Inlägg

Inlägg som Gnashrak har skrivit i forumet
Av Gnashrak
Skrivet av Cudage:

EVE Online: Rifter Ship Skin

KKAZ7NCAL52G3H8EMB6WUJK8G

Dold text

Tackar och bockar!

Av Gnashrak

http://www.driva-webbutik.se/2014/05/nya-konsumentregler-for-...

Där kan du läsa om Ångerrätt, Leveranstid och Retur (om nu varan skulle dyka upp mot förmodan).

Av Gnashrak
Skrivet av coolbreezad:

Märkligt! Har också ett antal fläktar installerade (alla slots utan i taket), det kanske skiljer 3-5c... men körde ju öppet och då rusade tempsen ner men artefakterna var kvar även i medium. Men ska testa att klocka ner kortet, vad klockade du ner det till?

Tycker inte att det borde vara så att man måste klocka ner kortet för att man ska kunna spela. Hoppas verkligen inte att bf4 kommer att ha samma problem! Om det nu är grafikbuggar i bf3 som är problemet vill säga.

Okej tack för svar vad rekommenderar du för voltage på minnet? Är inte så kunnig inom klockning Jag som testade att höja gpu klockan och trodde att det skulle hjälpa, men nähepp. Gick även ner till medium på bf3 men, artefakter över allt.

Föresten, kan någon svara på varför artefakterna var kvar i webbläsaren när jag avslutat spelet?

Jag fick prova mig fram när jag klockade ner det men som du säger själv så tycker jag inte heller att man ska behöva klocka ner ett nytt kort för att få det att fungera problemfritt. Därav skickar jag in min på garantirep för att se om något hänt.

Av Gnashrak

Har precis samma grafikkort + låda (vit utan fönster) men har ett antal fler fläktar installerade i chassit men har samma problem som du (kör win8). Så fort grafikkortet får arbeta lite så går den upp till kring 80c med artefakter som följd. Enda lösningen jag hittat är att klocka ner kortet och/eller höja hastigheten på fläktarna på grafikkortet vilket medföljer till att det låter som en dammsugare är igång.

Har lämnat ett garantiärende hos CDON så får se vad som händer.

Av Gnashrak

Inköp i Thailand? (macroobjektiv till D90)

Hallå där!

Om ungefär 2 veckor bär det av till Thailand för min del. Lär bli en hel del sol och bad men när man väl är där så finns ju chansen att hitta trevliga priser på objektiv till min Nikon D90.

Eftersom objektivet jag har nu (18-105/3,5-5,6 VR) inte direkt lämpar sig för extrema närbilder funderar jag på att införskaffa mig just ett macroobjektiv.

Finns det något jag bör tänka på?
Några tips på bra macroobjektiv?

Av Gnashrak
Av Gnashrak

finns två alternativ

Antingen lägger du till en länk i phpfilen där du har menyn eller så prova på något plugin. exempelvis: http://txfx.net/code/wordpress/page-links-to/

Av Gnashrak

aaaarh!

Är sjukt osäker på om jag ska tillfälle och köpa denna eller Dell 2209WA. Någon som kan ge lite för/nackdelar, att jag ska välja denna?

24" Är ju jävligt fint, men på samma gång får jag bättre betr. vinklar på Dell:en men vad gäller färgåtergivning och annat stuff har jag mindre koll på.

Edit: Glömde självklart berätta att jag kommer använda den för spel, endel video/bildredigering samt film.

Av Gnashrak

Tjenare

Var har du för tillgång till på din server/webhotell? Dvs php, asp etc
Har du tänkt skapa den från scratch eller mer använda det som ett tillbehör?

Om det är det sistnämnda så kan jag varmt rekommendera http://www.wordpress.org

Av Gnashrak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cemz0r
vart har du knåpat ihop den där?
Tänker köpa en nästan identisk dator som du nämligen

Ihopknåpat på Inet.se.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xlex
om man inte klockar... klockar man så krävs 1600MHz utav minnena ifall man vill ha högsta multipel och ha 200 som QPI...

Ja det där förstod jag inte allt för mycke av men att ta 1600 minnen för att vid senare tillfälle överklocka kanske är en god idé. Blev inte allt för hög extra slant att lägga + 750w nätagg.

Av Gnashrak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Koffarn
Ser skitbra ut, dock kanske du ska lägga till en cpu-kylare?

https://www.inet.se/datorkomponenter/kylning---moddning/noctu...

Rekommenderar de flesta, då kan du ju klocka och göra datorn mer framtidssäker om du tycker att den börjar bli seg längre fram, den är nog väldigt mycket tystare än original kylaren också.

Tack för tipset.

Lite fler frågor som har kommit upp som jag hoppas någon kan svara på.

Chassi: Är fortfarande inte 100% säker på ett P182 chassi. Finns det något i liknande prisklass som helt enkelt är bättre? Det enda kravet jag har är att det är någon form av dammskydd så man slipper använda burken som dammsugare. Självklart ju tystare och kallare desto bättre.

Nätagg: Räcker ett 650 eller ska jag satsa på ett 750 istället?. Läste dock någonstans att det var problem med 750 där fläkten flippar ur. Om så, är detta problem åtgärdat?

Minne: Det är ju som en djungel när det gäller minnen. 1333MHz eller 1600MHz? vad är bästa valet? Ingen som helst aning hur minnen funkar.

HD: Funderar på att införskaffa en 10k rmp HD för själva OS:et men kommer jag känna någon skillnad än att använda en 7.2k rmp?

Av Gnashrak
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rokkoko
Är inte PowerColor ATI HD4870 X2 2GB för 3995:- mer prisvärt?

Ja den måste jag ha missat. 300 sparat bara på det.

Av Gnashrak

Dags för ny burk [i7 ~15.000]

God afton läsare.

Nu börjar det fan bli dags för mig att byta ut åkerspöket jag använder mig utav.

Sitter för tillfället med en P4 3.0 med ett 9800pro (256mb) grafikkort och i stort sett allt man ska göra så stöter jag på problem. Oftast i form av grafiska fel i spel som EVE Online och WoW där det ibland är totalt ospelbart.

Efter mycke velande fram och tillbaka så känns det som att det är lika bra att byta ut hela skiten och på samma gång vara förberedd för spel jag ser fram emot (Starcraft2, ArmA2, Diablo3) men även kunna göra en del film och bildskapande bättre än idag. Problemet är bara att man verkligen inte hängt med i utvecklingen och inte är helt hundra på vad som egentligen är värt att inhandla. Det är där ni kommer till min undsättning (förhoppningsvis).

Har kollar runt lite här och där och detta paket är vad jag lyckats knåpa ihop än så länge:

http://img382.imageshack.us/img382/2518/puterbh7.th.jpg

Totalpris: 15 416 kr

Finns det något ni skulle byta ut, ej rekommendera pga strul, något som är bättre för samma peng eller kanske rent utav billigare? Själva priset är ganska rörligt. Inget problem om det går över en tusenlapp.

All form av tips tas gladeligen emot.

MvH
Daniel

Av Gnashrak

Ok, ska kolla igenom moderkortsfronten då =). finns det något moderkort som kan rekomenderas? Hade problemet på min nuvarande burk att moderkortet var utdaterat så ljudet har inte blivit uppdaterat sedan jag fick den.

Självklart glömde jag nämna att jag har en HD i burken som ligger på betydligt mer GB. kommer använda raptordisken för operativsystemet endast.

Förmodligen kommer jag gå på högre upplösning och kortet verkar lovande när jag kollat in Tomsharware (bra kort för pengarna).

Då får det bli ett ESD band då

Av Gnashrak

Dags för ny dator

Nu börjar det bli dags att bli av med min burk jag haft ett par år. Tyvärr har man hamnat efter när det gäller vad som är bra och dåligt vid ett datorköp men det hoppas jag ni kan hjälpa mig med. Priset jag hade tänkt mig är kring ~13 laxar men kan nog variera endel beroende på vad som kan bytas ut etc.

detta är listan jag kommit fram till nu:

Chassi: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=SHARKREB9VE
Nätagg: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=CMEXPWE-550
Moderkort: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=ASP5B-PLUS
Processor: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=IE6850R
Minne: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=2GBTWXD2800C4
HD: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=WD360ADFD
Grafikkort: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=ASN88GTS
Mus: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=LOGMX518
Tangentbord: http://www.datorbutiken.com/home/?Product=LOGKBG15
Bildskärm: http://www.inet.se/Bildskarmar/19-/Samsung-TFT-19--931C-Svart...

Summa: 13411:-

Kommer ta min dvd + processorfläkt (http://www.datorbutiken.com/home/?Product=ZALCNPS97LED) från min gamla burk

Är det något jag bör tänka på? ändra/byta ut?. 900 för montering eller bara köpa med ett ESD armband och göra det själv?