Permalänk
Medlem

Tjocktvn ska gå i graven - köpråd

Jag är ute efter en ny tv och i och med min bristande erfarenhet så vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Därav denna tråd.

Krav/vad den kommer att användas till:

- Tv-tittande, analogt sådant, ska kunna visa sportsändningar bra, speciellt hockey!
- Film, då via dvd, kanske att jag köper en bluray i framtiden.
- Billig, max 6000 kr
- Mellan 40-42", har i dagsläget ca 3,5 m till tvn.
- Plasma eller lcd, ja det spelar nog inte så stor roll.

Har tittat lite på den här: LG 42PJ350N - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Plasma-TV
Har dock fått för mig att LG=dålig kvalitet?

Permalänk
Medlem

Försök hitta en skärm med så smala kanter som möjligt. Vi har haft våran 42"plasma i snart 5 år. Den känns som en 32" om inte mindre.

Visa signatur

System: Sabertooth Z77, i7 3770, Corsair H100, Corsair Obsidian 800D, Asus GTX680, 8GB Dominator, BenQ E2420HD, Corsair AX750W, 64GB Corsair Nova.

Permalänk

Ser ut som riktigt mycket för pengarna den där, men varför vill du ha N-modellen? Komplett sålde den utan N för en tusenlapp mindre!
Skulle slå till på den eftersom du har en så begränsad budget, sen börjar du spara till en blurayspelare eller digital-tv (HD-kanalerna bör komma på bred front i slutet av året faktiskt, sen är frågan hur många program som kommer sändas i dem...).
Plasmor klarar generellt sett av analoga sändningar bättre än LCDer, men det är som sagt generellt och digital-tv är att föredra oavsett vad man väljer.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk

Ett mycket bra köp för dom pengarna, LG har stärkt sig mycket de senaste åren, och är idag absolut ingen dålig kvalitet och du får dessutom mycket för pengarna,

Visa signatur

blu-rays.se - allt om Blu-ray, Blu-ray spelare, Blu-ray filmer & 3D-TV

Permalänk
Medlem

Jag vet inte ens vad N-modellen står för så jag vet inte:S

Bör jag köpa den fysiskt i en butik eller beställa från nätet, era erfarenheter?

Permalänk
Skrivet av harenboy:

Jag vet inte ens vad N-modellen står för så jag vet inte:S

Bör jag köpa den fysiskt i en butik eller beställa från nätet, era erfarenheter?

När det är nån bokstav eller två på slutet som skiljer brukar det röra sig om att de har olika ingångar. Kolla specifikationerna så bör det framkomma.
Du får väl kolla ifall butikerna i närområdet har den till hyfsat pris... Oavsett var du köper, se till att spara kartongen. Inte bara de första veckorna, utan helst hela garantitiden. Har du absolut inte plats i garage/källarförråd så finns det säkert nån bekant som har det.
Det blir så lagom kul annars när nåt pajar och du måste skicka tillbaka tvn. Visst går det att be att få en kartong hos någon lokal affär, men inte så säkert att den frigoliten passar riktigt 100a.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;10242198']När det är nån bokstav eller två på slutet som skiljer brukar det röra sig om att de har olika ingångar. Kolla specifikationerna så bör det framkomma.

Det handlar om produkter avsedda för olika regioner. Apparaterna som sådana är det ingen skillnad på. Lg har bara märkt dem olika för att försvåra konkurrens över gränserna och möjliggöra prisdiskriminering av rika nordbor. Garantier som svenska LG står för kommer inte att gälla för den gråimporterade modellen utan N. Går den sönder riskerar man att behöva skicka fanskapet till kontinenten.

När det är olika antal ingångar marknadsförs de mer tydligt som olika apparater.

Exempel:
Panasonic X20E, Panasonic X20Y - samma tv avsedd olika regioner
Panasonic X20E, Panasonic C20E - samma panel med olika ingångar