Inlägg

Inlägg som MrTowle har skrivit i forumet
Av MrTowle

En sidenote när det kommer till paneltyper (IPS, VA, TN osv).

Bildkvalitet kan skilja ganska mycket även mellan exempelvis två olika TN-skärmar. En premium skärm med TN-panel kan också leverera bättre bild än en billigare skärm med IPS-panel.

Av MrTowle
Skrivet av Zaaiko:

@MrTowle: Haha ja exakt. Men det blir nog den du länkade först. Den summan är väl inte helt galen om man tänker på vad man får? Eller finns det ändå motsvarigheter? Tänkte AOC osv..

Det finns en AOC med samma specs som Asusen (https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/266815-...)

Kolla lite reviews på dessa två. Tror att du blir nöjd med vilken av dem du väljer.

Det är dock lite oklart om AOC:n är 100Hz eller 60Hz. Om den är 60Hz så hade jag helt klart hellre gått på Asus:en även då det diffar i pris. Står iof 100Hz på AOC hemsida.

AOC:n har en 8-bit MVA panel medan ASUS:en har en 10-bit IPS panel vilket är favör för Asus:en (bättre färgdjup osv).

Av MrTowle
Skrivet av Zaaiko:

@MrTowle: Den hade ju inte suttit helt fel, tyvärr kostar den orimligt mycket och kommer antagligen att göra det 3-4 år efter den släppts. Vet jag skrev att pris inte är en faktor men den där är bara löjlig när det kommer till priset.

Håller helt med dig där! Det är inte så stor skillnad på denna och den första skärmen som jag linkade som försvarar en prisskillnad på 10 000:- .... Men man kan ju alltid dregla lite

Av MrTowle
Skrivet av Zaaiko:

@MrTowle: Jag har väl ingen direkt budget. Får kosta vad det kostar men helst något som är värt den "stora" summan man lägger isåfall. Tex den som precis länkades här ovan!

Du kan ju alltid vänta på den nya 35" 21:9 som kommer från från Asus med Quantum dot och 200Hz. Den landar dock på 20 xxx kr...
http://www.sweclockers.com/nyhet/23868-asus-tillkannager-rog-...

Jag hade absolut inte varit avundsjuk.... (a)

Av MrTowle
Skrivet av SpeedRebirth:

@Zaaiko
27" 144hz ips g-sync
Köper du en sådan skärm kommer du INTE ångra dig ja lovar Hög fps med hög hz är otroligt mycket bättre än 60hz oavsett upplösning

Skickades från m.sweclockers.com

Håller så med! G-sync och lite snabbare panel är det bästa jag har köpt för gaming. Framförallt då jag får huvudvärk av oflyt i spel .. försvinner något tack vare G-sync(vid lägre fps).

Med tanke på att du funderar på skärmar i lite högre prisklass så kanske en 35" 100Hz 21:9 med ips -panel varit ett alternativ?
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

Av MrTowle
Skrivet av Edge1:

Kan bara minnas när jag senast råkade ut för en licenskontrollant. Han fick genom dörröppningen syn på mina 3st. 27" ASUS-skärmar och hävde ur sig "men dom kan väl avkoda TV-signal också, det kan ju de flesta datorskärmar". Jag påpekade vänligt att det kunde de inte alls (kändes onödigt att förklara hur mycket fel han hade), varpå han bytte resonemang till att även datorer som kunde få in t.ex. SVT play var licenspliktiga. När jag påvisade Högsta Förvaltningsdomstolens Dom #7368-13 och dessutom att vi kunde ju gå över till min granne i huset bredvid som var ett av justitieråden i just det fallet, vände han på klacken och gick.

Var med om en liknande situation när jag pluggade. Min studentlägenhet var en 1:a på 22 kvm på våning 1 och jag hade mitt skrivbord vid fönstret där man kunde "se" min 27" datorskärm (hade frostat glas halvvägs upp). Där menade mannen från radiotjänsten att det finns TV-apparater i den storleken också .. efter en lång diskussion så gick han.

Av MrTowle

Jag är lite kluven. På något sätt så ser jag det som positivt att göra det mindre lönsamt att sälja billig elektronik som inte är tänkt att hålla(skit-produkter).

Ex. en datorskärm för 800kr med ett pålägg på 300kr är mer påtagligt än på en datorskärm för 3000kr med ett pålägg på 300kr.

I en perfekt värld så skulle det finnas ett system som gör det mer lönsamt att köpa och tillverka mer kvalitativa produkter som är tillverkade för att hålla. Vet dock inte om det här är rätt lösning...

Notering ang. påståendet att det blir billigare att importera produkter från andra länder:
Vid fall där produkter importeras så läggs skatten på vid tullen. Även från länder inom EU.

Det finns också undantag där man kan få 50% eller 90% avdrag på kemikalieskatten. Fall där produkterna ej innehåller vissa miljöfarliga kemikalier. Något som sätter press på tillverkarna att göra mer miljövänliga produkter.

Men som många skriver, det hade varit bra om den här lagen var satt på EU-nivå...

Läs mer på skatteverkets hemsida:
https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/skatter/...

Av MrTowle

@Aktsu: xD Svarade på fel inlägg, skulle vara ett svar till @dalledalle. Yep en bil är sällan en vinst affär, kanske en vinstaffär för hjärtat.

Av MrTowle

@Aktsu: Förstår ångesten. Men om du har planerat att bo där i några år så är sannolikheten väldigt låg att du går med förlust!

Av MrTowle
Skrivet av kinc:

För A4 och A5 måste man välja till Audi Sound System (fd. Audi Concert) annars får man riktigt dåligt ljud. Har du gjort det? Brukar kosta lite över 3000kr efter rabatt när du konfigurerar bilen.

hmm, tror inte det var med. Tog en bil som redan var byggd där jag fick bra rabatter, dock så kunde jag då inte göra några egna specialtillval.

Lite synd att jag inte kände till det här då. Upplevde dock inte ljudet som dåligt när jag provkörde en liknande bil.

Av MrTowle
Skrivet av Paddanx:

Tror inte euq kan fixa störningar och dålig signal.

@MrTowle Att "standard" högtalare idag är det billigaste skiten OEM kunde hitta från nån skit-tillverkare är ingen tvekan om. Men jag hade inte brytt mig om överprisat Bang & Olufsen heller. Kollar du på forum med folk som kan ljud så slänger de ut det direkt. Det är ett märke... inget mer.
Titta vad som är på plats nr5? http://www.ranker.com/list/most-expensive-car-options/richard... Finns mycket bättre system för lägre pris.

Om du har störningar eller dålig radio-mottagning så bör detta gå på garantin, utan tvekan, men du säger att detta sker med andra källor också? (oavsett om det är radio, Spotify och flac fil på mobilen via 3.5:a..)

Då låter det mer som att du har dålig anläggning, eller störningar från något som tar sig ut i högtalarna, ev via kablarna. Om du tar en flac/wav "låt" som är helt tyst (enkelt att göra i ett musikprogram), och spelar upp... så bör du höra det tydligt om det är störning. Om det dock låter tyst där så är det något annat än störning utifrån iaf.

Vet att i äldre bilar kan en dålig generator tex lätt göra störningar, men det borde ju inte vara problemet på en ny bil.

@MultiMan Du brukar ha bra kunskap om ljud, vad tror du?

Tack för alla svar!

Jag ska testa att göra en "tyst" flac fil och se om det är störningar även då. Blir förmodligen enklare att påvisa problemet för Audi då.

Det blev bättre via bluetooth när jag drog upp ljudkällsnivån till max Drog också ner diskanten lite och upp med basen, ljudet blev något mer behagligt.

Av MrTowle
Skrivet av killawife:

Radion har en elektronisk förstärkning av antennsignalen. Det brukar sitta en liten enhet nånstans i bilen, jag vet inte var den sitter på en så pass ny A4 men på de gamla satt den i hatthyllan. Om den är trasig så får man knappt nån mottagning. Den är inte så bra för just radio då det funkar utmärkt med en vanlig antenn för 99:- på mekonomen men antagligen har den även funktioner för GPS och sånt.

Ok, men om det är strul med antennen så borde väl det gå på garanti? Istället för att köpa en ny från mekonomen.

Av MrTowle
Skrivet av Aktsu:

Standardhögtalarna i de flesta bilar är rent utsagt horribla, tycker själv det är ett måste att ta det större paketet i de bilar man köper. Är du helt hundra på att BMWn inte har HiFi-ljudsystemet (dvs ett steg upp)? Jag har knappt sett en BMW som inte har det. Nu vet jag inte hur standardpaketets inställningsmöjligheter ser ut men har du kikat i inställningarna om du kan dra upp något?

Skrivet av tazk3n:

Kan vara så att det är isolerat dåligt så signalen blir kass. Eller bara dålig kvalité rent av.

Generellt sätt brukar det ju vara så på billigare bilar. Men BMW och Audi anses ju ändå som ett premiummärke.

Yes, alla tre bilar har standard högtalare. Tyvärr så kunde jag inte välja till deras Bang & Olufsen system då jag hade hamnat över tjänstebils policy taket.

Något som man ska ta upp med bilhandlaren?

@tazk3n, det kan nog vara så som det första du skrev. "Tonerna" är inte dåliga, dock "brusar" det vagt oavsett om det är radio, Spotify och flac fil på mobilen via 3.5:a..

Av MrTowle

"Dåligt" ljud ny Audi A4 2017?

Hellu,

Jag har en ny Audi A4 2017 Avant som jag plockade ut 1 februari i år. Jag är otroligt nöjd med i princip allt, dock så upplever jag ljudet som något "dåligt". Lite tunt som billigare högtalare.

Tidigare hade jag en 2014 Ford Focus vilket hade betydligt bättre ljud och en vän till mig har en Bmw 318d 2014 (kombi) som också har bättre ljud.

Någon som har upplevt samma sak, är det något som kan orsaka det här problemet? Jag upplever också att radio teckningen är sämre än Forden.

PS. Alla bilarna har standard-högtalare.

Av MrTowle

Helt fantastiskt.. jag sökte på "kreditkort" innan jag skapade tråden och hittade bara en om "kan du använda någon annans kreditkort på steam".

Men det är förmodligen ett layer 8 problem, jag är trött

Av MrTowle
Skrivet av semiretarded:

@MrTowle:

Nordea har firstcard för företag. Både med och utan personligt betalningsansvar, fungerar toppen!

Tack för svaret!
Kan jag ansöka om firstcard privat eller måste det göras via företaget?

Av MrTowle

Bästa kreditkorten

Hej,

Jag funderar på att skaffa ett kreditkort då jag har en del utlägg i tjänsten varav ersättning betalas ut i slutet av månaden.

De största utläggen är för tankning och idag har jag mitt vanliga kort kopplat till Circel K bonussystem. Som jag har förstått så kan jag även koppla ett kreditkort till deras bonussystem.

Vilket kreditkort är bäst? Det är ca 2000-3000:- per månad i utlägg det handlar om.

Saker som hade varit bra:

  • E-faktura

  • Möjlighet till att se historik

Tack på förhand!

Av MrTowle

Ljud via förstärkaren tappas bitvis

Hej,

Jag har en Samsung TV (JU7005) och en Denon avr 2113.

Förstärkaren är ansluten via HDMI i ARC porten i TV:n där ljudet styrs via en funktion i TV (sound-link). Tyvärr så "tappars" ljudet oregelbundet och i korta perioder. Slår jag på TV:ns ljud så fungerar det utan problem.

Har någon haft något liknande problem tidigare?

Tack på förhand!

Av MrTowle

Sitter på en Acer XB270HU (IPS, 1440p, G-Sync), en skärm som var värd varenda krona! Tyvärr verkar det som att den inte tillverkas längre.

Ett alternativ som motsvarar Acern (om inte något bättre) är https://www.komplett.se/product/858037/datorutrustning/bildsk....

Once you go IPS you never go back! *(eller annat utöver TN).

Av MrTowle

Jag har aldrig testat VR men jag har erfarenhet av att bli åksjuk.

Något som fungerar bäst enligt mig är åksjuketabletter. Det är dock inget som jag rekommenderar för varje speltillfälle då som med all medicinering så är det negativt att använda det i onödan.

Det näst bästa som har fungerat för mig är åksjukeband. Det är band med en liten gummikula på som trycker på en viss punkt vi handlederna.
PS. följ instruktionerna noggrant vart kulan ska tryckas mot och ta på dig banden en stund innan du ska lira.

Annars är det något som man kan vänja sig vid. Jag seglar och har över tid blivit mindre sjösjuk.

#edit:
Några saker som minskar åksjuka är att alltid ha en god vätskenivå och att ej vara hungrig. Däremot att vara proppmätt eller att hinka vatten kan ha motsatt effekt.