Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen

Även om Samsung hade byggt vitvaror med kvalitet (det gör de inte) så skulle jag aldrig köpa en "smart" produkt av dem eftersom jag inte litar på att Samsung håller mjukvaran i sina uppkopplade produkter uppdaterad under hela produktens livslängd.

Av Halogen
Skrivet av Jejk0b:

Har du intercom? Om ja hur fungerar öronproppar ihop med musik / samtal genom en sån?

Har monterat och varit ute och brassat en timme i helgen. Intercomen funkar faktiskt bättre med propparna i, utan proppar så försvinner mycket av ljudet i vindbruset. Ytterligare en anledning att alltid köra med propparna i.

Av Halogen

Säsong sex av Line of Duty på SVT Play. Kanske den bästa snutserien som någonsin gjorts.

Av Halogen
Skrivet av griid:

Peugeot, alltid Peugeots pepparkvarnar. Har haft min i ~20år nu...

Men det fastnar ju pepparkorn nere vid malverket på peugeoten hela tiden så att man antingen får knacka den mot köksbänken eller se till att ha den max fylld hela tiden. Jag tröttnade och bytte ut till skeppshult istället. Mycket bättre.

Av Halogen
Skrivet av Jejk0b:

Har du intercom? Om ja hur fungerar öronproppar ihop med musik / samtal genom en sån?

Nej, men jag har precis beställt en Packtalk Bold. Kan uppdatera när jag har fått den monterad och testat.

Av Halogen
Skrivet av Jejk0b:

Kom gärna med en review

Gärna det. Jag har testkört både touring- och racepropparna nu, ca 2 timmar per par. Båda dämpar bra och sitter skönt. Jag har aningen trånga hörselgångar (brukar köpa skumproppar i storlek small) och många andra proppar blir obekväma efter ett tag, men alpinepropparna känns knappt alls även efter en längre tids användande. De tar bort vindbrus men släpper igenom precis lagom mycket motorljud och man hör tal bättre än med skumproppar.

Av Halogen

In other news, mina nya öronproppar kom med posten igår. Ska provköra dem imorgon tänkte jag.

Av Halogen
Skrivet av NoNamesWayne:

Har också lyckats med att ta mc-kort. Tog mitt 10 augusti i Gävle. Köpte hojen förra året och övningskörde med polaren ca 400 mil den sommaren. (Även om jag har mycket vana på två hjul sedan tidigare).

Tog två lektioner på Hässlö trafikskola som jag nog egentligen inte behövde men skönt att träna på låg och högfart på bana, även om det inte var på min egen motorcykel. Så allt som allt kostade det mig ca 10 000:- men hade nog kunnat komma undan billigare. körde upp med min egen hoj.

Hojen jag åker på är en Yamaha XSR900 årsmodell 2016 med lite mods.

https://i.imgur.com/MyN6bOs.jpg

Stort grattis och välkommen till församlingen!

Av Halogen
Skrivet av andreas_dock:

Tänkte göra en liten inventering... vad kör folk med för hjälmar ?

Har har en Airoh Commander vilket är en kombinerad Adventure/Street hjälm, men eftersom visiret är ganska stort så blir det en del luftgenomströmning och mycket brus.

Funderar på att låta Airoh’n vara offroad hjälm och uppgradera till en Shoei. Man blir ju sugen på att kombinera med deras SLR2 Intercom -system som är klippt och skuret just för deras hjälmar...

https://www.smxsports.se/mc-intercom/shoei-srl2-intecom-syste...

En Airoh Commander för offroad och en X-lite X-803RS för sporthojsåka. X-liten är den bekvämaste hjälmen jag ägt någonsin.

Av Halogen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jag kör med https://www.cardosystems.com/support/smartpack/ basicly en simplare variant last gen. Kör standardhögtalarna och inte JBL. Kanske fixar det till nästa gång dock.
Gillar skarpt hur enkelt knapparna är om man bara ska ha musik / prata. Appen är sisådär. Går att anväda mesh vilket är smidigt, dock ej använt den funktionen ännu.
Tror inte du blir missnöjd oavsett om du väljer Cardo eller Sena tex. Och packtalk bold är ju en av de bättre.

Ok, tack för input. Hur var installationen i hjälmen tyckte du?

Skrivet av Anaii:

Kör packtalk slim. Exakt samma fast monteras annorlunda. Fungerar bra till musik och sånt, men jag har aldrig använt den som intercom för jag kör ensam.

Slim har jag också kollat på, men jag måste erkänna att jag inte riktigt ser vinsten med att ha batteripacket separat bak på hjälmen? En pryl till bara ju?

Av Halogen

Jag är förresten på vippen att beställa intercom. Har tänkt mig en Cardo Packtalk Bold. Är det någon som har den och kan dela lite erfarenheter?

Av Halogen
Skrivet av solomon:

(Relativt lång story, finns TL;DR längst ner)
Tog ut 3 veckor semester eftersom jag och min sambo inte hade något som helst planerat.
I slutet av första veckan(v28) så kom jag på att vi kanske skulle kunna göra en helg-trip till Gävle då jag inte sett en del av min familj på några år. Vi bor f.ö utanför Vårgårda, så det är runt 6 timmars körning.

Ringde morsan, ringde min morbror, min moster och någon polare och säger att vi kommer upp "nästa helg", alltså helgen som var nu v29. Alla glada osv.

Tisdagen, v29 i början av förra veckan var jag ute och trimmade gården lite. Körde på barfota i skorna och långbyxor. Allting frid och fröjd tills Onsdag morgon när jag vaknar och känner att jag har väldigt ont i min ischiasnerv. Tänkte det var för att trimmern inte har en riktig sele utan en datorväskasele så man måste gå lite konstigt helt enkelt. Skitsamma. Jag satte mig vid datorn, benen upp på bordet för att avlasta ischiasen vilket fungerade.

Helt plötsligt började jag frysa och få frossa.. Började skaka något rejält och svettades som en tok. Satt så i några minuter tills jag försökte ta mig till sängen igen. Märkte då att jag hade börjat få ont vid ljumsken och en bit neråt vänster ben. La mig ner och min sambo undrade på skoj först om vi skaffat massagesäng eftersom jag skakade hela våran säng.

Så låg jag i 3 timmar tills jag däckade. Vaknade och skakade inte längre och kände mig inte så febrig heller men HELSIKES vad det kliade över vänster underben och det kändes så himla svullet. Hela huden kändes spänd. Jag hade nästan förlorat all rörelse i fotled/tår pga jag var så uppsvälld. Visste inte vad jag skulle tänka, men låg kvar resten av Onsdagen i sängen.

Natten till Torsdag snackade jag med min sambo när hon gick och la sig och hon mer eller mindre tvingade mig, snällt, att jag skulle ringa 1177 på morgonen. Så det gjorde jag. Kl 5.30 på morgonen ringde jag 1177 och snackade med en väldigt trevlig kvinna som ringde upp Närhälsan Vårgårda och fixade en tid så fort som möjligt, vilket blev kl 10.00.

Satt och väntade ca 40 minuter innan läkaren kom in och det första han säger är, "Oj, det var en rejäl rosfeber du fått". Han berättade att de kommer göra ett infektionstest på mig och är det inom rimlig gräns så kommer jag bli hemskickad med antibiotika-tabletter men annars kanske jag får åka till akuten i Alingsås för att få antibiotika rakt in i blodet. Han mätte även min vad på vänster och jämförde med höger.

På höger, mitt normala ben hade jag runt 45-48 nånstans där i omkrets, hörde inte exakt. Vänster ben var vaden 57cm i omkrets.

Så en sköterska kom in, gjorde sina tester. Satt där i kanske en halvtimme till innan läkaren kom tillbaka med mina provsvar. Mitt infektionstest var så högt att deras apparat inte kunde läsa hela värdet... Så jag blev skickad till akuten.

Åkte dit, fick sitta i väntrum 1.5 timme. Kom in till en "skinn-på-näsan-sköterska" vid namn Carina. Hon satte mig på plats för jag inte har en termometer hemma haha. Hon kollade lite mer värden, blodsocker och sånt medans hon ändå höll på, tog lite mera blod och så.

efter 2-3 timmar i väntrum 2 så fick jag äntligen träffa läkaren som egentligen inte gjorde mer än att kolla ultraljud på min ljumske då de trodde jag fått en propp. Visade sig min lilla torrspricka mellan tårna är anledningen till att jag fått denna jävla rosfeber.

Hon ville jag skulle komma tillbaka för ett till infektionstest på lördagen(detta var på Torsdagen) men jag sa att jag var tvungen att åka till Gävle, så hon fixade en remiss till Gävle familjejour, så åkte dit istället och infektionsvärdet låg nu på 130 från 260. Så det var ju bra.

Dock fick jag ännu ondare i benet under lördag EM/Kväll och ännu värre på Söndagen under körningen hem. Kom hem vid 18-tiden och la mig på soffan med benet i höjt läge.

Sen har jag legat så. Antingen i sängen eller soffan sedan dess. Min sista semestervecka som jag sjukskrivit mig på. Jag kan nog inte heller börja jobba nästa vecka för att inte överanstränga benet/foten mera. Däremot har det blivit mycket, mycket bättre. Jag kan i alla fall gå på benet korta stunder nu utan att vilja dö.

Så det går framåt helt enkelt. Jag fick åtminstone 1 veckas hel semester innan jag blev sjuk.
Några få bilder: https://imgur.com/a/2K9ULqX

Till en GOD nyhet så förlovade jag och min sambo oss under Gävle-trippen och jag är superglad över att ha en sån fantastisk människa i mitt liv.

TL;DR - Jag fick rosfeber i början av min andra veckas semester av tre veckor. Och det gör ont, svinont. Riktigt jävla ont.Förlovade mig också och är superglad över det.

Usch... Klen tröst, men om du har ett sjukintyg så ska du kunna få semesterdagarna tillbaka i alla fall. Krya på dig.

Av Halogen
Skrivet av andreas_dock:

Någon som kan tipsa om hållare för mobiltelefon eller dylikt ?

Har känt att man skulle behöva mobilen nära till hands för gps-syfte bland annat.

Som andra redan nämnt, var medveten om att bildstabilisatorn i telefonens kamera kan skaka sönder. Finns mängder med trådar att läsa där folk pajat sina telefoner efter bara en kort tur med telefonen i hållare på styret. Jag var påväg att beställa ett Quad Lock men har tänkt om helt nu.

Av Halogen
Skrivet av snajk:

Jag har länge letat efter en TV-bänk och slutsatsen är att de flesta är skitfula och ingen är byggd för de komponenter jag vill ha i den, eller för exempelvis snygg kabelhantering eller så. Så jag har landat i att jag får bygga en själv.

Sant. Jag letade också tv-bänk för ett tag sen och drog slutsatsen att 90% av utbudet inte är anpassade för folk som har mer än en tv och möjligen en box stående bredvid. De med lite större AV-receivers göre sig icke besvär.

Av Halogen
Skrivet av andreas_dock:

2/2 rätt

Ok! Av någon anledning så har Ahlqvists ställt sina MV Agusta längst in i lokalen så de är lätta att missa. Jag tänker att det kanske inte är för sent att åka in och byta?

j/k, bra val. Jag hade en Hornet 600 en gång i tiden innan jag bytte den mot Aprilian jag har nu.

Av Halogen
Skrivet av Kochkramer:

En riktig mustig chiligryta på högrev är så sjukt gott. Det tycker jag du ska ha den till, i alla fall en liten mängd

Jag odlade Carolina Reapers förra året. Det blev typ 15-20 frukter på den, men problemet är att de knappt går att ha till något praktiskt eftersom de är så löjligt starka. Försökte använda en pyttebit i grytor och så men den tog över totalt. I slutändan gjorde jag chilisås på de flesta som blev över, som också blev helt omöjlig att använda. Ögonen rann och det stack i näsan när jag diskade matberedaren efter att jag gjort såsen, borde anat oråd redan där.

Av Halogen
Skrivet av andreas_dock:

Då KTM’en är/var ner utav en leksak än något man lär sig köra hoj på byter jag upp mig. 🏍💨 😎👌🏼

https://i.imgur.com/YSrmiSN.jpg

Nice. CB650f? Ser ut som att du var på Ahlqvists i Mölndal föresten?

Av Halogen
Skrivet av Neon:

Ni som har De Buyer Mineral B, hur upplever ni handtaget, blir det så pass varmt att man behöver använda grytlapp?

Nästan, men vi har gasspis så det går inte att jämföra egentligen. Förutom allra längst in på handtaget så går det fortfarande att ta i dem iaf.

Av Halogen
Skrivet av anon173292:

Kan bara hålla med, bättre än vilka andra pannor som helst jag haft.

Just kolstål då, lätt att hålla rent, leder värmen som gjutjärn.

Absolut. Jag fick en DeBuyer Mineral-B i julklapp och är helt kär. Köpte nyligen en mindre i samma serie bara för att de är så jävla bra.

Av Halogen

Kim Källström var en riktigt positiv överraskning för mig. Behåll honom, han är skitbra.