Inlägg

Inlägg som tehlily har skrivit i forumet
Av tehlily

2500 plus frakt

Av tehlily

Jag likställer i princip 1080 ti med 5700xt prestandamässigt. 5700xt kostar runt 4500 nytt, och ca 1500 känns rimligt att gå ned från det.

Såg för övrigt ett Asus 1080 (alltså ej ti) som gick för 3700 på Tradera härom dagen och grät en tår för köparen.

Av tehlily
Skrivet av voorkis:

Kortet köptes av en användare vid namn "Manandnature" För lägre pris än det du bjöd så bättre deal vet jag inte riktigt Anledning? Du slutade svara på ett bra tag så orkade inte lägga mer energi på vår affär utan valde annan som var betydligt snabbare och smidigare. Mitt 3080 sitter förövrigt finfint i burken nu och med tanke på mängden annonser jag har gjort här så är jag inte super sugen på att blåsa någon. Tack för mig!

Edit:
Okej, har funderat på detta ett bra tag nu och då jag har fruktansvärt lätt för att få dåligt samvete så går detta trycker konstant. Då personen i fråga faktiskt vann budgivningen så borde jag givit honom mer tid att svara, men jag ville bara bli av med kortet så snabbt som möjligt, så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta. Mitt inlägg var otrevligt och det var inte acceptabelt utav mig att sluta svara dig, jag vet helt ärligt inte varför och då jag lider av ganska kraftig social fobi så skulle jag även ha nämnt att jag föredrar att skicka saker framför att mötas. Jag ber ännu en gång om ursäkt och jag hoppas du hittar ett nytt grafikkort.

Här kommer lite "bevis" på att det skickas så kanske användaren manandnature flika in att kortet har kommit fram om han skulle känna för det.

https://imgur.com/a/Fksi9oa

Mvh,
Voorkis (Jesper)

Tiden jag tog på mig att svara var en och en halv timme.

Det är helt ok att sälja till vem man vill av vilka anledningar man vill, men communication is key. Jag har full förståelse för dina skäl och varför du sen inte ville svara i PM efter att ha sålt kortet till någon annan. Jag redigerar mitt omdöme.

Grattis till 3080!

Av tehlily

Tjena! Har ett MSI R9 390. Föreställer mig tusingen jämt

Av tehlily

Användare: @voorkis
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Mötas/jag hämtar
Produkt: GTX 1080 TI

Positivt:

Trevlig och snabb kommunikation inledningsvis.

Negativt:

Hörde av sig snabbt efter att jag vunnit budgivningen och vi kom överens om att mötas dagen efter. Slutade att läsa och svara på PM efter att vi hade kommit överens om en tidpunkt. Har varit aktiv på SweC sedan dess. Det visar sig i efterhand (se inlägg nedan) att han hunnit sälja kortet till en annan användare eftersom han föredrar att inte mötas. Han har all rätt att sälja till vem han vill och hur han vill, men som säljare brast han i kommunikationen efter att vi hade en överenskommelse.

Slutbetyg: 2,5/5

Av tehlily
Skrivet av nickehj:

GPU Finns fortfarande kvar till försäljning!

Du har PM

Av tehlily

För intresserade så försvann TS ur PM-chatten efter att vi kommit överens om en tid. Jag antar att han ångrade sig. Någon affär blir inte av.

Av tehlily

3100 och hämtar

Av tehlily

2900 och hämtar

Av tehlily

2600 och kan komma och hämta det bums

Av tehlily

Osorterade datordelar, bl.a. gts 8800, nätaggregat, Fractal 140mm-fläkt, kylflänsar skänkes mot bortforsling

Garderobsrensning skänkes mot bortforsling. Jag tänker att det är bättre att någon ev. får nytta av grejerna än att jag slänger dem.

Innehåller bl.a.:

2 st grafikkort GeForce 8800 GTS - ej funktionstestade, men funkar vad jag minns.
1 st grafikkort, passivt kylt enkelt
1 st fungerande nätaggregat
1 st Fractal Design 140mm fläkt
osorterade nätaggregatskablar
kylflänsar
Osorterade data- och strömkablar

Läs hela annonsen här

Av tehlily

D-link DIR 655

Säljer en D-link DIR-655. Fungerar som den ska utan problem. Kan skickas mot porto. Betalas kontant eller med Swish.

Läs hela annonsen här

Av tehlily

Knappast stereo, men tjusig icke desto mindre!

Av tehlily

Den där Sören verkar ju vara en helskön snubbe.

Snyggt bygge!

Av tehlily
Skrivet av Subdubwise:

De var verkligen fasvända! Tack till Igelkott för den där länken, utmärkt test. Nu låter det mycket bättre!

Men hur kommer det sig att man bara ska koppla om den ena högtalaren?

"If you experience the opposite, simply flip the connecting wires of one of your speakers (not both!) to correct the problem."
- http://www.audiocheck.net/audiotests_polaritycheck.php

Med fasvändning menas i det här fallet inte fasvändning mot eluttaget eller något sådant, utan mot den andra högtalaren. Om man kopplar minus från förstärkare till plus på högtalaren, spelar det ingen roll, så länge det är lika dant på den andra högtalaren.

Elementen på en högtalare genererar ljudvågor genom att röra sig horisontellt. Om den ena högtalaren är fasvänd, kommer dess element hela tiden att röra sig tvärt emot den andras, och skapa vågor som motverkar den andra högtalarens.

Av tehlily
Skrivet av RasmusKvist:

SNYGGASTE DATORN PÅ SWECLOCKERS! OCH VART FICK DU TAG PÅ "SLANGARNA" ELLER VAD MAN SKA KALLA DOM???? 5/5

Det är väl vanliga kopparrör som man använder till vvs i badum och så. finns på clas ohlsson, kjell och co eller kanske biltema.

Av tehlily
Skrivet av JasPlan:

Håller definitivt med, är däremot lite förvånad att ingen har nämnt Pink Floyd.

Absolut Pink Floyd! alltid glömmer man något...

En kompis till mig brukar lyssna på Tower of Power, men jag tycker att det där börjar bli alldeles för överproducerat och onaturligt. Men smaken är som baken, så jag tänkte jag kunde nämna dem

Av tehlily

Personligen har jag ett par favoriter:

Kari Bremnes
Jennifer Warnes första skiva, "Famous blue raincoat"
Toto tror jag redan nämnts, och var kända för sin goda inspelningskvalitet när det begav sig
Dire Straits och mark knopfler
Antonio Forcione, som jag tror enbart ger ut under Naims label
infected mushroom, om man lyssnar på sådan musik
Katie Melua håller ojämn kvalitet, hennes låt "piece by piece" brukar jag använda för att kolla om jag får resonanser i rummet - sen lyssnar jag på den för att den är bra också så klart, men resonanser blir väldigt uppenbara på just den här låten (och Kari Bremnes "Sangen om ka ho Anna drömte om"

Annars, med risk för att låta tjurig, tycker jag att det mesta av de gamla banden, Dire Straits, the Doors, Supertramp, the alan parsons projekt (<<rekommenderar starkt) etc. håller en hög kvaltitet. De är sprungna ur en tid då musiken var viktigare än pengarna den genererade.

Annars finns det inget som att leta och hitta. Kaliums lista här uppe är riktigt najs, sitter och lyssnar på tjajkovskij nu

Av tehlily
Skrivet av rSon:

Det är väl ganska enkelt, folk vill tjäna pengar. Om du hade bemödat dig med att läsa tidigare inlägg så hade du vetat varför inte optiska kablar används.

Nu har jag kollat igenom tråden, och kan inte förstå vilka inlägg du menar, eller varför du har en så aggressiv ton. Tvärtom finns det inlägg som menar att optiska kopplingar är bättre.

Det jag mest undrade över, men formulerade dåligt, är varför någon ansåg att det gick att få bästa möjliga ljudupplevelse över HDMI och de olika dolby-/DTS-formaten, men inte över en optisk toslink. Som du själv skriver tidigare i tråden är det ju samma signal som kommer fram.

Den enda begränsningen med den optiska kabeln är ju just vid fler kanaler än stereo. Men ingenstans nämner TS att det är surroundljud till film eller musik inspelad i sex kanaler som kommer spelas, eller ens hur många kanaler han har. Tvärtom skriver han att han idag har en optisk kabel, vilket leder en att tro att den knappast skulle hindra efter inköpet av en airport express.

Det jag reagerar starkast mot är tron att format med flashiga namn och senare lanseringsdatum ger ett bättre ljud än de utan resp. tidigare lanseringsdatum. Att komma till en tråd och skriva saker som "XX är gammal teknik, kör på det nya", utan att skriva varför, eller "du får bästa ljudupplevelse med detta" när det andra alternativet ger samma ljudupplevelse tycker jag bara förvirrar mer än bidrar.

Av tehlily
Skrivet av rSon:

Jo, det gör de. Eftersom att det är lossless-format så förloras ingen data i komprimeringen så det är ganska omöjligt att få det att låta bättre.

Isf ett par frågor: varför flera olika tekniker? Och vad gör de som inte går att göra med t.ex flac och en optisk kabel?

Edit: en diskussion som kanske lämpar sig bäst för privata meddelanden. TS får säga till om han tycker att vi (jag) skräpar ner tråden.