Inlägg

Inlägg som Halogen har skrivit i forumet
Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KalleKofot
Shift+musklick borde kunna ta bort den.

Funkar inte heller, konstigt nog. Överallt annars kan jag flytta runt mina grejer med shift-klick, trycker jag på min tappade spell med shift-klick så aktiveras den istället. wtf?

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cide

Använder du något UI Mod? Tex CTMod, Cosmos eller Gypsymod.

Kör CTMod. Testade att ta bort och lägga in CTMod igen, ingen skillnad. Wierd.

Av Halogen

Ehm.. Jo.. Alltså.. Jag tror jag har lyckats paja interfacet. Jag skulle dra en spell ner till menyraden till vänster och "tappade" den halvvägs, så nu har jag en knapp mitt i chatfönstret som inte går att ta bort eller flytta på. Ska det vara så? Jag ser ju inte vad folk skriver tack vare knappjäveln.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pipen
har hört att Apples skärmar har någon form av färgfel ibland.. stämmer det?

Har de? Det har jag inte hört om, finns det en länk man kan läsa på kanske?

Av Halogen

En single link SKA klara 1600x1200 utan problem. Bandbredden i en sådan ska räcka gott och väl. Dual link blir väl aktuellt först om man sitter på en av Apples 30" cinema display och behöver köra 2560x1600 som native.

Av Halogen

Re: Inköp av TFT typ 8.000:-?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pipen

Det jag behöver är en stor skärm, typ 19".
Många färger, 16.7(?)
Hög kontrast
Starkt ljusstyrka
Och hyffsat låg responstid.

Ska du köpa skärm för 8k tycker jag absolut att du ska gå upp i storlek och köra på en 20" istället. Att köra 1600x1200 som native i windows är helt underbart. Dell 2001FP och Viewsonic VP201s/b har samma panel och är i det närmsta identiska vad gäller prestanda, väldigt bra skärmar båda två. Jag sitter själv på en VP201s och är väldigt nöjd.

Av Halogen

Vad jag vet så finns inga datum satta. Min gissning är att det dröjer minst ett år innan vi får se dem i handeln, kanske mer. Sedan är det bara att vänta på att prisbilden ska sjunka såpass mycket att man slipper döda någon för att ha råd med en...

Av Halogen

Det går i de flesta fall alldeles utmärkt att spela i annat än native-upplösningen. Vissa skärmar skalar sämre än andra, så det kan vara bra att kolla upp innan köp.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camridge

Halogen
Varför ändra på benämningar som är rätt? Då är det enklare för folk med okunskap att förvirra sig, men om man ska hålla sig till ett enklare ordspråk så passar ljusstyrka bättre in.

Detta är petitesser, men ok. Jag tycker rubriken ska lyda "Kontrast och ljusstyrka", för att senare i texten förklara vad dessa är och att ljusstyrka mäts i cd/m², som av någon outgrundlig anledning förkortas till "nit". En grej angående kontrast också. Kontrast skrivs inte ut som "500", kontrasten beskriver förhållandet mellan det ljusaste partiet och det mörkaste partiet på skärmen och skall således skrivas ut som "500:1", dvs det ljusaste partiet är 500 ggr ljusare än det mörkaste partiet.

Så nu har jag gnällt klart. Det är ju ändå en faq, då kan vi lika gärna se till att få det rätt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av superjoppe
http://www.webhallen.com/prod.php?id=35883
"Lamp life (hr) 30.000"
om man har på den 10t per dag räcker den 8 år om jag minns rätt
vad händer sen o vad ska man göra då?

Man köper ny skärm. Lamptiden är ingen beslutsfaktor när man köper skärm tycker jag. Efter åtta år är det hög tid att skaffa nytt ändå.

Av Halogen

Grafiska finesser och 3D är för barn. Ge mig ett rejält strategispel istället för bling-bling...

Av Halogen

Civ4 i all ära, men varför inget Alpha Centauri 2?

Av Halogen

"Kontrast och nit" - varför inte skriva kontrast och ljusstyrka istället? För det är ju det som åsyftas.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fear The Llama
Jag tror nog din gubbe är deletad...
Igår försvann min ena gubbe på förmiddigan, sedan den andra på kvällen och nu idag är mitt account avaktiverat
Får väl vara lite social under lovet då

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux

Hände samma sak för mig. Hade gubbar på två servrar, först blev gubbarna på ena servern raderade, sen ett dygn senare så stängdes hela kontot.

Dags att hjälpa till med julförberedelserna och umgås med familjen.

Haha! Testade en inloggning till nyss, och min char finns kvar! Woo! In your face, nay sayers!

Av Halogen

Detta är en komplott mot mig, jag lovar... Hur kan det komma sig att ALLA (tror jag) servrar är uppe utom den som min gubbe ligger på? Eller.. Hemska tanke, är det så att alla servrar verkligen är uppe, men att min gubbe är deletad? Noo!

Av Halogen

Kan man köpa fisk någonstans? Jag behöver en hög oily blackmouths till lite brygder jag ska koka ihop. Har letat som 17 i Ironforge, Stormwind och runtomkring, men det verkar bara finnas bröd-, kött- och fruktförsäljare. Grymt irriterande.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fear The Llama
Mitt konto funkar...

men behöver hjälp:
Ska ta mig från menethil till Auberdine men det kommer ju fan aldrig någon båt.
Har väntat vid den norra bryggan nu i en halvtimma...

Hur ska jag ta mig dit?

Då väntar du nog på fel ställe, på 30 minuter borde båten komma och gå flera gånger om...

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av johan866
kör med crt så slipper ni sånna problem

Well, jag är helt ärlig när jag säger att jag aldrig kommer skaffa en crt igen - eventuella döda pixlar och eftersläpningar till trots. Skillnaden är verkligen som natt och dag.

Av Halogen

Som kontrast kan man läsa Samsungs pixelpolicy och Benqs pixelpolicy (som inte var helt lätt att hitta) och där framgår att... de är ungefär lika dåliga allihopa. Eller bra, hur man nu tolkar det.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaylordFokker
samt att vid rörelse så upplevs objekt som taggiga då ett objekts kanter kan vara uppdelade på 2 ställen, alla ojämna linjer på ett och alla jämna på ett annat. Därav alla antializing funktioner som ska tabort denna taggighet ?!.

Det du beskriver kallas för tearing. Det uppstår om du kör ett spel med vsync avslaget, och skärmen och grafikkortet inte uppdaterar bilden samtidigt.

Citat:

With vsync off, the graphics card will display the next frame whenever it's ready -- even if the scan line is in the middle of the display. If your viewpoint has moved substantially, you can clearly see where the new frame starts -- that's the tear.

http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1611150,00.asp

Sen är jag inte helt säker på att crt kör interlaceat heller. Tv-apparater gör det, men jag tror datorskärmar arbetar med progressiv bild.

Av Halogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av makanovich
Har nästan känslan av att 20,1" kan bli lite smått i 1600x1200?

Tänk då på att Samsungskärmen också kör 1600x1200 som native. Så för att få en tum extra i storlek så har den antingen större pixlar eller högre dot pitch, för att få samma antal pixlar att täcka en större yta. Nu vet jag ju att bildkvaliteten på samsungskärmen är riktigt bra, men i teorin borde en 20" ha "bättre" upplösning om båda kör 1600x1200 som native.