Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen
Skrivet av kronvall:

Tack, det ju det som är viktigast. Att faktiskt få hjälpen när det skiter sig.

Absolut. Men sen är det ju som vanligt viktigt att kolla i villkoren vad som ingår i försäkringen och bestämma vad som är ett rimligt maximalt ersättningsbelopp, hur hög självrisk man vill betala etc. I vårt fall slog vi i taket för maxersättning på 50k, men överskjutande belopp var såpass litet så det hade inte varit lönt att ha ett högre tak.

Av Halogen
Skrivet av kronvall:

Vi blir med valp snart och på vinst och förlust blåser jag liv i en gammal tråd här. Väger mellan Folksam och If just nu, någon med erfarenheter?

Vi har Folksam på våran italienska vinthund och det har aldrig varit några problem med dem. Har haft en del kontakt med dem pga att doggo bröt benet förra sommaren och de var väldigt enkla att ha att göra med.

Av Halogen
Skrivet av Raynstorm:

Det är inte bara du men varför kan det inte få finnas både och?

Ljudet från en vanlig bensindriven cross gör det omöjligt att köra på många ställen i världen. Har du en elektrisk cross som inte låter nämnvärt så kan du köra nästan var som helst. Du kan göra en crossbana på din mark även om det är nära grannar. Du kan köra nästan var som helst.

Det finns en charm i ljudet från en elmotorcykel också tycker jag. Ta cyklarna i Moto-E som exempel (som är en supportklass till MotoGP), de låter mer som rymdskepp ur nån scifi-film än något annat. Och det ger en annan dimension till racingen också när motorljudet inte är det enda som hörs, man kan höra däcken kasa på asfalten, knäpuckar som skrapar och massa annat.

https://youtu.be/QLR4HwN8fTo?t=83

Av Halogen

Inte ovanligt på vintern. Skaffa luftfuktare och ställ i sovrummet. Snikvarianten är att blöta en handduk och hänga på tork i sovrummet under natten.

Av Halogen
Skrivet av snajk:

Jo men det handlar ju om att de har en ny bil och du har en gammal, jag har en bensinbil som drar lite mindre än din men är ny och den kostar typ 6700 per år i skatt, de första tre åren.

Men absolut är det lite konstigt hur beskattningen ser ut för de olika bränslena. Diesel har ju historiskt växlat mellan miljövänligt och katastrofalt för miljön beroende på vad man fokuserar på, och förstås nya tekniker som partikelfilter och adblue, och beskattningen har ju hängt med upp och ned.

För typ 10-15 år sedan så fick du gratis parkering i Gbg om du körde en miljödiesel, nu blir man straffskattad med samma bil.

Av Halogen

Fick info från BMW idag, vår i3 har prel leveransdatum i början av mars. Beställde i slutet av september. Hade hoppats på januari men det var kanske lite naivt.

Av Halogen

Band mitt avtal på 63 öre inkl allt i oktober. 3 år, Eon. Känns som rätt beslut. Bor i villa och förbrukar ca 17-18 000 kWh/år.

Av Halogen
Skrivet av Cove:

En fråga till alla risälskare. Min fru har fått dille på långkornigt vitt ris som ofta används i Indiska restauranger. Är det någon som har ett sådant ris att rekommendera ?

Tilda är mitt favorit-basmati:

https://www.drakfrukt.se/wp-content/uploads/2021/07/Basmatiris_1...

Av Halogen
Skrivet av hasenfrasen:

Apropå tacos, finns det att köpa färdiga mjuka tacos gjorda på majsmjöl och inte vetemjöl som alla som säljs i sverige verkar vara gjorda av? Väsentlig smakskillnad.

https://www.andale.se/product/gul-majstortilla-komali-12cm-i-...

Jag gjorde tacos al pastor i somras och ville ha äkta vara så jag lade en beställning hos dem.

Av Halogen

Tror att mrqaffe är inne på rätt spår. Jag hade en gammal NAD som betedde sig så för massa år sedan, det blev bättre om man gymnastiserade tonkontrollerna och balansratten. Alltså, vrida fram och tillbaka på dem ett antal gånger.

Av Halogen
Skrivet av Doomfarer:

Är du klar nu? Vi inser att du är anti elbil och vad vi än skriver så kommer din gamla bil vara billigare. Dock är inte alla intresserade av att köra runt i en 12 år gammal bil och byta motor själv när det behövs.

För personer i min sits där man har ett par år gammal större bensinbil går det snabbt att räkna hem en elbil, med värdeminskning och allt, men du återkommer alltid till hur billig din gamla bil är.

Kasken är nog inte anti-elbil egentligen, utan mer anti-nybil. Allt nytt är ju dyrt och det verkar vara där skon klämmer. Och visst, jag köper det argumentet. Nya bilar kostar pengar att köra, det är den enkla sanningen.

Av Halogen
Skrivet av Mordekai:

https://i.imgur.com/qn2uH1V.png

Om jag går på modeller på lager och väljer leasing som betalform.

Detta är med 92 000 kr i handpenning och även exmoms.

Av Halogen
Skrivet av snajk:

Jag har fått reklam om att leasa en begagnad Leaf inklusive "allt" för 2000 i månaden, alltså inklusive service, försäkring, vinterdäck och så (sannolikt inte skatten men det är ju inget problem), med en månads uppsägningstid. Kan ju vara en bra deal om man vill ha något riktigt billigt men känner att en Fiat 500 eller liknande är lite för liten.

Om man inte tvunget måste ha en ny bil så är väl det en helt okej deal tänker jag? Låter som ett bra alternativ om man ska ha den som andrabil.

Av Halogen
Skrivet av Megaman9:

Har inte varit med om att det inte ingår i månadskostnaden innan!

Många leasingbolag erbjuder försäkring, ibland förmånligare än om du tecknat den själv. Men du betalar för den via leasingavgiften.

Av Halogen
Skrivet av difi:

Tjo!

Har som jag skrivit tidigare här tagit leasingavtal på BMW i3s som erbjöds väldigt förmånligt (3000/mån ink vinterdäck) och till 12 månaders avtal.

Detta var en relativt sparsamt utrustad variant som bla saknade backkamera och sensorer, minsta skärmen osv.
Alla tillval som gick att göra var dessutom så dåligt prissatta att beslutet i princip blev bas-bil eller inte alls.

Jag, och tydligen väldigt många fler valde ändå att ta avtalet då bilarna sålde slut på väldigt kort tid.

Jag blev kontaktad av BMW-göteborg igår där dom meddelade att i princip allt som dom erbjudit som tillval nu kommer att inkluderas utan extra kostnad.

Efter lite försiktigt frågande gav säljaren med sig och sa att dom sålt så många att dom nu är rädda för att bli stående med bilar som är svårsålda pga låga tillvalsnivåer.

Effekten är iaf att detta sker på individnivå så alla som gjort tillval kommer betala för sig medan de som valt att inte ta några tillval samt har leveransdatum efter något visst datum kommer få massor av tillval som bla större skärm, kameror & sensorer, film på bakrutor samt adaptiv farthållare mm.

Ibland ska man ha tur

Den dealen tog vi också men vår säljare var från början tydlig med att bilen var fullsmetad med tillbehör och att priset för leasingen var just i det utförandet. Detta var i slutet av september dock så den informationen hade kanske gått ut till säljkåren då.

Av Halogen
Skrivet av SpaceMan:

Detta löser ju två av tre dimensioner, men kylarhöjden kommer ju bli lidande i många chassin.

CPU sockeln sitter på det understa lagret så det borde inte vara någon skillnad. Men man får nog kolla så att kylaren får plats i "hålet" på moderkortet runt sockeln.

Av Halogen
Skrivet av K-D][Aramis:

Jag har ett sådant jäkla dilemma så det inte är sant. Är otroligt sugen på en Kia Ev6, men en gång per år åker vi på bilsemester i Europa och ner till balkan. Blir extremt svårt och krångligt med en elbil. Har försökt kolla hyrbilar för tre veckor eller liknande men då känns det som man gör av med alla pengar (15.000:-) man tjänat in på en elbil vs fossildriven.

Någon som har något mer tips?

Definiera "extremt svårt och krångligt". Är det räckvidd och laddning du oroar dig för?

Av Halogen
Skrivet av Cerb:

Snart dags för årets sorgliga period, vinterförvaring.
Vad tycker kollektivet om depåstöd, duger Bike-lift eller måste man gå ”all out” och köpa pitbull?

Har redan ett Bike-lift bak som känns rätt bra, det jag saknar är ju då fram. Blir varianten som lyfter under gaffelkronan.

Bike-lift fs11 ~2K
Pitbull fram hybrid ~4K

Inkl. frakt i båda alternativen.
Eller finns det andra bra stöd att överväga?
(Stabilitet är prio, pris underordnat och ska finnas svenska återförsäljare)

Jag har det Bike-lift stödet som lyfter i kronan till Aprilian. Har inga direkta klagomål, det lyfter som det ska och hojen står stadigt i luften.

Av Halogen

Köper alltid Almdudler när jag är i alperna. Skitgod dricka. Trodde de flesta hade druckit den om jag ska vara ärlig.

Av Halogen

Metroid Dread släpptes ju idag. Är det nån som ska köpa?