Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
136

Battlefield V får halverad fysisk försäljning gentemot föregångaren

Efter fem dagar på marknaden nådde den fysiska försäljningen av färska Battlefield V hälften av vad Battlefield 1 presterade på enbart tre dagar.

132

Youtube får färre men längre reklamavbrott

I ett försök att nå högsta möjliga reklamintäkter samtidigt som användares frustration minimeras så ändrar Youtube till längre men färre reklamavbrott i företagets videotjänst.

15

Silverstone lanserar krympta SFX-nätaggregatet SX700-G

Silverstone satsar vidare på nätta nätaggregat i formfaktorn SFX, men i fallet med 700-wattaren SX700-G görs inga avkall på varken effektklass eller verkningsgrad.

24

Steam drar igång årets höstrea inför Black Friday

Det vankas reatider och Steam med Valve i ryggen vill inte vara sämre. Nu drar speldistributören därför igång en av årets största reor, med tusentals spel till nedsatta priser.

52

FZ testar Battlefield V – actionskjutare som inte tar ut svängarna

FZ testar Battlefield V och imponeras av flera aspekter som fokuset på lagspel och det storslagna spelläget Grand Operations. Däremot faller kampanjen och nytänket kort.

11

Insomniac Games släpper Sunset Overdrive till PC/Windows

Fyra år efter lanseringen till Xbox One släpps nu Sunset Overdrive till PC/Windows. I titeln vankas det actionäventyr med horder av fiender och ett intensivt stridssystem.

17

Nvidia presenterar kvartalsrapport – datacenter växer med 58 procent

Nvidia presenterar sin kvartalsrapport för årets tredje kvartal, vilken visar på både ökade intäkter och förbättrade marginaler. Framförallt datacenter ser en stor tillväxt på 58 procent.

133

Nvidia bekräftar tillverkningsproblem för Geforce RTX 2080 Ti

Varken drivrutiner eller GDDR6-minnet ska ha legat bakom stabilitetsproblemen för Geforce RTX 2080 Ti. Nvidia meddelar istället att felet låg hos bristfälliga kretskort.

67

Xbox One-spel får stöd för mus och tangentbord

Efter att ha varit på tapeten ett längre tag kommer nu slutligen stöd för mus och tangentbord till Xbox One. Dock får enbart utvalda titlar stöd – om utvecklaren vill ha det.

43

Microsoft förvärvar Obsidian Entertainment och Inxile Entertainment

Under spelevenemanget X018 avslöjar Microsoft att bolaget förvärvar Inxile Entertainment och Obsidian Entertainment. Detta ger 13 interna spelstudior varav 7 köpts under 2018.

74

AMD håller evenemanget "New Horizon" 6 november – kan handla om Zen 2

På AMD:s webbplats avslöjas evenemanget New Horizon, där det vankas nyheter om 7-nanometersprodukter från AMD. Både Zen 2 och Vega på 7 nm kan stå på menyn.

51

Apple presenterar kvartalsrapport – rekordhögt snittpris på Iphone

Apple visar ett gott resultat i bolagets senaste kvartalsrapport, där både vinst och genomsnittligt försäljningspris stiger märkbart. Aktien får sig dock en törn i efterhandeln.

79

Samsung skalar ned kapitalutgifter med en fjärdedel – SSD-enheter kan bli dyrare

Samsung spår lägre efterfrågan på minneskretsar, och i ett försök att undvika överproduktion och låga marginaler skär nu tillverkaren i kapitalutgifterna med en fjärdedel.

68

Priset på minneskretsar för SSD-enheter kan mer än halveras under 2019

Enligt branschkällor kan NAND-minnen tack vare tekniska framsteg bli betydligt billigare att tillverka, vilket kan ge mer än 50 procent lägre priser på SSD-enheter under 2019.

43

Mobilapplikation för Red Dead Redemption 2 pekar mot PC-version

Många hoppas på en lansering av Red Dead Redemption 2 till PC/Windows, men utvecklaren är fortsatt kryptisk. I spelets mobilapp återfinns dock direkta referenser till en PC-version.

16

Asus sägs förbereda ROG Strix Gaming-modell av kommande Radeon RX 590

Med förbättrad tillverkningsteknik och högre klockfrekvenser väntas Polaris än en gång fräschas upp, och Asus förbereder nu enligt uppgift grafikkortet Radeon RX 590 ROG Strix.

7

Valve gör det möjligt för enklare hårdvara att driva VR med Motion Smoothing

Valve vidareutvecklar sin lösning för algoritmbaserad rendering i VR, något som bland annat sänker hårdvarukraven för spel.

12

In Win släpper kompakt nätaggregat på 700 W i formfaktorn SFX

Tillverkaren In Win breddar nu sitt sortiment av nätaggregat med den kompakta modellen In Win CS 700W, för vilket formfaktorn SFX och effektivitet enligt 80 Plus Gold gäller.

12

TSMC sägs bli ensamma om att tillverka Apples A13-chip

Apple och TSMC har under flera år haft ett nära samarbete, där Apple ofta varit tidigt ute med nya tekniker. För 2019 års A13-krets ser TSMC ut att bli exklusiv kontraktstillverkare.

20

Meddelanden får Playstation 4 att krascha – kan kräva återställning

Användare på Reddit rapporterar att deras Playstation 4-konsoler har låst sig efter att de mottagit ett specifikt meddelande. Vissa har fått återställa konsolerna för att lösa felet.