunde få se varför hans Massdrop keycaps skulle passa så bra (mycket bättre?) till min datamaskin.

När jag byggde min nya arbetsdator till kontoret letade jag med ljus och lykta efter något utan LEDs, glassidor och futuristiska vinklar och färger och efter mycket letande föll valet på chassit Bullet BH7 från Case Labs.

Egentligen hade jag velat ha modellen utan glassidor men den fanns tyvärr inte hos den europeiska återförsäljaren.

Rent modmässigt är det inget jättearbete direkt. Jag bytte ut akrylsidorna mot hålad metallplåt från Biltema, klippte till ett par nylonstrumpbyxor och använde som dammfilter i fronten och på sidorna och satte på ett par kökshandtag från Byggfabriken på toppen. Som avslutning plockade jag bort Case Labs-loggan på framsidan, sågade av öglan i toppen på en NASA-nyckelring som jag köpte på Smithsonian Air and Space Museum i Washington DC och satte dit som ny logga.

Inuti sitter ett MSI SLI Plus-moderkort med en Haswell E-processor (kommer i ärlighetens namn inte ens ihåg vilken), 64 gb ram, tre ssd-diskar och tre 1080ti. Har precis köpt två stycken 2080 ti-kort som jag ska byta ut två kort mot och flytta över 1080 ti-korten till en annan dator. Och innan något frågar så, nej jag vill inte slänga ut bisarra summor pengar på grafikkort för att vara hetast på LAN:et utan jag jobbar i Octane render där renderingen sker helt på grafikkorten

För att paketera det hela på ett passande vis till the interwebs öppnade jag upp Photoshop och tweakade det tills det blev en bra balans mellan vintage och tydlighet.

Länk till Imgur-album för bilder med högre upplösning: https://imgur.com/a/Xit3oXj

Fanns sån tur var en hel del passande props på mitt kontor

Kollade en hel del på hur äldre annonser såg ut både typografiskt och fotomässigt och gjorde mitt bästa för att replikera looken

Tight med plats men funkade förvånansvärt bra att bygga i. Det enda jobbiga är att hårddiskar och PSU sitter under moderkortsplåten så om jag vill ändra något så måste jag plocka bort alla delar innan jag kommer åt nederdelen. Finns en lucka i botten som går att skruva upp men den är helt meningslös för man kommer ändå inte åt något

The Dieter Rams-inspiration is strong with this one. Hade egentligen velat ha ett lite tätare hålmönster med mindre hål men jag har inte tillgång till någon pelarborr eller annan möjlighet att göra egna perfekta mönster. En sak jag har kvar att göra är att se om jag kan få tag på en sprayfärg som matchar chassits ton exakt och spraya sidoplåtarna med. Nu är det två helt olika vita toner vilket inte är så megasnyggt.