Inlägg

Inlägg som Gallimatias har skrivit i forumet
Av Gallimatias

Byta inom 5000 serien, idiotsäkert?

Jag har ett 5400 kort i en dator och ett 5770 kort i en annan. Jag vill byta plats på dem. Är det bara att byta rakt av eftersom drivrutinerna fås ur samma fil eller har CCC känt av vilket kort jag har och anpassat installationen på något sätt eller så (med den olyckliga konsekvensen att jag måste avinstallera/installera drivrutiner igen).

Av Gallimatias

Formuleringen "högsta upplösning för PC" är till sin natur sådan att den inte kan tas på allvar. En tänkbar förklaring är att tv:n har en VGA ingång som bara klarar den upplösningen. HDMI ingångarna klarar förståss Full HD oavsett om materialet kommer från en bluray eller en dator.

Av Gallimatias

Baserat på vad du skrivit hitills i tråden är eizon det givna valet. Du har inte skrivit om något användningsområde där HP:n är bättre eller ens tillnärmelsevis lika bra.

Av Gallimatias
Skrivet av Mackzen:

Någon som kan bekräfta om man stör sig på white glowen när man ser på film på HPn.

Jag stör mig på white glow på min i sådana situationer.

Skrivet av Mackzen:

Kommer eizo-skärmen att bli mycket minde än HP då den är 1 tum mindre och har 16:9 istället?

Bedöm själv.

TV Calculator

Av Gallimatias

Det är stor skillnad på aggen. HX750 är effektivare och tystare. Det finns som jag ser det ingen anledning för någon att köpa HX650 när den är prissatt som den är (mycket nära den avgjort bättre HX750).

Om du så att säga vänder på kronorna och det är angeläget att spara ett par hundralappar kan du köpa XFX 650W Black Edition. Det är samma "plattform" (samma tillverkare, komponenter osv) som HX650 fast billigare.

XFX Black Edition P1-650X-NLG9 650W - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Nätaggregat

edit: Det mycket fördelaktiga erbjudandet på XFX-agget som tidigare fanns har visst slutat gälla (fortfarande billigare än HX650 dock). Om du vill spara pengar på riktigt kan du snarare titta på ModXStream Pro (finns i 600W och 700W). Det är inte absolut toppklass som HX750 men det är inte HX650 heller och här märks det verkligen på priset!

Av Gallimatias

Om EX600 är grynig beror det på inställningar eller bildkälla. TV:n har i likhet med andra billiga LED:s en del problem (clouding, medioker svärta, uniformitetsproblem osv) men grynig är den inte.

Om det är bra bild som intresserar dig ska du välja CCFL före LED i denna prisklass (exempelvis EX500 före EX600). LED har dock andra fördelar som att de väger mindre, är tunnare och drar mindre el. För att inte tala om subjektiva fördelar som att de kan uppfattas som coolare och modernare.

Av Gallimatias

Ifall du ska ägna dig mycket åt datorsysslor på HTPC:n (surfa, bildredigera etc) kanske du ska fundera på en LCD. Ifall du ska navigera dig fram till ditt mediaarkiv och starta filmfiler tar du med fördel plasma. TV:n gör ingen skillnad på filmmaterial från en dator och filmmaterial från en bluray spelare. I båda fallen är plasma i regel att föredra. Självklart kan tyckas men en del tycks osäkra runt detta så jag tar mig friheten att påpeka det ändå.

Av Gallimatias

De rekommenderas till Intel därför att intels plattformar är jämförelsevist kräsna med minnen. Därför sätter folk ut sådana stämplar så folk kan känna sig säkra. Eftersom "allt" fungerar till AMD så behövs inte motsvarande utfästelser där.

Gängse åsikt är att dessa låglatensminnen kostar mer än de smakar.

Av Gallimatias
Skrivet av defaultbooi:

jag skulle köra på en större SSD om han har så mycket pengar att kasta iväg.

Det gick över buget om han tog en större SSD (intel skulle det ju vara). Det är inte så fasligt mycket pengar över till själva datorn.

Av Gallimatias

Priset för "datordelarna" (tillbehören, programvaran, tjänsterna) TS redan bestämt sig för uppgår till kanske 10-15 tusen. Det blir inte orimligt mycket kvar till själva datorn (särskilt inte som han ska ha hårddiskar för kanske 5 000 kr).

Det skulle vara oerhört mycket lättare att följa den här tråden om TS räknade ut vad han är beredd att lägga på själva datorn och folk kunde utgå från det när de satte ihop sina paket (istället för att alla ska behöva proppa sina kundvagnar fulla med samma distraherande krimskrams).

Av Gallimatias

Mutas och sådant trams stoppar Thors, gärna med hjälp av Marines. Det tunga flyget som Thors inte kan hantera (Battle Cruisers, Brood Lords, Carriers, Void Rays med mera) kontrar Vikings.

Av Gallimatias
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;10242198']När det är nån bokstav eller två på slutet som skiljer brukar det röra sig om att de har olika ingångar. Kolla specifikationerna så bör det framkomma.

Det handlar om produkter avsedda för olika regioner. Apparaterna som sådana är det ingen skillnad på. Lg har bara märkt dem olika för att försvåra konkurrens över gränserna och möjliggöra prisdiskriminering av rika nordbor. Garantier som svenska LG står för kommer inte att gälla för den gråimporterade modellen utan N. Går den sönder riskerar man att behöva skicka fanskapet till kontinenten.

När det är olika antal ingångar marknadsförs de mer tydligt som olika apparater.

Exempel:
Panasonic X20E, Panasonic X20Y - samma tv avsedd olika regioner
Panasonic X20E, Panasonic C20E - samma panel med olika ingångar

Av Gallimatias

Om jag hade en P182 skulle jag inte köpa en 800D om jag inte behövde platsen, vilket mycket får gör. Det finns ingen praktisk anledning att köpa ett pyramidalt och ganska dyrt chassi när du redan har ett dugligt. Om ett fönster och lite estetisk varaition är värt tusen kronor för dig kan ingen omröstning svara på.

Av Gallimatias

Förresten blir delarna i AMD-paketet avgjort billigare om du plockar ihop dem själv istället för att köpa uppgraderingspaketet. Tydligen var det där pengarna försvann (inte var det lyxminnen det rörde sig om). 3 953 kr kostar delarna löst, 4190 kr i paket med en obcent prisatt ESD-sladd som tillbehör.

Av Gallimatias

Intel Core i5 750, 2.66GHz - Inet.se

ASRock P55 PRO DDR3 - Inet.se
A-Data DDR3 4GB (2GBx2)1600Mhz Game Series,CL9, PC3-12800 - Inet.se

1902+1028+1021=3951

240 kronor billigare än AMD-paketet med SLI-möjligheter men utan lyxmoderkort med USB 3.0. Du har ju dock inte uttryckt något intresse i det och du har som sagt hundratalskronor över jämfört med AMD-paketet så utrymme finns för ett dyrare moderkort laddat med mer features.

Av Gallimatias
Skrivet av Robwiks:

Och om jag skulle köra på i5 750 då, får jag räkna med en jätteökning i pris?

Nej ditt uppgraderingspaket är dyrt. Det måste vara lyxminnen och lyxmoderkort i det. Du kan få en i5-a med SLI-kort för samma peng.

Av Gallimatias
Skrivet av lakristomte:

Nu får du gärna förklara. varför ger (tex 470?) bara 60fps på en 60Hz?

Han tar fasta på att en 60 hz skärm bara visa 60 bilder per sekund. Ett grafikkort som genererar långt fler bilder per sekund är såldes onödigt då bilderna inte kan användas och visas av skärmen. De rapporteras väl dock i menyer och så så att ägarna av riktigt snabba kort kan gotta sig. Jag föreställer mig vidare att det finns en viss nytta i att ha åtminstonde något fler bilder per sekund att tillgå än vad som faktiskt kan visas då vissa bilder kan vara mer lämpliga än andra att kasta på grund av tidsaspekter (större chans att få bilder som genererats ungefär samtidigt som skärmen ska visa dem).

Av Gallimatias

Seasonic X-750 är det givna nätaggregatet för den som vill ha tyst i den här prisklassen och inte behöver mer än 750W (vilket du knappast gör givet dina önskemål). Det är något bättre än Corsairs aggregat och inte mycket dyrare. Märkligt att ingen rekommenderat det faktiskt, nästan lika konstigt som att folk rekommenderar HAF-chassin när du som sagt vill ha tyst. Obsidian är nog heller inget bra val här, känns inte som att TS behöver varken utrymmet eller kommer köra vatten.

Lämpligt grafikkort tycker jag är 5870 PCS+ (avgjort tystare än referenskylaren). Du har förståss råd med bättre (kunde exempelvis ta två) men SC2 och HoN maxar man med vilket anständigt spelkort som helst.

Edit: Håll dig borta från H50 också. Bättre och framförallt tystare processorkylare är lätta att finna.

Av Gallimatias

Tog en titt i pakettråden själv och Intel 8k paketet tilltalar mig mest (länk). Plockar du ihop delarna på en vettig affär blir priset exklusive moms ungefär samma som kompletts dator. Du kan byta 5830 till 5770 om du vill få ner priset något.

Av Gallimatias

7000 kr för en speldator med 5670 är katastrofalt dåligt. Bättre datorer finns i "Bästa Datorpaketen 5-10k! Uppdateras 1-2 gånger i månaden!"-tråden (bland annat).